ארה"ב תחכה: נאט"ו לוקחת רק פיקוד חלקי בלוב
וושינגטון לא רוצה להוביל עוד מלחמה, וציפתה שהברית הצפון-אטלנטית תיטול את הנהגת המבצע, אך מזכ"ל נאט"ו הודיע כי בינתיים הסכימו החברות בה רק לאכוף את הסגר האווירי, ולא לתקוף יעדים של קדאפי. הדיונים על קבלת פיקוד מלא יימשכו
הברית הצפון-אטלנטית (נאט"ו) הודיעה הלילה (יום ו') כי תיטול על עצמה את אכיפת הסגר האווירי על לוב ואמברגו הנשק שהוטל עליה, אך לא תיקח עדיין פיקוד מלא על המשימה ולא תשתתף לפי שעה בפעולות הצבאיות ההתקפיות שם. ארה"ב קיוותה שחברות נאט"ו יגיעו להסכמה כללית על נטילת שליטה מלאה על המבצע, מה שיאפשר לה עצמה לסגת מעמדת ההובלה, אך הן טרם הצליחו לעשות זאת.
- עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
על המהלך הכריז בבריסל מזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג רסמוסן. "כרגע יימשך המבצע של הקואליציה הבינלאומית, ונאט"ו אמורה לקבל אחריות נרחבת יותר בהתאם להחלטת מועצת הביטחון, אבל החלטה כזו טרם התקבלה", אמר רסמוסן. לדבריו, השיחות על הרחבת תפקידה של הברית בפעילות בלוב נמשכות. אף שנאט"ו אינה אמורה לפי שעה להשתתף בתקיפת כוחות קדאפי, המזכ"ל הבהיר כי לחייליה שמורה הזכות להגנה עצמית.
גורמים רשמיים בנאט"ו אמרו כי אכיפת הסגר האווירי על-ידי הברית הצפון-אטלנטית אמורה להתחיל בתוך 48 עד 72 שעות. גורם אמריקני בכיר טען כי בפועל חברות נאט"ו כן סיכמו לקבל אחריות מלאה על המבצע בלוב, אך זו תאושר רק בעוד כמה ימים. בנאט"ו, כאמור, לא אישרו זאת.
ארה"ב שקועה במלחמה באפגניסטן וטרם הסיגה את כל צבאה מעיראק. נשיאה, ברק אובמה, שלא ביקש מהקונגרס אישור לצאת למלחמה בלוב, טען מלכתחילה שמדובר רק בסיוע ליצירת מצור אווירי, מצור שלא ארה"ב תהיה אחראית לו. וושינגטון מתכוונת להגביל את השתתפותה במבצע, ולהתרכז בסיוע בשירותים מיוחדים: מתן טילי שיוט ושירותי ביון.
בינתיים נכנסת עוד מדינה ערבית לפעולה בלוב, אחרי שקטאר כבר עשתה זאת. הלילה הודיעו מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, ונשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, כי איחוד האמירויות תשלח שישה מטוסי F-16 ועוד שישה מטוסי מיראז' למבצע בלוב. השבוע דווח על אפשרות שמדינות ערביות נוספות יצטרפו ללחימה, בהן סעודיה וירדן.
קלינטון אמרה הלילה כי נאט"ו היא שתיקח על עצמה בסופו של דבר את ההגנה על אזרחי לוב, אכיפת אמברגו הנשק עליה ומאמצי הסיוע ההומניטרי שם. לדבריה, כוחות הקואליציה הצליחו לדחוק את כוחותיו של קדאפי, אולם אלה נותרו עדיין איום על העם הלובי.
מזכ"ל האו"ם מאיים: ננקוט צעדים נוספים
הלילה אמר מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, כי אין כל סימן לכך שקדאפי עומד בדרישות האו"ם להפסקת אש מיידית. "אין כל ראיה לכך שהרשויות בלוב נקטו צעדים כדי לעמוד במחויבויותיהן במסגרת החלטות מועצת הביטחון 1970 ו-1973", אמר באן בפני המועצה עצמה.
בדבריו התכוון מזכ"ל האו"ם להחלטות שבהן הוטלו סנקציות וסגר אווירי על משטר קדאפי, ושבהן הוא נקרא להתמסר להפסקת אש מיידית. באן אמר כי שליחו המיוחד ללוב הזהיר באופן אישי את ממשלת קדאפי כי מועצת הביטחון עשויה לנקוט צעדים נוספים אם המשטר הלובי לא יעמוד בדרישה להפסקת אש. "השליח המיוחד הדגיש כי מעניינה של לוב לשים
קץ לפעולות האיבה", אמר באן, "אם לוב לא תפעל, השליח הדגיש, מועצת הביטחון עשויה לנקוט צעדים נוספים".
אמש תקפו מטוסי המערב מטרות צבאיות בעומק לוב, אך לא הצליחו למנוע מטנקים של צבא קדאפי להיכנס שוב לעיר מיסרטה ולצור על בית החולים המרכזי שלה. באן הדגיש הלילה כי מטרת הפעולה הצבאית בלוב אינה להחליף את המשטר, אלא להגן על האזרחים בלבד. לדבריו, כ-335 אלף בני אדם נמלטו מלוב מאז תחילת המשבר, והאו"ם נערך להתמודד עם כ-250 אלף פליטים נוספים.