יו הפנר ניצח: פלייבוי הפכה לחברה פרטית
בגיל 84, מייסד תאגיד פלייבוי הצליח במאבקו להחזיר את החברה לידיים פרטיות בעזרת חברת אייקון; הפנר יחזיק ב-37% מהשליטה בחברה
חברת אייקון, הנמצאת בבעלות יו הפנר, הצליחה אתמול (ו') להפוך את פלייבוי לחברה פרטית. לפי החברה, ההיענות להצעתה לשלם 6.15 דולר למניה עלתה על הנדרש כדי להשתלט על החברה.
ההצעה מומנה בעזרת חוב של 195 מיליון דולר ו-185 מיליון דולר שהשקיעו חברת ההשקעות הפרית ריווזי טרברס והנהלת פלייבוי, כולל הפנר. לפי העסקה, ריווזי טרברס תחזיק בכ-60% מהחברה. הפנר יחזיק ב-37%, וחברי הנהלה אחרים יחזיקו ב-3% הנותרים. קודם לכם, הוא החזיק ב-69.5% ממניות A של החברה וב-27.7% מדרגה B.
"היום הזה מציין תחילתו של עידן חדש ומרגש עבור החברה והמותג האייקוני שלנו", אמר הפנר להוליווד ריפורטר. "אני מאמין שהבעלות החדשה הזאת תאפשר לנו להרוויח מהמשיכה הייחודית והגלובלית שיש למותג פלייבוי, ואני מחכה להצלחות עתידיות".
כדי להפוך את פלייבוי לחברה פרטית, הפנר, בן 84, הציע למחזיקי המניות 5.50 דולר למניה, למעלה מ-30 אחוז מהמחיר בו נסחרה. בתחילת ינואר העלה את הצעתו ל-6.15 דולר למניה, והדירקטוריון המליץ למחזיקי המניות לקבל את ההצעה.
מגזין הבידור למבוגרים, פלייבוי, נוסד ב-1953, וזכה להצלחה מסחרית גדולה בשנות השבעים, אז הגיע ל-7 מיליון עותקים. ב-1971, החברה הונפקה בבורסה. אולם בשנים האחרונות, התקשה המגזין למשוך קוראים ומפרסמים.
בעקבות פריחת אתרי הפורנו באינטרנט, ועלייתם של מגזיני גברים צעירים כמו "מקסים", התפוצה של מגזין פלייבוי ירדה למיליון וחצי עותקים. צניחות בהכנסות החברה אילצו אותה להנהיג מספר סבבי פיטורים מאז 2008. החברה סגרה לפני שנים את מועדוני פלייבוי, אך כיום המותג מכסה גם אתר אינטרנט, סרטים, מרצ'נדייז ואפילו אפליקציה לאייפד.
החברה מממנת את האחוזה
לאחרונה הוגשה תביעה נגד הפנר, לבית משפט בדלאוור, לפיה הפנר ותאגיד פלייבוי מסתירים את ערכיהם האמיתיים של נכסי החברה בניסיון להפוך אותה לפרטית, בלי לשלם מחיר הוגן לבעלי מניות המיעוט.
הם צפו כיצד הערך של המניות שלהם ירד מ-32.19 דולר, לפחות מ-5 דולר, בעוד שהפנר מתחזק באמצעות החברה את אחוזת פלייבוי, טירה שמתוחזקת על-ידי עשרות אנשי צוות, ומשמשת כביתו של יו. באחוזת פלייבוי 29 חדרים, כולל אולפן קולנוע. לאחרונה, אורחים ששהו בה נדבקו במחלת הליגיונרים.
האחוזה שווה 54 מיליון דולר - פי 45 מהערך עליו הצהיר המו"ל, כך לפי התביעה. חלקה של החברה במימון האחוזה הוא כמעט פי 3 מחלקו של הפנר. התביעה, שהוגשה במקור ביולי, היא אחת משתי תביעות של בעלי מניות מיעוט בחברה שניסו למנוע את השתלטותו של הפנר על פלייבוי.
המידע שנמסר לבעלי מניות המיעוט לתיאור העסקה, "ככל הנראה נועד להטעות אותם באופן מכוון, או לכל הפחות לבלבל את בעלי המניות הציבוריות של פלייבוי", כך נאמר בכתב התביעה של שניים מבעלי המניות.