שתף קטע נבחר

 

המבקר נכנס לתמונה בביביטורס: "אבדוק המימון"

מבקר המדינה הודיע כי יבדוק את מימון נסיעות נתניהו על ידי גורמים פרטיים "שלא על פי הכללים למניעת ניגוד עניינים". הוא מסר גם כי יבדוק ההוראות הנוגעות לתרומות למימון הפריימריז. יועמ"ש הכנסת: ההצבעה בוועדה היתה חוקית, אך תתקיים שוב

המבקר יבדוק את פרשת "ביביטורס": מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, הודיע אחר-הצהריים (יום ה') כי יבדוק את מימון נסיעותיו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על ידי גורמים פרטיים שלא על פי "הכללים למניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים". בנוסף הוא יבדוק את ההוראות הנוגעות לתרומות למימון הפריימריז.

 

 

מבקר המדינה קיים היום דיון מיוחד עם הצוות הבכיר במשרדו, בהמשך לבחינה הראשונית שהתקיימה במשרד, בתלונות שהגיעו על נסיעותיו מר נתניהו לחו"ל ועל קבלת תרומות לבחירות. משרד מבקר המדינה יבדוק בשלב זה נושאים הנתונים לסמכותו, על פי חוק יסוד מבקר המדינה. לגבי בדיקת נושאים נוספים, המבקר יחליט על כך בהתאם להתפתחויות.

 

את הבדיקה ירכז מנהל החטיבה לביקורת משרדי הממשלה בירושלים, יובל חיו. כמו כן ישתתפו בה בכירים נוספים במשרד מבקר המדינה ובהם יועץ המבקר עו"ד אריה רוטר, עוזר בכיר למבקר במאבק למען טוהר המידות - נצ"מ בדימוס נחום לוי ועובדי האגף לביקורת בחירות ומימון מפלגות.


בני הזוג נתניהו. לינדנשטראוס נכנס לעובי הקורה (צילום: לע"מ)

 

בכך בעצם עוקף המבקר את הביקורת על "המחטף" שכביכול נעשה בוועדה לביקורת המדינה, שם קיבל סמכויות חריגות לחריגה - מכיוון שלא הציב את נצ"מ לוי, שקיבל את אותן סמכויות, בחזית הבדיקה. משמעות הדבר היא שאם המבקר ירצה להשתמש בסמכויות של ועדת חקירה הוא יוכל לעשות זאת ללא צורך באישור כלשהו מהוועדה.

 

אמש כונסה הוועדה לביקורת המדינה בהתרעה קצרה במיוחד ובלי שיימסר מידע מה יעלה בה להצבעה - ומבקר המדינה קיבל סמכויות חריגות לחקירת הפרשה. בעקבות זאת, כינה ריבלין את ההחלטה "מחטף", וקרא למבקר להחזיר את הסמכויות. יו"ר הוועדה, ח"כ יואל חסון הגיב וטען "לא היה מחטף ולא יהיה דיון נוסף כי ההחלטה נמסרה למבקר מיד בתום הדיון".

 

יועמ"ש הכנסת: תתקיים הצבעה חוזרת בוועדה

היועץ המשפטי לכנסת, איל ינון, הודיע היום כי תתקיים הצבעה חוזרת בוועדה לביקורת המדינה, בעקבות בקשות חברי הוועדה. עם זאת, אמר ינון כי לא נפל פגם חוקי בהחלטה הראשונה. באשר לתקינות ההליך בוועדה כותב היועץ המשפטי לכנסת: "בחינת השתלשלות הדברים מעלה כי אין בסיס לטענה בדבר אי-חוקיות ישיבת הוועדה או ההחלטה שהתקבלה בה. גם העובדה שהוועדה כונסה 20 דקות ממועד הזימון, ולא חצי שעה כפי שהנחה יו"ר הוועדה, אין בה כדי לפגום בחוקיות הישיבה".

  

באשר לבקשות לדיון והצבעה חוזרים על החלטת הוועדה, כתב ינון: "סעיף 110 לתקנון הכנסת מאפשר לכל חבר כנסת לבקש דיון מחדש (רוויזיה) לגבי כל החלטה שמקבלת ועדה. בהתאם לסעיף זה הוגשו בקשות לרוויזיה על החלטת הוועדה, ומשאלה הוגשו יש לקיים עליהן הצבעה".

 

ריבלין, הנמצא בהונג קונג, התייחס שוב להחלטת הוועדה. הוא אמר ל-ynet כי האישור "ניתן במחטף ובהליך לא שקוף ולא ראוי". הוא הבהיר, כי האישור שניתן לח"כ חסון לקיים דיון בעת המליאה, ניתן בסיטואציה שלא איפשרה לו להבין לאשורו את נושא הדיון.

 

לדברי יו"ר הכנסת, הוא לא היה מודע להתראה הקצרה של זימון חברי הוועדה, שלא איפשרה את השתתפותם ולא למהותו של הדיון. "גם אם חסון לא התכוון לכך, התחושה שלי היא שניצלו את תמימותי. זה דבר שלא יעשה ", אמר ריבלין.

 

יו"ר הכנסת שב וקרא למבקר המדינה שלא להזדקק להחלטות מסוג זה. ריבלין קרא גם ללינדנשטראוס לבקש מהוועדה לקיים דיון נוסף, "כדי לאפשר הליך הגון ושקוף, כראוי למוסד מבקר המדינה ולכנסת".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס
צילום: גיל יוחנן
בנימין ושרה נתניהו
צילום: לע"מ
ריבלין. מסר מהונג-קונג
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים