פחד בבי"ס בעוטף עזה: "מכיתה ה' עם קסאמים"
בבית הספר היסודי ניצני אשכול פוזרו התלמידים באיחור - לאחר מטח הפצמ"רים. אב חושש: "יש פחד, אבל נישאר כאן". בשער הנגב למדו רק תלמידי י"ב: "החשש זה כבר לא משהו שקיים"
חיים תחת איום הטילים. אתמול פגע טיל נגד טנקים באוטובוס ילדים, היום (ו') נפלו פצצות מרגמה במפעל ובלול תרנגולות, ובעוטף עזה חוזרים ועולים המראות והקולות של מבצע "עופרת יצוקה". במועצה האזורית שער הנגב ביטלו אמנם את הלימודים והקדימו את חופשת הפסח, אבל תלמידי המועצה האזורית אשכול הגיעו לבית הספר, וחוו מקרוב את מטח 12 פצצות המרגמה.
הסלמה בדרום - הכותרות האחרונות ב-ynet:
- מטח פצמ"רים לעוטף עזה: נזק לשני לולי תרנגולות
- אש בלי הפסקה: צה"ל תקף, שניים נהרגו בעזה
- הפסקת אש? צה"ל תקף מנהרות ומבנים ברצועה
- בשער הנגב לא ילמדו: "מרגישים חסרי אונים"
עדכונים שוטפים גם בפייסבוק של ynet
יעל הדר, אחראית מחלקת חינוך באשכול, סיפרה כי בעקבות הירי ליישובים הוחלט תחילה להשאיר את התלמידים בכיתות בית הספר היסודי "ניצני אשכול", במקום לשחרר אותם הביתה, בגלל שמדובר בבית ספר ממוגן. "הוצאנו אותם בהדרגה, יישוב אחרי יישוב. הם היו אמורים לצאת ב-12:30, אבל בגלל המצב הם נותרו בבית הספר", סיפרה. כ-450 התלמידים בבית הספר פוזרו ביישוביהם, תוך ליווי כוחות הביטחון.
מיכאל סגל, תושב דקל, שביתו נפגע מרקטת קסאם ב"עופרת יצוקה", הגיע בעצמו כדי להשיב את בתו הביתה, לאחר שזו לא עלתה על האוטובוס בזמן: "כל הזמן יש חשש. אשתי גם עבדה במפעל שבו נפלה פצצת מרגמה היום. יחד עם זאת, אנחנו נישאר באזור, נישאר בעוטף עזה. אנחנו לא מהבורחים. אבל אי אפשר להשאיר את המצב ככה, צריך לצאת לפעולה, זה הכי גרוע אם לא יעשו כלום".
"מתעלם מהבומים, כי רגילים"
לבית ספר "שער הנגב" הגיעו רק תלמידי כיתה י"ב, כחלק מיום לימודים מרוכז. אחד מהם, אייל יופה, סיפר על הפגיעה של טיל הנ"ט באוטובוס, שהביא לפציעתו אנושות של דניאל בן ה-16. "שמעתי את הבומים, אבל אני מתעלם מזה בדרך כלל, כי רגילים. ואז אבא שלי התקשר. הייתי קצת בשוק, אחותי בדיוק יצאה לתחנת אוטובוס כדי לחכות לאוטובוס. ישר קראנו לה בחזרה הביתה ונשארנו צמודים לממ"ד, מקשיבים לחדשות".
בית הספר ממוגן, הילדים יצאו באיחור
נגה הימן, שהגיעה אף היא ליום הלימודים בבית הספר הנטוש, בו מרבית
התלמידים התבקשו להישאר בתים, הוסיפה: "אנחנו מכיתה ה' עם הקסאמים. החששות זה לא משהו שקיים עדיין. אולי לאלה שגרים יותר קרוב לעזה, שזה בבית שלהם. אבל גם אצלם הרוב כבר ממוגן".
ד"ר גדליה מזור, מורה לפיזיקה בבית הספר, טען כי האווירה רגילה: "אני מלמד פה כבר כמעט 10 שנים, תמיד יש אירועים כאלה, מעולם לא ביטלו שום שיעור. תמיד השיעורים התקיימו כסדרם, כמעט כולם באים תמיד".