המשטרה התרשלה ומתנחלת זוכתה מתקיפת ילד
השופטת קבעה שאילו המשטרה היתה עורכת מסדר זיהוי כראוי היה ניתן להרשיע את יפעת אלקובי בתקיפת ילד פלסטיני. המתנחלת הקולנית עלתה לכותרות לאחר שכינתה אשה פלסטינית "שרמוטה" בסרטון שפורסם ב-ynet
המשטרה התרשלה, המתנחלת יצאה נקיה: בית משפט השלום בירושלים זיכה היום (ב') את תושבת היישוב היהודי בחברון, יפעת אלקובי, שהואשמה כי תקפה ילד פלסטיני לפני כשש שנים. השופטת מתחה ביקורת חמורה על התנהלות המשטרה, וקבעה שהיו מחדלים במסדרי הזיהוי.
בהכרעת הדין קבעה שופטת בית המשפט השלום בירושלים חגית מאק-קלמנוביץ' מתחה ביקורת חריפה על התנהלות משטרת מחוז שומרון ויהודה בכל הנוגע למסדרי הזיהוי. "ההתלבטות והקשיים יכולים היו להימנע אילו פעלה המשטרה באופן המקובל וביצעה את מסדרי הזיהוי בין אם בזיהוי חי ובין אם בתמונות בסמוך לאחר האירוע ובנוכחות סנגור", נכתב בהכרעת הדין. "לולא האיחור הרב והעדרו של סנגור או של אדם אובייקטיבי כלשהו,
נראה ששאלת הזיהוי הייתה מוכרעת לכאן ולכאן בלא קשיים מיוחדים".
השופטת הוסיפה כי המתלונן הפלסטיני, כיום נער בן 15, וחברו סיפקו עדויות רצופות סתירות, שלא אפשרו לקבל את הראיות ולהאמין להן. היא קבעה עוד שגם החייל שהעיד בפרשה לא העיד עדות ברורה וסדורה.
אלקובי, שכונתה "המתנחלת המקללת", כפרה במיוחס לה, וטענה שמשטרת חברון מנהלת אחריה רדיפה שיטתית בשל היותה דמות מוכרת וקולנית ביישוב היהודי בעיר. היא עלתה לכותרות ב-2007 נחשף ב-ynet תיעוד של ארגון "בצלם" שבו היא נראית מתקוטטת עם בני משפחה פלסטינית ומכנה את אחת הנשים הפלסטיניות "שרמוטה".
"המשטרה אימצה את הנרטיב הפלסטיני"
פרקליטה של אלקובי, עו"ד אלי פוקסברומר מהסנגוריה הציבורית, אמר בעקבות הזיכוי כי בית המשפט דחה את העלילה שרקמו על הגברת אלקובי. "קשה לרדת לתהומות הרוע שמאפשרים ניצול ציני של ילדים בעלי מום למנגנון ההסתה הפלסטינית".
הוא הפנה אצבע מאשימה למשטרת מחוז ש"י: "מדוע אימץ המחוז לאורך ההליך את הנרטיב של ההסתה הפלסטינית למרות עדות אובייקטיבית של עד מטעם המאשימה עצמה ששלל את העלילה על ריסוק שיניו של ילד.
הקביעות בפסק הדין מדברות בעד עצמן".
ארגון זכויות האדם "יש דין" שליווה את המתלונן מסר בתגובה כי כשלי החקירה מנעו אפשרות להכריע במשפט. "תוצאת המשפט נקבעה בחדרי החקירות", נמסר מהארגון, "כפי שקבע בית המשפט בהכרעת הדין, כשלי החקירה מנעו אפשרות להכריע בין הגרסה של הנאשמת לגרסאות המתלוננים".
בארגון אומרים שהם מתריעים כבר שנים על מחדלים מערכתיים חמורים בחקירת עבירות ישראלים נגד פלסטינים, בין היתר גם על ההינמעות מביצוע מסדרי זיהוי חיים. "הארגון קורא למשטרת מחוז ש"י להפנים את פסק הדין ולתקן את הליקויים במערך החקירות", נמסר.
Read this article in English