נתניהו: נשקול מחדש הקמת תחנת כוח גרעינית
בראיון לרשת CNN אמר ראש הממשלה כי הוא "אהב את הרעיון" להקים תחנת כוח גרעינית בישראל, אך לאחר האסון ביפן "יידרש טיעון משכנע מאוד כדי שאסכים לזה עכשיו". הוא הוסיף: "אני לא חושב שנחתור לאנרגיה גרעינית אזרחית בשנים הקרובות"
מחשבות נוספות בישראל, לגבי הקמת תחנת כוח גרעינית: ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס לנעשה ביפן ואמר כי "המצב בהחלט גורם לי לשקול מחדש את הפרויקטים לבניית כורים גרעיניים אזרחיים".
בראיון לתוכניתו של פירס מורגן ברשת CNN, שישודר הלילה ב-3:00 שעון ישראל, אמר נתניהו: "אני רוצה לומר שקודם אהבתי את הרעיון הרבה יותר מאשר עכשיו. למעשה, יידרש טיעון משכנע מאוד כדי שאסכים לזה עכשיו".
על סף אסון גרעיני ביפן - סיקור נרחב ב-ynet:
- האו"ם מרגיע: המצב ביפן חמור - אך יציב יחסית
- יפן מתרוקנת מישראלים: "אתה חושש שזה הסוף"
- בהלה באסיה: "נצורים בכיתה, חשש מגשם חומצי"
- בעקבות האסון: תפילה לשלום יפן
- ישראלים פתחו בית תמחוי לנפגעי האסון ביפן
- גם אתם עזבתם את יפן? ספרו לנו בפייסבוק
הוא התייחס גם לפתרונות אנרגיה חלופיים: "למרבה המזל מצאנו גז טבעי. אני לא חושב שנחתור לאנרגיה גרעינית אזרחית בשנים הקרובות. אם לא יימצאו פתרונות לאתגר זה, לדעתי, יהיה על המנהיגים לשקול מחדש את הרחבת השימוש באנרגיה גרעינית אזרחית".
שוקל מחדש. נתניהו מתראיין ל-CNN (צילום: עמוס בן-גרשום, לע"מ)
אבל יש מי שבכל זאת רוצה להקים תחנת כוח גרעינית בארץ. יו"ר חברת החשמל, האלוף במיל' יפתח רון טל, אמר השבוע כי הוא מאמין שתחנה גרעינית יכולה לקום בצפון הנגב בתוך כ-10 שנים. בפתח ועידת הנגב אמר רון טל כי "הכורים הנוכחיים הם הרבה יתר בטיחותיים מאשר אלו שביפן, על פי מיטב הבנתי. נכון יהיה ללכת לפתח כור, ויש כבר שטח מתוכנן - שיבטה".
לדברי יו"ר חברת החשמל, "לא צריך לקבל החלטות חפוזות בעקבות מה שקרה ביפן. צריך להמשיך וללמוד, אבל הכיוון הוא שבעוד כ-10 שנים או קצת יותר, יהיה כור גרעיני מתקדם בצפון הנגב".
הכור בפוקושימה (צילום: AP)
עד לרעידת האדמה ביפן נראו הדברים אחרת. אחרי שנים של הקפאה החלה ישראל לקדם לאחרונה באופן אינטנסיבי את התוכנית להקמת תחנת כוח גרעינית לייצור חשמל. האתר בשיבטה סומן כבר בשנות ה-60 כפי שנחשף ב"ידיעות אחרונות," הראשון
שדחף לחידוש הפעילות בנושא היה שר התשתיות הקודם בנימין בן-אליעזר. שר התשתיות עוזי לנדאו המשיך לקדם את היוזמה בממשלה הנוכחית.
ראש הממשלה התייחס בראיון ל-CNN גם לנושאים אחרים, כמו הקמת ממשלת אחדות פלסטינית: "עכשיו הם מדברים על אחדות לאומית עם חמאס, שקוראת להשמדתנו. איך אפשר להיות בעד שלום עם ישראל וגם בעד שלום עם החמאס שרוצה להשמיד אותנו. אתה יכול לדמיין לעצמך הסכם שלום עם אל-קאעידה? כמובן שלא".