שתף קטע נבחר

 

בוחבוט לשטייניץ: תוספת לעו"סים? תן עוד כסף

יו"ר מרכז השלטון המקומי דרש משרי אוצר והרווחה עוד כספים כדי לממן את התוספת שצפויים לקבל עובדי הרווחה. גם העובדים הסוציאליים שמועסקים בעמותות מודאגים מההסכם המתגבש. לטענתם, הם מקופחים לעומת עמיתיהם מהמגזר הציבורי

שביתת העובדים הסוציאליים מתקרבת ככל הנראה לסיומה, אבל ההסכם המתגבש ביניהם לבין משרד האוצר מעורר דאגות ברשויות המקומיות ובקרב העובדים הסוציאליים המועסקים בעמותות.

 

 

לפי העקרונות שכבר סוכמו עם משרד האוצר, יקבלו העובדים הסוציאליים - רובם עובדי הרשויות המקומיות - תוספת ממוצעת של 25 אחוז לשכרם. יו"ר השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, התריע היום (ה') כי הרשויות לא יוכלו לעמוד בתשלום זה.


העו"סים מפגינים, ברשויות המקומיות מודאגים (צילום: הדר כהן)

 

"אנחנו מבינים כי הסכם השכר החדש הנו על סף חתימה", כתב בוחבוט במכתב ששלח לשר האוצר יובל שטייניץ ולשר הרווחה משה כחלון, "אבקש להודיעכם כי הרשויות המקומיות לא תוכלנה לשאת בנטל התקציבי הנוסף הכרוך בהסכם".

 

יו"ר מרכז השלטון המקומי ביקש להעניק לרשויות המקומיות תוספת תקציב לצורך יישום ההסכם

עם העובדים הסוציאליים, כדי שלא ייקלעו לגרעונות. הוא גם ציין במכתב כי תקציבי הרשויות לשנה זו כבר נסגרו, כך שלא ניתן למצוא מקורות תקציביים למימון תוספות שכר לעובדים הסוציאליים.

 

אבל לא רק בוחבוט מוטרד מההסכם המתגבש. העובדים הסוציאליים שאינם עובדים במגזר הציבורי טוענים כי אין להם ייצוג הולם בצוות המשא ומתן עם האוצר, ולכן ההסכם שיושג לא ייטיב עמם כמו עם עמיתיהם עובדי המדינה.

 

באיגוד העובדים הסוציאליים מודים שיש הבדל בין שתי קבוצות העובדים, אך טוענים כי "העובדים בעמותות פרטיות שמדברים כך אינם מבינים איזה הסכם חסר תקדים הצלחנו להשיג בעבורם".

 

איגוד העו"סים: מתעקשים על פיקוח בעמותות 

40 אחוז מכלל העובדים הסוציאליים במדינה עובדים כיום בעמותות פרטיות שמעניקות כיום שירות שבעבר העניקו רשויות הרווחה המקומיות. הם הצטרפו לשביתת העובדים הסוציאליים מהמגזר הציבורי כמה ימים אחרי שהחלה, והיו בטוחים שייהנו מאותם תנאים שיקבלו עמיתיהם.

 

אורית עמיאל, מנכ"ל שירותי אומנה בדרום, "מכון סאמיט", סיפרה כי היא מעסיקה עובדים סוציאליים שמקבלים השלמת הכנסה בשל שכרם הנמוך. "האבסורד הוא שאם אני מעלה אותם בדרגה כדי להוציא אותם ממעגל מקבלי הבטחת הכנסה, התוספת בשכר היא נמוכה יותר, והם מעדיפים להישאר עם הבטחת הכנסה", ציינה.

 

באיגוד העובדים הסוציאליים אומרים שלפי ההסכם המתגבש, שכרו של עובד במגזר

הפרטי לא יירד מתחת ל-7,100 שקלים. בעמותות טוענים מנגד כי הסכום כולל את הוצאות הרכב של העובד, ולא את משכורת הנטו.

 

העובדים במגזר הציבורי יקבלו תוספת של 7.21 אחוז ו-1,100 שקלים בתלוש המשכורת - כ-25 אחוז תוספת. בתמורה, הם יצטרכו לעבוד עוד שעה וחצי במהלך השבוע. 

 

דובר איגוד העובדים הסוציאליים, דוד גולן, הסביר מדוע ההסכם לא נחתם עדיין: "סלע המחלוקת כיום הוא שאנחנו רוצים שיקום מנגנון שיפקח שההסכם שהושג בעמותות הפרטיות אכן ימומש והכסף שם יילך לעובדים ולא יישאר בעמותות, וכל עמותה שלא תשלם 7,100 לעובד לא תעבוד עם המדינה. הבעיה היא שהאוצר מסרב לפקח על השלטון המקומי. מה שעלול לגרום לאי-כיבוד ההסכם הזה בעתיד". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוחבוט. מודאג מההסכם
צילום: עידו ארז
צילום: גיל יוחנן
העו"סים יקבלו תוספת של 25 אחוז
צילום: גיל יוחנן
מומלצים