פרס לבאן: אסור להיות נטרלי נוכח ירי הטילים
בפגישה בניו-יורק העלה נשיא המדינה את המצב ברצועת עזה. "העם בישראל זקוק לתשובות ולא נהסס להפעיל את זכותנו להגנה עצמית", הוא אמר
בפתח הפגישה, שנערכה בניו-יורק, אמר הנשיא לבאן: ״בשעות אלו נמשך ירי הטילים על ישראל. אתמול תקף חמאס אוטובוס תלמידים. נער נפצע אנושות ונלחם כעת על חייו. איני יכול לתאר לך את מצב הרוח במדינתי בעקבות האירועים. לפני מספר שבועות נרצחה משפחה
שלמה באיתמר ואנחנו שואלים למה? גם העם בישראל זקוק לתשובות ולא נהסס להפעיל את זכותנו להגנה עצמית". פרס הדגיש: "האו"ם אינו יכול להיות נטרלי נוכח ירי הטילים מעזה לעבר ישראל".
באן השיב לפרס: "כפי שאתה יודע, גיניתי את מטח הטילים האחרון מעזה שפצע נער ישראלי ובאותה נשימה אני מתנגד לפעולות צה"ל בעזה, המובילות גם להרג בצד השני. אני מעודד את שני הצדדים להרגיע את המצב ולפתור את הסכסוך בדרכי שלום".
באן עדכן את הנשיא כי גולדסטון אמר לו בשיחתם, כי הוא לא מתכוון למשוך את הדו"ח וכי לוּ ישראל היתה משתפת פעולה עם החקירה, מסקנות הדו"ח היו שונות בתכלית. מזכ"ל האו"ם הוסיף, כי הוא עצמו עודד את כתיבת הדו"ח על מנת לגרום לשני הצדדים לחקור את עצמם.
הנשיא פרס השיב כי חמאס מעולם לא חקר את עצמו והאו"ם אינו פוצה פה. "מדוע האו"ם אינו לוחץ על חמאס לחקור את 'עופרת יצוקה'? ישראל חקרה את כל טענות הדו"ח והעמידה לדין במקרים הבודדים שנשקפה עילה להעמדה לדין. יש כאן נקיטת מוסר כפול מצד האו"ם".
הנשיא פרס תבע מבאן לצאת באופן פומבי נגד דו"ח גולדסטון ואמר: "דו"ח גולדסטון הוא שערורייה. גולדסטון אמר שהוא לא ידע שחמאס התחילו בירי הטילים. זו בדיחה? המצב הרי היה ברור כשמש - ישראל הבליגה על ירי הטילים במשך שמונה שנים, שחמאס ירה ורק כשהגיבה העולם התייחס. הוא לא קרא עיתונים?"
פרס המשיך במתיחת הביקורת על הדו"ח: "לעלילות ולאגדות שיצר גולדסטון יש חיים משל עצמם והם יצרו נזק חמור לישראל שלא בצדק. על האו"ם לגנוז את הדו"ח המוטעה והמטעה". הוא הוסיף, בהתייחסו להשתלשלות העניינים מאז פרסום המאמר: "אי אפשר להתחרט מחדש על כך שהתחרטת".
על המשא-ומתן בין ישראל לפלסטינים, אמר פרס לבאן: "אל תתעלם ממה שכבר הושג. הפערים הצטמצמו והם יודעים שאנו תומכים בפתרון שתי המדינות לשני העמים, כמו שאנו יודעים שישנן כוונות שלהם לענות על צרכי הבטחון שלנו. לכן, כדאי שהאו"ם והקהילה הבינלאומית לא יונו את הפלסטינים להאמין כי יוכלו להשיג מדינה בהכרזה חד צדדית במליאת האו"ם. זה לא יחזיק מים וזה לא ישרת את מטרותיכם לראות מזרח תיכון חופשי מהסכסוך הישראלי פלסטיני".
Read this article in English