רמת-השרון מוחה על ההתייקרות: "גם לנו קשה"
בצמתים ומול משרד ראש הממשלה לא היתה נוכחות מרשימה, אבל דווקא בפרבר המבוסס שמצפון לת"א הגיעו מאות תושבים לאוהל המחאה וחתמו על עצומה להוזלת המים. בן 83 אחז בחשבונות וסיפר: "אם הייתי צעיר הייתי עוזב את המדינה"
חשבתם שברמת השרון ממלאים בריכות למרות עליית מחירי המים? טעיתם. בניגוד לתדמית שהשתרשה, מטרידה ההתייקרות במשק לא רק את השכבות החלשות. משעות הבוקר (יום א') הגיעו מאות מתושבי רמת-השרון לאוהל המחאה שהוקם בכיכר העירייה, וחתמו שם על עצומה נגד העלייה במחירי המים, הדלק ומוצרי היסוד. "זו מדיניות מטומטמת של גזל", האשים קשיש תושב העיר.
בזמן שרק עשרות בודדות של פעילים הגיעו להפגנת המחאה מול משרד ראש הממשלה, הייתה תנועת האזרחים לאוהל ברמת-השרון ערה הרבה יותר. "נכון, אנחנו יישוב מבוסס, אך גם אצלנו יש אנשים שקשה להם", הסביר ראש העיר איציק רוכברגר. "אזרחים שנחשבים לבני מעמד הביניים והגמלאים נפגעים מעליות המחירים. כבר שבע שנים שלא העלינו בעירייה את מסי הארנונה, ובמקום זה אנחנו מתייעלים. לצערי, המדינה שלנו עושה ההיפך. במקום להתייעל, היא מעלה את המחירים. רק בשנתיים האחרונות המים התייקרו פי ארבעה".
אוהל המחאה ברמת-השרון. "יש אנשים שקשה להם" (צילום: עידו ארז)
רוכברגר האשים כי "הממשלה בוחרת בדרך הקלה, שהיא העלאת המסים. זה למעשה להכניס את היד שלהם לכיס של התושבים ולקחת מהם עוד כסף. זאת בעיה של כל המדינה, כל עיר וכל יישוב בארץ. כולם צריכים להקים קול זעקה ולמחות על המדיניות הזאת. אנחנו בחרנו להקים את אוהל המחאה, והערב אף נקיים בתוכו את ישיבת מועצת העיר".
פרט לרוכברגר, הגיעו לאוהל המחאה בכירים אחרים בעירייה, ובהם המנכ"ל, הרצל נחום, ומנהלי האגפים השונים. אחד מחותמי העצומה שבאו להפגין את מחאתם הוא שאול ספיר, בן 83 מרמת-השרון, שקורס תחת הנטל הכבד של תשלומי המים הגבוהים.
"אשתי ואני גרים לבד בבית, אז למה אנחנו צריכים לשלם סכומים כאלה על מים? מה, יש לנו בריכה?", הוא שאל בתסכול. "הבריכה היחידה שיש לנו היא וירטואלית. המדינה שלנו הולכת ומידרדרת, המחירים של המים זה פשוט רצח וגזל.
אנחנו צריכים לפרנס את העסקנים שהקימו את תאגידי המים, כדי לדאוג למקומות העבודה של המקורבים שלהם".
ספיר המשיך לספר בזעם כי "בשבוע שעבר עברתי ניתוח לב. הגעתי הביתה וראיתי את חשבון המים, ולא היה חסר הרבה עד שהייתי נגמר. כל הזמן יש עליות במחירים. זו מדיניות מטומטמת. יושבים חברי כנסת וחבל על כל אגורה שהם מקבלים. במקום לדאוג לאזרחים הקטנים, הם דואגים לעצמם, למשפחות ולמקורבים שלהם".
הוא סיפר כי עלה ארצה בגיל 3, ומאז קשר את גורלו בגורלה של המדינה. "אני פלמ"חניק, ובין אלה שהקימו את המדינה. השתתפתי בכל המלחמות. הייתי ביחידה הראשונה של המסתערבים. אבל לצערי, ישראל רק הולכת ומידרדרת. אם הייתי צעיר ב-25 שנים הייתי עוזב. לא ייתכן שאת הכסף נשלם לתאגידים, שייקחו מאיתנו ולא ייתנו שום תמורה".