אובמה: לא שולל אפשרות שנחמש המורדים בלוב
נשיא ארה"ב אמר כי קדאפי נחלש באופן משמעותי מאז תחילת המתקפה של הקואליציה לפני כשבוע וחצי, והביע תקווה - למרות התארכות הלחימה - שהוא ייכנע ויפרוש בסופו של דבר
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, אמר הלילה (יום ד') כי הוא אינו שולל אפשרות שוושינגטון תספק נשק למורדים בלוב. "אנחנו נמצאים בשלב של הערכת מצב, התלויה בחלקה במה שיעשו תומכיו של קדאפי", הסביר אובמה בראיון לרשת NBC.
העולם נגד קדאפי - כותרות אחרונות ב-ynet:
- נאט"ו על לוב: אין פתרון צבאי, חפשו מוצא מדיני
- הוועידה בלונדון: לא יינתן נשק למורדים, אולי כסף
- אובמה: חששנו מטבח שיכתים את המצפון
- ארה"ב: קדאפי "שותל" גופות באתרים שהופצצו
עדכוני חדשות שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
כך או כך, הנשיא האמריקני הבהיר כי הקואליציה הבינלאומית - שכוללת את ארה"ב, בנות בריתה בנאט"ו וגם כמה מדינות ערביות, תמשיך לסייע לאופוזיציה הלובית. "נספק להם סיוע ישיר. רוב הסיוע יהיה למטרות הומניטריות. הם יצטרכו אמצעי קשר, ציוד רפואי ואמצעי תחבורה", אמר אובמה.
אובמה, שאתמול נשא נאום לאומה שבו הצדיק את היציאה למבצע וטען כי ארה"ב אינה יכולה כמו מדינות אחרות להישאר אדישה לזוועות כמו אלה שמחולל קדאפי, העריך כי שילט לוב "נחלש מאוד" מאז שהקואליציה החלה לתקוף את ארצו, לפני שבוע וחצי. "אחרי תשעה ימים, פגענו בכוחות קדאפי באופן משמעותי. הפעילויות להגן על האוכלוסייה, ולפגוע בכוחות של קדאפי, בטנקים שלו ובארטילריה בשטח - נמשכות. והן יימשכו זמן מה".
אובמה הבטיח להמשיך להפעיל על קדאפי לחץ עקבי, "לא רק צבאי, אלא גם באמצעים אחרים, עד שהוא יפרוש בסופו של דבר". הוא אמר כי הקואליציה יכולה להמשיך במצור האווירי והיבשתי על משטר קדאפי תוך שמירה על תושבי לוב. "אנחנו יכולים לעשות זאת לאורך זמן, משום שבנינו קואליציה. קדאפי נחלש משמעותית, ובשלב זה אין לו שליטה על רוב שטחה של לוב", טען.
שבוע וחצי אחרי שכוחות הקואליציה החלו לתקוף בלוב, הודה אמש מזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג רסמוסן, כי פעולה צבאית לבדה
לא תוכל להביא לפיתרון בלוב. "אני מקווה שנראה פיתרון מדיני לבעיות בלוב מהר ככל האפשר", אמר רסומסן לכתבים בלונדון, שם התכנסו נציגים ממדינות הקואליציה לדון במשבר הלובי.
הוא הוסיף: "ברור לכולנו שפתרון צבאי כשלעצמו לא יפתור את בעיותיה של לוב. מטרתנו היא להגן על האזרחים מפני מתקפה, אך כדי למצוא פתרון ארוך טווח ובר-קיימא למצב בלוב, אנחנו זקוקים לתהליך מדיני".