מאפינס פרג ושוקולד שיעשו לכם פורים מתוק
איילת הירשמן לא צריכה את פורים כדי לאפות עם הפרג האהוב בכל ימות השנה. ובכל זאת, לכבוד החג, מתכון משודרג של מאפינס פרג ושוקולד, בלי מיקסר ועם 100 אחוזי הצלחה
המרקם לח, רך ומיטיב, השילוב בין השוקולד לפרג נכון תמיד והאופרציה פשוטה לגמרי: בלי מיקסר, ערבובים בלבד. בקיצור, כל מה שצריך בשביל מאפינס שהופכים לדיירי קבע בתיק האוכל של הקטנים, או בתוך משלוח מנות קל במיוחד להכנה.
המרכיבים (ל-12 מאפינס בינוניים בתבנית שקעים)
100 גרם פרג טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
100 גרם חמאה, מומסת
100 מ"ל שמן קנולה
1 כוס (200 מ"ל) חלב
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
150 גרם שוקולד חלב או מריר בקוביות
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים בשקעי התבנית מנג'טים מנייר; אם אין מנג'טים, פשוט משמנים את השקעים.
2. מערבבים בקערה גדולה את הסוכר ואת הפרג ומוסיפים אליהם את הביצים. מערבבים היטב.
3. יוצקים לקערת הסוכר והפרג את החמאה המומסת ואת השמן ומערבבים לעיסה אחידה, מוסיפים את החלב ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שהעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב, בכמה תנועות קצרות, עד שמתקבלת עיסה אחידה. שוברים לתוך הקערה את השוקולד, לפיסות בגודל שליש-חצי קוביה, ומערבבים עד שהן מתפזרות בעיסה באופן אחיד.
יוצקים לשקעים, כך שהעיסה תגיע רק עד לשלושה-רבעים מגובהם. ואופים 15-20 דקות, רק עד שהמאפינס תופחים, מתייצבים ומזהיבים היטב, אבל עדיין רכים למגע (בדרך כגלל נוצר בהם בקע קטן למעלה, וזה בסדר גמור).
4. מצננים קצת ומגישים.