שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

חיי העובדים בפוקושימה: בלי נייד וארוחת צהריים

מאות העובדים העמלים על שיקום הכורים המסוכנים נאלצים להתמודד עם הקצבת מזון ומים. הם ישנים על הרצפה מכוסים ביריעות המכילות עופרת מפני הקרינה ואין להם קשר עם בני משפחותיהם. הבשורות הטובות: רובם חוזרים הביתה אחרי שבוע

הרשויות בארה"ב הודיעו היום (יום ג') על "התאוששות איטית" בתחנת הכוח הגרעינית בפוקושימה. מאחורי ההודעה המעודדת עומדת עבודתם המפרכת של כ-400 עובדי חברת החשמל שמפעילה את התחנה, TEPCO והעובדים הזמניים שנשכרו במיוחד. העובדים לא רק מסכנים עצמם בחשיפה לקרינה הרדיואקטיבית, אלא גם מתמודדים עם תנאים לא קלים.

 

 

סוכנות הידיעות היפנית קיודו חשפה את תנאי העובדים וסדר יומם. הם קמים לפני שש בבוקר. לארוחת הבוקר מקבל כל אחד מהם 30 קרקרים מיוחדים ו-180 מיליליטר של מיץ ירקות משומר. לאחר ארוחת הבוקר, הם מתפזרים למשימותיהם השונות במתחם. הם לא אוכלים ארוחת צהריים.

 

לדברי קאזומה יוקוטה מהסוכנות הממשלתית לבטיחות גרעינית, הם מקבלים רק שתי ארוחות ביום. יקוטו שהה במקום במשך חמישה ימים כדי לבדוק את התקדמות השיקום. לדבריו, עד לפני שבוע קיבלו העובדים הקצבה של בקבוק אחד של 1.5 ליטר מים. כיום הם רשאים לבקש בקבוק נוסף. עם שקיעת השמש בסביבות חמש, הם מגיעים בחזרה לבניין המרכזי "כשהם נראים תשושים", על פי יוקוטה.

 

בארוחת הערב אוכלים העובדים אורז מיוחד שמתבשל בתוך 15 דקות לאחר הוספת מים רותחים, ופחית של עוף או דג משומר לכל עובד. הם אוכלים בדממה. בשמונה בערב הם עורכים פגישה שבה הם מדווחים על ההתקדמות באותו יום. בסופה הם פיתחו מנהג שנועד לעודד את רוחם. אחד העובדים נותן את האות והאחרים מוחאים כף יחדיו ועונים בקריאת "גמברו!" (הבה נמשיך).

 

העובדים ישנים בחדרי ישיבות ומסדרונות. כדי להגן על עצמם מפני קרינה מכיוון הרצפה, הם מתעטפים בסדינים המכילים עופרת לפני שהם מתכסים בשמיכות מפני הקור.

 

רוב העובדים מוחלפים באחרים לאחר שבוע. במהלך שהותם במתחם, הם אינם יכולים להשתמש בטלפונים ניידים מכיוון שאין קליטה במקום. "העובדים עושים כמיטב יכולתם בזמן שהם אינם יכולים אפילו ליצור קשר עם בני משפחותיהם", סיכם יוקוטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
30 קרקרים ופחית מיץ ירקות לארוחת הבוקר
צילום: רויטרס
הכור הפגוע
צילום: AP Photo/Tokyo Electric Power Co. via Kyodo News
המתחם בפוקושימה לפני האסון
צילום: רויטרס
מומלצים