שתף קטע נבחר

 
צילום: MCT

זוכת האוסקר: "זה כמו נובל, רק שלא יגרשו אותי"

אסתר בת ה-12, אחת הדמויות המרכזיות בסרט זוכה האוסקר Strangers No More שמתעד את החיים בבית הספר "רוגוזין-ביאליק" בתל אביב, מועמדת לגירוש. לצד האושר מהזכייה בפרס, היא חוששת שתיאלץ לעזוב. המנהלת: "לומדים עם דמעות"

בבית הספר "ביאליק-רוגוזין" בתל אביב מקווים שזכיית הסרט Strangers No More בפרס האוסקר תמנע את הגירוש המתוכנן של חלק מהתלמידים: "אני מקווה שלא יהיה גירוש", אמרה היום (ב') אסתר בת ה-12, אחת הדמויות המרכזיות בסרט, "אני אוהבת מאוד את ביאליק-רוגוזין ואת המורים והחברים, שנתנו לי אהבה מהרגע שנכנסתי לפה. המורה שלי גילתה לי בבוקר שזכינו באוסקר, וזה מבחינתי כמו פרס נובל. צעקתי מרוב אושר והלב שלי נפל לתחתונים".

 

 

אסתר הגיעה לישראל לפני כארבע שנים מדרום אפריקה. לאחרונה הוגשה למשרד הפנים בקשה להנפיק לה אשרת שהייה בארץ, וכעת היא ממתינה בציפיה מורטת עצבים להכרעה. היא, בינתיים, מקווה שכמו באוסקר, גם לעלילת חייה יהיה סוף טוב: "ידעתי בוודאות שהסרט הזה ינצח כי אין בית ספר אחר כזה. אני מקווה שלא יהיה גירוש". 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

Strangers No More, שזכה בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הקצר, תיעד את המציאות במוסד החינוכי, שבו מתחנכים רבים מילדי הזרים, בצל תוכנית הגירוש. בעקבות הזכייה בפרס היוקרתי הופרחו הבוקר לשמיים הגשומים עשרות בלונים צבעוניים. התלמידים עמדו והתבוננו בהם מרחפים מעלה, כשחלקם התקשו להסתיר את החשש מפני העתיד לבוא.

 

בעקבות הזכייה, נערך באודיטוריום הקטן בבית הספר טקס צנוע. חלק מהתלמידים נכנסו למוסד, כבכל יום, דרך השער האחורי ברחוב מולדת, כשהפחד מפני הגירוש מעיב על שמחת הזכייה בפרס. גם העיתוי לא אפשר להם לחייך מצד לצד: חשיפת מתקן הכליאה הזמני בנתב"ג, המיועד לקלוט מאות ילדים טרם גירושם למולדותיהם, זכור אולי יותר מהטקס הנוצץ והשטיחים האדומים בלוס אנג'לס.   


בלונים ותקוות באוויר. הטקס בבית הספר (צילום: ירון ברנר)

 

אביה של אסתר, עמנואל, סיפר: "אנחנו מחכים להחלטת משרד הפנים, כי אנו נמצאים בישראל פחות מחמש שנים. ראיתי את הסרט פעמיים והוא נהדר. התחברנו מאוד למדינה לאנשים, ואנחנו רק רוצים להישאר".  

 

גם סגנית מנהלת בית הספר, מירית שפירא, התקשתה שלא להתייחס לפחד מפני הגירוש שמרחף כל העת. "אי אפשר שלא להזכיר את מה שמאיים על חלק מהתלמידים שלנו. הם לומדים לבגרויות עם דמעות בעיניים. רובם ככולם אוהבים מאוד את ישראל, רוצים לשרת בצבא ולהמשיך לתרום לחברה שלה".


"הלב שלי נפל לתחתונים". אסתר (צילום: ירון ברנר)

 

ראש עיריית תל-אביב יפו, רון חולדאי, העדיף שלא להתייחס באופן ישיר לסוגיות הפוליטיות. "לא אכנס לפופוליזם של שר הפנים, אלי ישי. צריכה להיות כאן מדיניות הגירה קשוחה ומוגדרת. עצמנו עיניים כשכולם נכנסו למדינה, וגם היום עושים זאת. יחד עם זאת, מי שפה, צריך להמשיך לדאוג לו ולהעניק לו חינוך, בריאות ואהבה - כמו שעושים בביאליק-רוגוזין".

 

על הסרט הזוכה אמר חולדאי: "הוא מהווה כרטיס ביקור אולטימטיבי של לתל-אביב ולישראל כולה בעולם. אחרי כל הדיווחים על ישראל הכובשת, הברוטלית, זו שרומסת זכויות אדם, חיוני שהעולם ילמד להכיר את הפנים היפות של ישראל שלנו. מי שיסיים לצפות בסרט כשעיניו יבשות, סובל מאיזשהו בעיה בבלוטות הדמע", הוא סיכם בחיוך.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "ממשלת ישראל קיבלה החלטה בסוגיה עקרונית ואנו רק הגוף המיישם את ההחלטה. אי לכך, עד לקבלת החלטה אחרת, אם תתקבל כזו, אנו נפעל על פי הקריטריונים הנוכחיים".

 

בהכנת הידיעה השתתפה יעל ברנובסקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוכבת ומועמדת לגירוש. אסתר
צילום: ירון ברנר
רון חולדאי. "כרטיס ביקור אולטימטיבי"
צילום: ירון ברנר
מומלצים