שתף קטע נבחר

 

יש מי שמרוויח: קונים בזול ברשות הפלסטינית

בזמן שבישראל נוסקים המחירים, הסוחרים בחלקו הפלסטיני של היישוב ברטעה מרוצים. המכירות עלו בעשרות אחוזים. קונים: "בשוק כאן המחירים זולים ב-50% מישראל". ויש גם סוחרים שקונים בזול ברשות ומוכרים ביוקר בישראל

לעליית המחירים בישראל יש השפעה חיובית על הכלכלה הפלסטינית: סוחרים בברטעה המזרחית סיפרו הבוקר (יום ד') ל-ynet על עלייה של עשרות אחוזים במכירות. חסן, בעל חנות בשוק, אמר ל-ynet: "לפני חודש הלחץ לא היה מורגש. היום אין לנו זמן אפילו לאכול ולפעמים גם אין זמן ללכת לשירותים. מבחינתנו, עליית המחירים בישראל עוררה את השוק למצב טוב יותר".

 

גל ההתייקרויות - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

השוק של ברטעה המזרחית, הנמצא בחלק הפלסטיני של היישוב החצוי בין ישראל לרשות, הפך לאחרונה למוקד עלייה לרגל של ערבים ישראלים. הם מגיעים לשוק להצטייד במוצרים במחירים זולים בהרבה - מפירות ולחם ועד בגדים.


יותר קונים. הכניסה לשוק בברטעה (צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

עלי בדארנה, אב לשלושה מסכנין, עשה את כל הדרך מביתו בגליל ליישוב שבאזור ועדי ערה. "המחירים כאן מאוד זולים", הוא אמר. "אם אני אקנה רק כאן - אני אחסוך 1,500 שקלים בחודש. הגעתי לראשונה לשוק בשל עליית המחירים. לצערי הרב, מדינת ישראל

 פוגעת בהרבה מאוד משפחות. כל עוד הם ממשיכים להעלות את המחירים, הם יוצרים עוד עוני ועוד רעבים. לכן, הגעתי לשוק בברטעה, כדי לקנות מוצרים במחיר סביר".

 

גם תיסיר נאסר מחיפה עשה את כל הדרך לשוק ברשות. "החיים בישראל קשים. עדיף לנו באמת לגור בשטחים. בישראל מה שנותנים ביד ימין, לוקחים ביד שמאל". הוא קרא לערבים נוספים בישראל לחסוך ולהגיע לקנות ברשות הפלסטינית. "קשה מאוד לשרוד אחרי עליית המחירים. בשוק בברטעה המחירים זולים ב-50% מאשר ביישובים יהודים או ערבים. בברטעה אני קונה הרבה לחם, שיספיק לי לכל החודש".


קונים גם בגדים בזול (צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

הסוחרים בשוק לא מסתירים את שמחתם. מוחמד עבד אלרחמאן חסן, בעל חנות שטיחים, אמר כי המכירות גדלו ב-40%. "כל האנשים שנכנסים לחנות מתלוננים מאוד על עליית המחירים בישראל. המחירים שלנו יותר נוחים ומסייעים למשפחות להתמודד עם הקשיים".

 

מתברר שיש גם מי שעושים רווחים נאים מפערי המחירים בין הרשות הפלסטינית לישראל. בעל חנות בגדים סיפר כי סוחרים ערבים-ישראלים רוכשים מוצרים ברשות ומוכרים אותם במחיר כפול בישראל. מחמוד עובדייה, בעל חנות בגדים בברטעה, אמר: "הערבים הישראלים מעדיפים להגיע אלינו, כי כאן יש להם הכל".


גם הפיתות עולות פחות. יוסף כבהא (צילום: ג'ורג' גינסברג)

 

על פערי המחירים הגדולים - יכולים להעיד מחירי הפיתות. יוסף כבהא, שעובד במאפיית אלטאבון אלערבי בשוק ברטעה, אמר כי יש קונים הרוכשים פיתות בקרוב ל-100 שקלים, כדי שיספיקו להם לכל החודש. לדבריו, בברטעה מוכרים 20 פיתות ב-9 שקלים בלבד, ולעומת זאת ביישובים ערבים בישראל המחיר מגיע ל-15 פיתות ב-10 שקלים.

 

אבל לא רק מוצרי מזון אפשר להשיג בברטעה, אלא גם דלק. חאתם דהאמשה מכפר כנא אמר ל-ynet: "נמאס לנו מכל הסיפור

 של עליית המחירים. אפילו אין לי כסף מספיק למלא דלק בשל העלייה. בימים שאני מגיע לשוק ברטעה, אני ממלא שישה מיכלים של דלק ומאחסן אותם בבית, כדי להשתמש בהם מאוחר יותר".

 

את המצב בישראל הוא הגדיר קטסטרופאלי. "עדיף לצאת ולהפגין נגד עליית המחירים. צריך להחליף את הממשלה בדחיפות, כי היא מתעללת בעם ובמיוחד במגזר הערבי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוחמד עבד אלרחמאן חסן בחנות השטיחים. גם כאן קונים יותר
צילום: גו'רג' גינסברג
מומלצים