המפכ"ל על פרשת קצב: "קו פרשת מים למדינה"
רב-ניצב דודי כהן התייחס לגזר הדין של הנשיא לשעבר, ואמר כי חקירתו נוהלה "ללא מורא וללא משוא פנים". לדבריו, המשטרה ערוכה לנהל חקירה "רגישה" כזו גם בעתיד
לתשומת לב נבחרי הציבור: מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, התייחס אחר הצהריים (יום ג') לגזר דינו של הנשיא לשעבר, משה קצב, שנשלח לשבע שנות מאסר. לדבריו, חקירת הנשיא לשעבר מהווה "קו פרשת מים משמעותי מאוד בחיי מדינת ישראל". הוא הוסיף כי החקירה הרגישה של קצב, אותו הגדיר "סמל לאומי", נוהלה "ללא מורא וללא משוא פנים".
יום הדין של משה קצב - העדכונים האחרונים ב-ynet
- בלעדי. האזינו לקצב צועק על השופטים: "טעיתם"
- פרס משאיר את פסל קצב: לא לשנות ההיסטוריה
- השופטים התעמתו: קצב לא שונה מטכנאי מקררים
- קצב פרץ בבכי באולם המשפט: "השקר ניצח"
בכנס סיכום שנת 2010 של משטרת מחוז תל-אביב התייחס המפכ"ל היוצא לחקירה שניהלה המשטרה נגד קצב. "כאחד שמכיר את הפרשה הזו, אני יכול להגיד שהחקירה הזו הייתה רגישה ביותר", אמר רנ"צ כהן, "המשטרה תהיה ערוכה לכל חקירה כזו גם בעתיד, כיאה למדינה דמוקרטית".
לדבריו, חקירת קצב, אותו הגדיר "סמל לאומי", הוכיחה שבמשטרה יכולים לבצע כל חקירה של נבחר ציבור בתפקיד מפתח. "החקירה התנהלה במקצועיות המירבית", ציין המפכ"ל ששיבח את ראש אגף החקירות, ניצב יואב סגלוביץ' ואנשיו על "חקירה הוגנת וממצה". "המשטרה ניהלה חקירה ללא מורא וללא משוא פנים,
תוך שמירה על זכויות הקורבנות, זכויות החשוד וזכות הציבור לדעת".
הנשיא לשעבר, שהורשע באונס ובעבירות מין נוספות בשלוש עובדות שהיו כפופות לו, יחל לרצות את עונשו ב-8 במאי, לאחר שהצדדים הסכימו לדחות את ריצוי עונשו. נוסף למאסר, גזר בית המשפט פיצויים של 100 אלף שקלים ל-א' ממשרד התיירות ועוד 25 אלף שקלים ל-ל' מבית הנשיא. גזר הדין ניתן בדעת רוב - של השופטים ג'ורג' קרא ומרים סוקולוב, ואילו השופטת יהודית שבח, קבעה בדעת מיעוט כי ניתן היה להסתפק ב-4 שנות מאסר ובפיצוי כספי כפול למתלוננות.