שתף קטע נבחר
 

צפו בטייני - גור גורילה שלומד ללכת לבד

טייני בן הארבעה חודשים, נולד בגן החיות בלונדון 20 שנה לאחר הגור האחרון שהגיע לעולם במקום. השבוע הוא החל להכיר את סביבת המחייה שלו - ותועד בעודו מדדה את צעדיו הראשונים. צפו כיצד הוא עושה זאת

היסטוריה קטנה נרשמה במאמצי הרבייה של משפחת גורילות בגן החיות בלונדון לפני כארבעה חודשים - מג'וקו, נקבה בת 12, הפכה לראשונה בחייה לאם והמליטה גור שזכה לשם הזמני "טייני" (זעיר), שם חיבה שהוענק לו על ידי המטפלים.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

השבוע עשה טייני צעד גדול כדי להכיר בכוחות עצמו את סביבת המחייה שלו בגן החיות והחל לצעוד מספר צעדים ראשונים. הדבר תועד על ידי צוות המטפלים במצלמות.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

20 שנה חלפו מאז שהגיע לעולם בפעם האחרונה גור גורילה בגן. משפחת הגורילות בממלכת גורילות השפלה המערביות בגן החיות, מונה זכר בשם קשו, בן ה-11 ושתי נקבות בוגרות נוספות - זאיר בת 36 ואפי בת ה-17. מאז ההמלטה, טייני כמעט ולא עוזב את אימו. הוא נאחז בה, מטפס עליה ונצמד אליה ככל יכולתו, בין אם בעת שהוא יונק ממנה או נרדם בחיקה. 

 

צילום: ZSL

 

"טייני נע הרבה בשטח המחייה של הגורילות כשהוא נמצא על גבה של אימו. עד עכשיו היא היתה רק גורילה בעלת שתי רגליים ויד אחת, כי היד השנייה החזיקה את הגור", מספר מטפל הגורילות דניאל סימונס.

 

לדבריו, העובדה שטייני זחל במשך מספר חודשים וכעת החל לנסות וללכת בכוחות עצמו, מעניקה לאימו עצמאות גדולה יותר כי היא חופשיה לזוז במרחב כשרגליה וזרועותיה חופשיות. "גם לטייני זה נוח יותר, כי הוא מבלה יותר על הגב שלה וצופה על הנעשה סביב".

 

סימנס מודה שהוא לא הרגיש כמו אב גאה כשטייני החל לעשות את צעדיו הראשונים, אלא כמו מטפל גאה בכך שצפה בחיה הקטנה גדלה מדי שבוע ומגלה יכולות חדשות. "גם מג'וקו, האם צפתה בו הולך וכך גם שאר הגורילות שהפסיקו לרגע את עיסוקיהן".

 

צפו בסרטון מספר ימים לאחר ההמלטה

 

מג'וקו מעודדת את הזאטוט השעיר ללכת ולעמוד בכוחות עצמו. "היא דוחפת אותו בעדינות הרחק ממנה כשהוא בא אליה, כדי לנסות ולחזק את הרצון שלו להמשיך ולגלות את הסביבה". האם מרימה בתדירות גבוהה את בנה הקטן כדי שיעמוד על רגליו ויחל ללכת בכוחות עצמו על מצע הקש הרך. פעם אחת הגור נופל, בפעם השנייה הוא מנסה לעמוד, מועד ומנסה להיאחז באימו.

 

בנוסף מדווחים המטפלים כי השיניים התחתונות והעליונות שלו החלו לבצבץ החוצה, אך עדיין ארוכה הדרך עד שייגמל מהנקה ויהפוך לזכר גורילה כסוף גב מרשים וגדול. הגורילה הקטנה שגובהה מסתכם בקצת יותר מ-31 ס"מ, תזכה בקרוב גם לשם חדש וקבוע.

 

רגעים של אהבה בין אם ובנה 

 

על פי נתוני איגוד השימור העולמי (IUCN), בטבע מצויות גורילות השפלה המערביות בסכנת הכחדה חמורה. כיום ניתן למצוא גורילות ממתת מין מזרחי ומערבי באזור אנגולה, קמרון, מרכז אפריקה, קונגו, גינאה וגבון. המשך קיומן בטבע מאוים בשל ציד נרחב ובלתי חוקי לבשר, אובדן שטחי מחייה טבעיים כתוצאה מפעילות אדם ונגיף האבולה שהרג עשרות אלפי פרטים בשנים קודמות.

 

כיום בטבע נותרו פחות מ-3,000 פרטים בלבד של גורילות שפלה מזרחית, בהשוואה לפחות מ-18 אלף גורילות לפני יותר מעשור. ב-2008 דווח על גילויה בקונגו של אוכלוסייה של יותר מ-100 אלף פרטים של גורילות ממין שפלה מערבית. עד כה העריכו את גודל אוכלוסיית גורילות השפלה המערביות בכ-50 אלף בלבד, אך הנתונים מצביעים על כך כי האוכלוסייה עשוייה להגיע אף ל-225 אלף גורילות.

 

בגני חיות ברחבי העולם קיימים גרעיני רבייה של גורילות ממין זה ותפקידם נועד לא רק לשמור על מגוון גנטי של גורילות, במידה שמצבו של המין ידרדר בטבע, אלא גם להוות שגרירי הסברה בקרב המבקרים על הצורך לשמור על אזורי המחייה של הגורילות הנדירות בטבע למען הדורות הבאים.

 

צפו בסרטון של טייני צועד לראשונה - בעמוד הפייסבוק של ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ZSL
צילום: ZSL
צילום: ZSL
צילום: ZSL
צילום: ZSL
צילום: ZSL
"טייני גדל משבוע לשבוע". אומר מטפל הגורילות, דניאל סימונס
צילום: ZSL
מומלצים