עוגת שקדים בטעם מרציפני
איילת הירשמן שולפת תבנית פלא מסורתית ומכינה עוגת שקדים טעימה להפליא, פרווה - בלי שום מוצרי חלב - שמתאימה לכל ארוחה. מכינים יום לפני ומגישים בגאווה
את העוגה הזאת אני אוהבת להגיש בסיום ארוחת הסדר הגדולה, בפרוסות קטנות, דחוסות בטעם שקדים עשיר וטהור, מרציפני כמעט. היא נהדרת תמיד ליד תה או קפה, ואפשר גם עם פרוסות של פירות (תותים למשל, עובדים איתה מצוין).
בואו לבקר אותנו גם בעמוד הפייסבוק
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ עם דפנות גבוהות
(או תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ, בעלת דפנות גבוהות או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ)
שמן, לשימון התבנית
6 ביצים, מופרדות
2 כוסות (400 גרם) סוכר
1/8 כפית מלח
3 כוסות שקדים טחונים גס
1 כפית תמצית וניל מעולה
אפשרות להגשה
פרוסות שקדים קלויות
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים היטב את התבנית (או התבניות).
2. מעבירים את החלבונים לקערת המערבל ומתחילים להקציף אותם במהירות גבוהה. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים פנימה בהדרגה מחצית מכמות הסוכר ואת המלח, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגבוה.
3. מעבירים את הקצף לקערה אחרת, ומוסיפים לקערת המערבל (לא צריך לטרוח לנקות אותה, איזה כיף) את החלמונים, את שאר הסוכר, את השקדים ואת תמצית הווניל, ומקציפים עד שמתקבלת עיסת שקדים במרקם אחיד.
4. מסירים את הקערה מהמערבל ומוסיפים לתוכה 2 כפות מהקצף. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה וקלילה. ממשיכים להוסיף, כך - בהדרגה - את הקצף הקליל לעיסת החלמונים הכבדה יותר, ומערבבים קלות בכל פעם, עד שמתקבלת עיסה אחידה וקלילה.
5. יוצקים את העיסה לתבנית, ומחליקים את פניה. אופים 35-40 דקות (בחום בינוני-גבוה), עד שהעוגה מתייצבת, תופחת ומזהיבה. קיסם הננעץ לתוכה יוצא כשעליו פירורים. זאת עוגה שנשארת לחה בפנים גם כאשר היא מוכנה, ולא צריך לייבש אותה אותה לגמרי באפייה.
6. מוציאים ומצננים. מתאים מאוד להגיש עם תוספת קרנצ'ית מעל, למשל אפשר לזרות פרוסות שקדים קלויים לפני ההגשה. להגיש עם תה או קפה. מושלם.
טיפ:
זאת עוגה שמשחימה במהירות, בתנורים מסויימים במהירות רבה מדי, ואם במהלך האפייה אתם מגלים שהחלק העליון משחים מדי, ואתם מעדיפים את החלק העליון בהיר יותר - אפשר לכסות אותה לחלק מזמן האפייה ברדיד אלומיניום, ולהמשיך לאפות כך.
לכל המתכונים של מגזין שף - לחצו כאן