איראן וסוריה סיכמו על שיתוף פעולה בין חילות הים
מפקדי חילות הים של איראן וסוריה חתמו על הסכם "לשיתוף פעולה באימונים ובחילופי כוח אדם". המפקד האיראני אמר כי הגעת שתי הספינות לסוריה הן עניין שיגרתי. במקביל, הודיע שר ההגנה הרוסי כי ארצו תשלים את עסקת העברת טילי השיוט לסוריה
האם בקרוב יעברו עוד ספינות איראניות בתעלת סואץ, בדרכן לים התיכון? שלושה ימים אחרי שהספינות האיראניות הגיעו לסוריה, חתמו שתי המדינות על הסכם צבאי לשיתוף פעולה בין חילות הים. כך דיווחה היום (שבת) סוכנות ידיעות רשמית בטהרן.
בהודעה על חתימת ההסכם נאמר, כי "שני הצדדים הסכימו לשתף פעולה באימונים ובחילופי כוח אדם". עוד דווח, כי על ההסכם חתמו מפקדי חילות הים של שתי המדינות. מפקד חיל הים של איראן, חביבוללה סיארי אמר כי מדובר בביקור שיגרתי וידידותי של ספינות איראניות בנמל לטקיה בסוריה.
לראשונה מזה 32 שנה. ספינת קרב איראנית בתעלה (צילום: רויטרס)
ביום רביעי הגיעו שתי ספינות קרב איראניות לסוריה, לאחר שחצו אתמול את תעלת סואץ. הן צפויות לשהות בסוריה "זמן קצר", אך כנראה שימשיכו להסתובב בים התיכון עוד זמן מה.
ביום שלישי נכנסו שתי הספינות, המשחתת "אלוונד" ואניית המשא שלה "חארג", דרך תעלת סואץ המקשרת בין ים סוף לים התיכון. זו היתה הפעם הראשונה שספינות איראניות הורשו לעבור בתעלה מאז המהפכה האיסלאמית באיראן ב-1979.
בישראל הגדירו את המשט האיראני "פרובוקציה". שר החוץ, אביגדור ליברמן, אמר כי הקהילה הבינלאומית צריכה להבין ש"ישראל אינה יכולה להתעלם לנצח מן הפרובוקציות הללו". גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס למשט האיראני לסוריה ואמר כי "איראן מנסה לנצל את המצב שנוצר ולהרחיב את השפעתה על-ידי שתי אוניות המלחמה. ישראל רואה צעד זה
בחומרה, כמו צעדים אחרים והתפתחויות אחרות. אנחנו רואים שצרכי הביטחון גדלים וכך גם תקציב הביטחון בהתאם. כדי שנעמוד בכך, אנחנו חייבים לקדם את הכלכלה ולייצב אותה".
במקביל, אמר שר ההגנה הרוסי, אנטולי סרדיוקוב, כי ארצו מתכננת להשלים את העברת טילי שיוט לסוריה. לפי סוכנויות ידיעות במוסקבה, הקרמלין אינו מתכוון לסגת מהעסקה שנחתמה בין המדינות ב-2007, למרות התנגדות ישראל וארצות-הברית. הטיל הרוסי מכוון נגד ספינות, וניתן לשגרו מהקרקע, מהאוויר ומהים.
Read this article in English