ממשלת איטליה ומלחמתה בהון הצרפתי
הגבלות חדשות של ממשלת איטליה על משקיעים זרים, יעניקו לרשות ניירות ערך האיטלקית סמכויות זהות לאלה של מקבילתה הצרפתית. משקיעים מצרפת יצטרכו לקבל אישור של ממשלת איטליה 60 יום לפני רכישתה של חברה מקומית
גורם ממשלתי איטלקי מדווח היום (ד') כי הממשלה האיטלקית אישרה צעדים שיגבילו את ההשתלטות הזרה על חברות בתחומי המזון, האנרגיה, הביטחון והתקשורת.
על פי הגורם, ההגבלות מתבססות על עקרון של הדדיות, שמאפשר לחברות הנמצאות על כוונות הרכישה של משקיעים זרים להשתמש בהגנות זהות לאלו שמתקיימות במדינה ממנה בא הקונה. המהלך בא לאחר שענקית המזון פארמלט וקבוצת האנרגיה השנייה בגודלה במדינה, אדיסון, היו מעורבות במלחמות שליטה נגד בעלי מניות צרפתיים. כמו כן, קבוצת מוצרי היוקרה לואי ויטון מנהלת כעת מהלך רכישה של יצרנית התכשיטים האיטלקית 'בולגרי'.
העיתונים האיטלקים מדווחים כי הצעדים הללו יחייבו משקיעים זרים הרוכשים חברות איטלקיות להשיג את אישור הממשלה 60 יום מראש. צעד זה יעניק לרשויות הרגולטוריות של הבורסה האיטלקית סמכויות דומות לאלה של הרשות הצרפתית המפקחת על הבורסה בפריז, שדורשת הבהרות בנוגע להצעות פוטנציאליות של השתלטויות עוינות על חברות מקומיות.
על פי ניתוחי העיתונים, העובדה שהם ינקטו בצעדים דומים לאלו שמתקיימים בצרפת, עוזרת לאיטלקים לעקוף התנגדויות אפשריות מהרשויות האירופיות, בבריסל. היקף הפעילות הממשלתית בנוגע להשתלטות של חברות זרות נחשפה ביום שני האחרון, כשרשויות המס האיטלקיות הודיעו כי הן בודקות האם מכירת מניות בחברת פארמלט וביצרנית התכשיטים בולגרי, נעשו במסגרת חוקי המס של המדינה.
גורם מקורב למשא ומתן מסר כי פררו, יצרנית השוקולד, שמייצרת בין היתר את ממרח הנוטלה, יזמה פגישה בפריז עם בעליה של לקטליס, ענקית הגבינות הצרפתית, כדי לבחון אפשרות של רכישת אחזקות של הקבוצה בפארמלט, אבל הצדדים לא הגיעו להסכם.
המקור סיפר כי פררו לא שקלה השתלטות מלאה על החברה האיטלקית כרגע והיא תמתין להחלטה של הממשלה בנוגע לאפשרות לחקיקת חוק נגד השתלטויות לפני שתבחר את דרך הפעולה שלה. "פררו לא רואה את האפשרות להשתלטות מלאה כאופציה כרגע", אמר המקור. "הקבוצה לא מתכוונת לשלם סכום גבוה יותר משוויה של פארמלט".