גם לרווקים מגיע להרגיש טוב בחג
רוב הרווקים והרווקים לא אוהבים לשמוע מכל דודה אפשרית את ה"בקרוב אצלך!" המסורתי. איך תתמודדו השנה עם הלחצים סביב שולחן החג, הצעות פרקטיות מצמד המאמנים שיעזרו לכם לעבור את ליל הסדר עם חיוך והרגשה טובה
ואתם, מבויישים וללא צבע בפנים, ממלמלים בשקט: "היה עד עכשיו, נפרדנו וזהו". המבט המרחם שלהן לא מאחר להגיע – והוא אומר כבר הכל: "מסכנים, הם לבד, הם בטח צריכים עזרה או טיפים מאיתנו, אוייייש, זה נורא!" ואתם רק מחפשים את הדרך להיעלם משם.
אם זה קרה לכם בעבר אז רק שתדעו שאתם לא לבד. זוהי תופעה נפוצה למדי במחוזותינו. בכתבה הבאה ניתן לכם כמה טיפים כיצד לעבור את החג וליהנות ממנו, ולהימנע מביקורת כואבת.
מכירים ומזדהים? בואו לדבר על זה גם בפייסבוק
למה אי אפשר פשוט להנות מאווירת החג?
אז למה מגיע לנו לסבול את זה בכל חג מחדש? למה אי אפשר פשוט להנות מאווירת החג הנפלאה מבלי להתנצל?
הרי לא חטאנו, פשענו או עשינו רע לאף אחד – אנחנו פשוט כרגע לבד, זה הכל !התחושה שעולה בדרך כלל היא תסכול ופחד גדול מביקורת מצד הסביבה.
כל מה שקורה בחג הוא תוצאה של המחשבות שלנו, הפחדים שלנו והאמונות שלנו. כלומר – אנחנו בסופו של דבר מביאים את זה על עצמנו - הביקורת שאנחנו סופגים מבחוץ היא בעצם הביקורת שלנו כלפי עצמנו מבפנים.
את הקולות שאנחנו שומעים מבפנים (כמו: "אני שוב לבד בחג", "לא עשיתי מספיק דברים כדי למצוא אהבה", מה לא בסדר איתי") אנחנו משדרים החוצה ובהמשך נשמע אותם גם כביקורת מבחוץ. ביקורת היא אף פעם לא הפתרון. ברגע שעולים קולות כאלה נסו להמיר אותם בקולות של עידוד ותמיכה. נסו לקבל את המצב כפי שהוא ולראות את הדברים מנקודת ההווה, ולהתבונן קדימה לעתיד. עשו שינוי פנימי והבטיחו לעצמכם שמעכשיו הדברים יראו אחרת.
לנטרל את הביקורת
מה נוכל לעשות בכל זאת על מנת שלא לספוג את כל האש של אותה דודה ממורמרת / סבתא מודאגת או הנודניק התורן?
הנה כמה אפשרויות:
* להכין - תשובות מוכנות מראש לכל תרחיש אפשרי כך שלא "יפתיעו" אתכם, ואף פעם לא להחזיר ציניות בציניות כי אז הסתבכתם...
* לומר - בביטחון מלא ובחיוך גדול: "אני לבד עכשיו וטוב לי עם זה", ואז לעבור לנושא אחר בנונשלנטיות. השואלים לא יידעו איך לבלוע תשובה כזאת – הם מחפשים את הכאב שלכם על מנת להקל על הסבל שלהם בעצמם, וברגע שהם מרגישים שאין להם את זה הם יעזבו אתכם לנפשכם.
בכלל, תדעו לכם שמי שמציק לכם על הרווקות שלכם בדרך כלל מקנא בסתר ליבו על החופש שיש לכם ואין לו בעצמו, אז אל תשכחו נקודה חשובה זו.
* לשתף - לגבי ההורים והאחים שלכם, תמיד טוב אם תשתפו אותם בתחושות שלכם ובקשו מהם לא להעלות את הנקודה הזאת בערב החג, אם היא נקודה רגישה אצלכם, ושיתמכו בכם מול כל המשפחה המורחבת.
* לצחוק - עוד דרך טובה להתמודדות היא הצחוק. אתם יכולים לצחוק על המצב ולקבל אותו כפי שהוא. ברגע שתראו לשואלים שזה כלל לא מפריע לכם ואף תצחקו על זה - לא תתנו להם את תחושת הסיפוק של הכאב שלכם, והם ירדו מהנושא.
השנה אתם עומדים למצוא אהבה
החליטו עם עצמכם שהשנה זה יקרה – השנה אתם עומדים למצוא את הזוגיות של חייכם ופעלו במרץ להגשים אותה. עשו הכל על מנת לקרב אליכם את אותו זוגיות מאושרת:
דמיינו אותה, כתבו אותה, דברו עליה עם אחרים, עשו שינוי פנימי שיאפשר לקרב אליכם את אותה זוגיות, ובכלל, עשו כל דבר שיכול לקרב אליכם את האהבה של חייכם...
חשוב שתעשו הכנה עם עצמכם רגע לפני צאתכם לארוחה המשפחתית. תגיעו מלאי אנרגיה, מחוזקים וחיוביים, עם הרגשה טובה של זוגיות שבפתח.
איך תעשו זאת?
- מצאו לכם כמה דקות של שקט, שבו בנוח ועצמו את העיניים.
- ראו את עצמכם בתוך מערכת יחסים אוהבת עם בן / בת הזוג שהכי מתאימים לכם.
- ראו כיצד אתם מאושרים ונסו לחוש בגוף את התחושה המופלאה הזאת של להיות ביחד.
- חשוב שתחושו את השמחה והאהבה שמציפה אתכם.
- ראו את עצמכם בתוך הזוגיות, עושים יחד דברים שאתם הכי אוהבים.
- נסו לדמיין את התחושות של ללכת לישון יחד ולהתעורר ביחד לבוקר קסום.
- הפליגו בדמיון וראו עצמכם במקומות שהכי כיף לכם היום להיות בהם, רק – יחד!
עם התחושה הזאת שאתם בטוחים יותר מתמיד באהבה שלכם תגיעו לערב ליל הסדר.
אל תתנו לשום דבר לערער אתכם ואת תחושת הביטחון שלכם בזוגיות הנפלאה שעומדת להופיע בחייכם. הריי אתם ראויים לאהבה הזאת ויכולים ליצור אותה עם קצת התמדה.
תיהנו מכל רגע
לסיום, חשוב מאד לקראת החג לקבל את המצב שאתם כרגע לבד, ולזכור שהמצב הזה הוא זמני והוא יכול להשתנות ברגע. יש לנו לעיתים נטייה בזמן החגים מעט להחמיר עם עצמנו. אל תשכחו שזה רק עוד חג, הכל בסדר, ואפשר לחגוג אותו ולשמוח. פשוט כרגע תיהנו לכם מהחופש שיש לכם ופנקו את עצמכם !
מאחלים לכולכם חג אביב שמח, וליל סדר מהנה.
רוצים עוד מטלי וחנן? לחצו כאן