שתף קטע נבחר

בוקר שקט: "הסכם בעל פה בין ישראל וחמאס"

מקור פלסטיני טען כי ישראל וארגוני הטרור הגיעו להסכם לא כתוב להפסקת אש, אבל בעוטף עזה עדיין ישנים בממ"דים. "תמיד אומרים שיש רגיעה - וממשיכים לירות", סיפרה תושבת ניר עוז. "הילדה שלי מפחדת לנסוע באוטובוס בגלל ירי הנ"ט"

הסכם כתוב לא נחתם, אבל הרגיעה ביממה האחרונה מוכיחה כי יש הבנות בין ישראל לארגוני הטרור הפלסטיניים בנוגע להמשך הירי בדרום. פרט לרקטת קסאם, שנורתה בשעות אמש בסביבות השעה 21:50 לשטח המועצה האזורית חוף אשקלון, לא שוגרו פצצות מרגמה או רקטות משטח עזה - החל משעות אחר הצהריים אתמול ועד הבוקר. במקביל, צה"ל לא תקף ברצועה כל אותן שעות.

 

אתמול הודיעו הפלגים הפלסטיניים כי הסכימו לרגיעה עם ישראל.

 בהודעה נמסר כי ההחלטה התקבלה "למען העם הפלסטיני, כדי לאפשר מרווח נשימה". כמו במקרים קודמים, נורה קסאם לאחר אותה "הפסקת אש", אך רקטות נוספות לא נורו. זאת, לצד ההסכמה בקרב ארגוני הטרור כי "הכיבוש אינו מבין אלא את שפת הכוח", וכי ישראל "תשלם מחיר גבוה על פשעיה".

 

מקור פלסטיני בכיר טוען כי ישראל והפלגים הגיעו להסכם לא כתוב בנוגע לרגיעה. המקור, שהתראיין לעיתון הלונדוני 'אל-שרק אל-אווסט', אמר כי מצרים הפעילה מאמצים רבים לשם השגת הסכם, והיא זו שביקשה משליח האו"ם למזרח התיכון, רוברט סרי, להתערב בעניין. על פי הגורם הפלסטיני, ישראל התחייבה להפסיק את ההפצצות ברצועה, בתמורה להתחייבות של הפלגים הפלסטיניים להפסיק את שיגור הרקטות.

 

גם בצה"ל ובמערכת המדינית מעריכים כי סיבוב האלימות הנוכחי קרוב לקצו. עם זאת, בצבא סבורים כי מדובר רק בדחייה של עימות נרחב יותר ברצועת עזה. "החמאס ברצועה עוסק כבר שנתיים בשיקום כוחו ורק מזה אפשר להבין כי לפנינו עוד עימות נרחב", אמר קצין בכיר.

 

החופש התחיל במקלט

גם תושבי עוטף עזה מאמינים כי השגרה עדיין רחוקה מהם, וחלקם עוד ישנים בממ"דים. הבוקר יצאו ילדי ניר עוז, סופה, עין השלושה ויישובים נוספים להתרעננות בהרצליה. תושבי המועצה האזורית אשכול, שחלקם יצאו להתרעננות בסוף השבוע, נשארו בדרום וקיבלו הוראה להישאר בטווח של 15 שניות ממרחב מוגן.


 עדיין ישנים בממ"ד. לול בקיבוץ עמיעוז (צילום: אליעד לוי)

 

תושבת ניר עוז, אנדריאה פלסיק, אם לילדה בת 8, לא בטוחה שהשגרה כבר כאן. "תמיד אומרים שיש רגיעה, אבל אחר כך ממשיכים לירות ולירות. הילדה שלי לא רוצה לישון בחדר שלה, ואנחנו עדיין ישנים בחדר מוגן. בשבת בבוקר יצאנו מחוץ לאזורים הממוגנים, אבל עדיין כל הזמן היה צבע אדום".

 

פלסיק סיפרה כי בתה לא רצתה לנסוע באוטובוס לנופש בהרצליה, בגלל הפגיעה באוטובוס התלמידים באמצעות טיל נ"ט אשר הציתה את הדרום. "היא רואה חדשות ומבינה יותר ממני. בחופש אנחנו עדיין בעיקר נשחק בחדר המוגן". מיטל לשם, מדריכת ילדים בקיבוץ, סיפרה על חופש הפסח המתקרב: "החופש רק התחיל. אתמול היינו במקלט, יש לנו משחקים וסרטים. יצאנו קצת החוצה בצורה מתונה. אני מקווה שיירגע".

 

כל הזמן מחכים לבום

מיכאל סגל, תושב מושב דקל ואב לשתי בנות (8 ו-10) ובן (14), חזר למעין שגרה, ובה ילדיו שוהים בבית הילדים בקיבוץ ניר יצחק. ביתו של סגל נפגע מקסאם בעופרת יצוקה, ואזעקות הצבע האדום וההסלמה בסוף השבוע גרמו לו לצאת להתרעננות בעצמו: "אחרי האזעקה השלישית בשבת נסענו לתל-אביב כדי לצאת מהאזור ומכל הלחץ והבלגאן. אפשר לראות שכולם מבלים שם ואין להם מושג מה קורה כאן. למי שבא מהאזור הזה זה כל כך בולט".

 

עמי עזריה, תושב עמיעוז ואב לשני ילדים בני 5 ושנתיים, סיפר על שגרה מלחיצה: "אתה מחכה לבום כל הזמן, זו לא באמת שגרה. יש לנו ביפרים בבתים, היום אחד מהם צפצף וכולם הלכו לממ"ד. בסוף השבוע הזה ישנו כולנו בממ"ד. אנחנו עדיין ישנים שם, וכדי להיות מוכנים החלון תמיד סגור. הקטנצ'יק אמור להיות במעון, אבל המעונות שלנו נסגרו בגלל שהמקום לא מוגן, ולכן הוא נמצא בבית עם אשתי. הקטנה גם ככה יצאה לחופש, אז לפעמים יוצאים איתם בשטח לטייל, עם האוטו".

 

יעל אדר, אחראית חינוך במועצה האזורית אשכול, אמרה כי "עוד לא חזרנו לשגרה. אבל יש תחושת רגיעה. אנחנו עדיין דרוכים. יחד עם הרגיעה והכוונה לחזור לשגרה, נמשיך להוציא את הילדים להפוגות כי הם חייבים לפרוק את המתח, שמצטבר על פני שנים. כל יום הם ייסעו למקום אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עזריה. מחכים לבום
צילום: אליעד לוי
מומלצים