עמיתי הנרצחת: "הענישה קלה, המערכת נכשלה"
חבריה לעבודה של מירי קליין, העובדת הסוציאלית שנרצחה על-ידי בעלה שהואשם בעבר בתקיפתה אך לא הורשע, מתחו ביקורת חריפה על הרשויות: "אנו במדרון חלקלק, על המערכת להתעורר"
עוד רצח שניתן היה למנוע: חבריה לעבודה של מירי קליין, שנרצחה אמש על-ידי בעלה לשעבר במושב מסד בגליל התחתון - שהואשם בעבר בתקיפתה אך לא הורשע - מתחו היום (ב') ביקורת קשה על מערכת אכיפת החוק, שלדבריהם לא מסוגלת להגן על נשים שמתלוננת על אלימות ואינה מתייחסת לתלונות ברצינות הראויה.
מירי עבדה במשך שנים רבות כעובדת סוציאלית בלשכת הרווחה בטבריה. שירי לב, מיקה מלכה וליזי פנחסי, שעבדו בצוות של מירי, סיפרו: "זאת אשה שיודעת את החוק והשתמשה בכל מה שיכלה כדי להגן על עצמה. הבעיה, שאין דרך לשלוט על כל גבר שרוצה לרצוח. אי אפשר להגיד שזו היתה אשה חלשה או שתקנית. אנו חושבות שאם המערכת הקיימת לא היתה מספיקה כדי להגן על אשה כזו, אז מה יכולים להגיד אזובי הקיר".
פינת ההנצחה למירי קליין בעיריית טבריה (צילום: בועז פיילר)
בעלה לשעבר של מירי, משה קליין, הואשם בתקיפתה - אך לא הורשע ולא נשלח לכלא. "יש הקלת ראש בנוגע לתלונות נשים מצד המערכת המשפטית והמשטרתית, שיש לשים להם סוף", אמרו חברותיה של מירי, "למה ענישה של גברים מכים היא כל כך קלה? למה השופט לא הרשיע את בעלה לפני שנתיים, בטענה שזה עלול לפגוע בנאשם?".
מלכה הוסיפה: "צו הרחקה יכול למנוע פגיעה של אדם נחוש? למה אתם מחכים? אם במקרה כזה אדם יוצא בלי הרשעה, אז מה כן? אפילו אם הורשע, יש חופשות מהכלא? יש סיום מאסר? ואז מה? שנתיים מתנהל משפט ולבסוף הוא עושה את שהבטיח לעשות, הם מאיימים, ומקיימים. איך אנחנו אמורות לשמור על המטופלים שלנו, אם על עצמנו אנחנו לא מצליחות לשמור".
מנשה כהן, מנהל אגף שירותי הרווחה בעיריית טבריה, סיפר כי הכיר את מירי 22 שנה. "מירי
היתה נשמה טובה, קולגה נהדרת ועובדת מנוסה. היה כיף לחלוק איתה חדר. בתקופה הקרובה היא היתה מועמדת להיות הסגנית שלי. היא היתה אשת מקצוע למופת ודוגמה למסירות אין קץ. זו אשה שעשתה ימים כלילות כדי לעזור לעשרות ילדים ומשפחות שחייבים לה את העובדה, שכיום הם מנהלים חיים נורמטיביים. אנחנו עדיין לא מבינים את גודל האסון והחלל אותו היא משאירה אחריה".
גם לכהן בטן מלאה על המערכת: "אנו מרגישים שלמרות שהיא עשתה הכול כדי להגן על עצמה ועל ילדיה, כנראה שמשהו בכשל החברתי, משפטי, ברמת המערכת, לא סיפק לה את ההגנה לה היתה זקוקה. היום אנחנו רואים שאי אפשר לתלות את הכול בטיפול. אם לא יחברו כולם, אם לא תהיה חקיקה מתאימה, אכיפה ופעולה חד-משמעית של בתי המשפט לשים מאחורי סורג ובריח אנשים אלימים אנו משרישים היום תרבות אלימה. היום אנו במדרון חלקלק מאוד ורואים רק את קצה הקרחון שלה אבל אם המערכת עצמה לא תתעורר, האלימות הזאת רק תלך ותגבר".