מנה עיקרית מרשימה: עוף עם בטטות בקינמון
איילת הירשמן מציעה מנה יפייפיה וטעימה שתתאים לכולם: עוף עם בטטות בקינמון. המנה שתעשה לכם את הארוחה, בלי הרבה עבודה - ועם מאה אחוזי הצלחה
חג א לא חג, כל מי שמבשל לעיתים קרובות ארוחות להמון אנשים, יודע כמה מתכונים כאלה יכולים להיות יעילים: יום לפני הארוחה, אפשר להכין בדקות את הרוטב ולהשרות את העוף, ולשכן לבטח במקרר.
כמה שעות לפני הארוחה אפשר להוסיף את הבטטות ולצלות. מרגע זה ואילך שומרים בתנור בחום נמוך מאוד בתנור (מכוסה היטב, כדי לא לייבש את העוף). וכשמגיע הרגע מגישים בגאווה במרכז השולחן, ורואים איך כולם – וזה כולל הרבה מאוד גילאים – אוהבים.
כשאני מכינה את המנה הזאת לילדים, וגם למבוגרים מסויימים, אני מפחיתה מאוד או מורידה לגמרי את המינון של הצ'ילי.
מרכיבים ל-8-6 מנות
6 כרעיים ו-6 שוקיים טריות של עוף
6 מקלות קינמון
1/3 כוס דבש
2 כפות סוכר חום בהיר
כ-1/2 כפית או לפי הטעם פלפלון צ'ילי מיובש כתוש
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל שחור גרוס
6-8 שיני שום, קלופות
6 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
ההכנה
1. הרוטב: שמים בקערת ערבוב גדולה את מקלות הקינמון, הדבש, הסוכר החום, הצ'ילי, הסויה והשמן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שיני שום ומערבבים שוב.
2. בתבנית הגשה מזכוכית מניחים את נתחי העוף, יוצקים עליהם את הרוטב כך שהעוף יכוסה ברוטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל רצוי למשך לילה.
2. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (200-250 מעלות).
3. מסדרים את הבטטות בתבנית צלייה, ומתבלים אותן במלח ופלפל. מסדרים את חלקי העוף ויוצקים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקערה. מעסים בידיים את חלקי העוף והבטטות.
4. הצלייה - בשלב הראשון צולים במשך 15-20 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף והבטטות מזהיבים היטב. אחרי כן, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד 40-60 דקות, עד שהעוף רך עשוי היטב והבטטות צלויות מבחוץ ורכות מבפנים.
4. מוציאים ומשהים 10 דקות בטמפרטורת החדר. מגישים.