גבר או אישה? בוועד האולימפי יגדירו כללים
ישיבה מיוחדת של הוועד האוליפי תתקיים ביולי הקרוב, על מנת לקבוע מה עושים במקרים של אי בהירות מגדרית אצל ספורטאיות
סוגיית המגדר זכתה לתשומת לב עולמית לאחר שהרצה הדרום אפריקאית, קסטר סמניה, נאלצה לעבור בדיקות מגדר לאחר הזכייה שלה בריצת 800 מ' באליפות העולם בברלין 2009. אחרי תהליך ארוך והשעייה של כשנה וחצי, הורשתה סמניה לשוב ולהתחרות כאישה כאשר תוצאות הבדיקות שלה נותרו חסויות.
קסטר סמניה. האישה שעוררה את כל הפולמוס (AFP)
על מנת שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם, התכנס היום הוועד האולימפי הבינלאומי בלונדון כדי לדון בעניין ולהחליט מה עושים במצב שבו יש בגופן של ספורטאיות הורומנים גבריים בולטים יותר. לאחר ישיבה של חמש שעות החליטו מועצת המנהלים, בעזרת רופאים ושורת מומחים מרחביי העולם, שיש לקבוע כללים ברורים למצבים אלו ולהציגם עד המשחקים האולימפיים בלונדון 2012.
"נשים עם קבוצת הורמונים גבריים משיגות בדרך כלל ביצועים טובים יותר", נאמר בהצהרה של דובר הוועד האולימפי. "עם זאת, לא היו לנו מקרים רבים כאלו אלא רק קומץ של מקרים בעשור האחרון, אבל זה קיים וצריך לטפל במלוא ההגינות עבור הספורטאיות ולמען הספורט".
בחודשים הקרובים תתכנס ועדת הרופאים של הוועד האולימפי הבינלאומי כדי למצוא פתרונות לביצוע העניין בשטח, כאשר כבר עכשיו ברור שתחילה ינוסה פיילוט בשיתוף ההתאחדות האתלטיקה האולימפית.
לאחר שימצאו את הדרכים, יובאו המסקנות לאישור סופי בישיבה שתיערך ביולי בקרוב בדרבן שבדרום אפריקה. באותה ישיבה אגב אמורה להתקבל גם ההחלטה על המארחת למשחקי החורף האולימפיים ב-2018.
האם מדובר במהפכה, או שמה קסטר ודומותיה צריכות מעכשיו לדאוג שמא יחליטו להפסיק את פעילותן הספורטיבית היומיומיות במטרה להגיע למשחקים האולימפיים ולעמוד על דוכן המנצחים? ימים יגידו.