שתף קטע נבחר

 

חוק בשארה אושר סופית בכנסת: "גבול לטירוף"

הצעת החוק השוללת תשלומים מח"כ לשעבר עזמי בשארה אושרה בקריאה שנייה ושלישית . מוחמד ברכה טען שמדובר בנקמנות, טיבי דיבר על "פוליטיקה של שנאה". רגב תקפה את זועבי: "הכנסת סובלת ממחבלות שמפליגות על המרמרה"

"חוק בשארה" נכנס לספר החוקים של מדינת ישראל: בתום דיון סוער במליאה, אישרה הערב (יום ב') הכנסת את החוק ל"שלילת תשלומים מחבר כנסת ומחבר כנסת לשעבר בשל עבירה". את החוק יזמו חברי הכנסת יריב לוין (ליכוד) וישראל חסון (קדימה) כדי לשלול תשלומים מחבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה, שנמלט מהארץ לאחר שנחשד בהעברת מידע לחיזבאללה במהלך מלחמת לבנון השנייה. 36 חברי כנסת תמכו חוק, 11 התנגדו.

 

 

ח"כ לוין הביע תקווה "שלא נזדקק לחוק הזה. בה בעת, חובתנו לשים סוף למצב שיצר ח"כ בשארה, וגם להציב תמרור ואזהרה חמורה, שכנסת ישראל ועם ישראל לא יסכימו שח"כ ימעל באמון המדינה והכנסת, ובזמן זה ימשיך לשלוח את ידיו אל הקופה ולתבוע מה שהוא חושב שמגיע לו מהאנשים ומהמדינה בה בגד". 


דיון סוער בכנסת. "דמוקרטיה מתאבדת" (צילום ארכיון: AP)

 
ח"כ נסים זאב (ש"ס) טען כי בשארה הוא "אויב מדינת ישראל, בוגד, שקרן", והוסיף כי "אנחנו באמת דמוקרטיה מתאבדת - לא מתגוננת. מזמן הפסקנו להיות מתגוננת. אנחנו מאפשרים לאויבים של מדינת ישראל לבוא לכנסת".
 

"יצרים של פוליטיקאים קטנים"

מי שהתנגדו לחוק הם חברי הכנסת הערבים וסיעת מרצ. ח"כ מוחמד ברכה (חד"ש) טען כי "החקיקה הזאת היא ביטוי של נקמנות. היא חקיקה המכוונת לגופו של אדם ואיש אחד, שבאה לספק יצרים פוליטיים של פוליטיקאים קטנים".
הוא הוסיף כי "זו חקיקה שמכוונת על ידי יצרים אפלים ופוליטיקה שמכוונת לציבור שלם", וח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו) קרא לו בתגובה לא לשייך את כל הציבור הערבי ישראל למעשה של בשארה. 
 
גם יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, הביע התנגדות להצעת החוק: "על-פי הקוד המוסרי שלי, לא לוקחים פנסיה תקציבית מאדם שפשע פשע חמור יותר ורצח את ארבעת ילדיו. בשביל מה לקחת את הפנסיה? כדי שיקימו קרן בינלאומית שתיתן לו עוד יותר כסף".
 
ח"כ חנין זועבי (בל"ד) טענה אף היא כי מדובר בחקיקה "אנטי-מוסרית". היא הצביעה על מגמה לפגוע חברי כנסת הפועלים בניגוד לקונצנזוס וטענה כי יש מחוקקים שמשמשים הן כשופט והן כתליין. ח"כ מירי רגב (ליכוד) אמרה בתגובה כי "הכנסת הזאת סובלת ממחבלות שמפליגות על המרמרה" וכינתה את זועבי "צבועה ששכחה את מי היא אמורה לייצג".
 

מי אישר לבשארה לעזוב את ישראל? 

ח"כ טאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל) טען כי החוק חושף את הפרצוף המכוער של חברי הכנסת. "זה פשוט טירוף", טען, "לא שמעתי אף מילה על זאדה (החייל שביצע את הפיגוע בשפרעם -ר.ס), אף מילה על עמי פופר (שרצח שבעה פועלים ערבים ב-1990 - ר.ס). אתם תומכים ברוצחים בתנאי שהם יהודים".
 
במהלך הדיון הזכיר ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל) את הרב השנוי במחלוקת מאיר כהנא ואמר "יימח שמו וזכרו" - מה שעורר תגובה נסערת מצדו של ח"כ זאב. "אתם מנהלים פוליטיקה של שנאה", אמר ח"כ טיבי, "רציתם לראות אותו עם אזיקים וכעת אתם חומדים את כספו".
 
יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין, בירך על אישור החוק, ומסר כי הוא "יפסיק אחת ולתמיד את הניצול הציני שמאפשר לח"כים המואשמים בפגיעה בביטחון המדינה להמשיך לקבל תשלומים מכספי משלמי המסים".
 
במהלך הדיון במליאת הכנסת, ביקש השר מיכאל איתן לדעת מי אישר לח"כ עזמי בשארה לצאת מישראל. התשובה נמצאת במכתבו של עוזר היועץ המשפטי לממשלה, רז ניזרי, אשר דיווח לכנסת שלאחר שני ימי חקירה בחשד למגעים עם החיזבאללה ועם סוכן מטעמו, הודיע בשארה שהוא מחוייב לצאת לחו"ל לנסיעה שנקבעה מראש. החוקרים איפשרו זאת בתנאי שיתחייב לחזור, אך הוא הפר את התחייבותו.
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ לשעבר עזמי בשארה
צילום: איי אף פי
ח"כ חיים אורון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים