סיור בנווה צדיקים
בהגדה מסופר על ארבעת החכמים שהיו מסובים בבני ברק ודנו ביציאת מצרים. אז נכון, גם היום ניתן למצוא בעיר החרדית למדנים וישיבות - אבל גם הרבה יותר מזה. לקראת החג, ynet יצא לסיור מצולם בבני ברק 2011: פרק ב' - אתרים מיתולוגיים
קשה לחשוב על בני ברק כעל יעד תיירותי, אבל למי שמגיע מבחוץ ואינו מכיר - מזמנת העיר לא מעט מקומות מעניינים וייחודיים. מידי חמישי אפילו מתקיימים בה סיורים מודרכים, וקהל הסקרנים מקבל הצצה להווי החיים החרדי.
הצטרפו לסיור בכמה מקומות מיתולוגיים בעיר, בחלק השני של הפרויקט החגיגי "מסובים בבני ברק 2011".
קצת היסטוריה: לפני כ-2,000 שנה סעדו בליל הסדר מספר תנאים בבני ברק המקראית (המזוהה כיום עם תל שנמצא סמוך לצומת מסובים) וסיפרו
ביציאת מצרים, מבלי לשים לב לזמן שחולף. וכך מסופר: "מַעֲשֶׂה בְּרַבִּי אֱלִיעֶזֶר וְרַבִּי יְהוֹשֻעַ וְרַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה וְרַבְּי עֲקִיבָא וְרַבִּי טַרְפוֹן, שֶׁהָיוּ מְסֻבִּין בִּבְנֵי בְרַק, וְהָיוּ מְסַפְּרִין בִּיצִיאַת מִצְרַיִם כָּל אוֹתוֹ הַלַּיְלָה, עַד שֶׁבָּאוּ תַלְמִידֵיהֶם וְאָמְרוּ לָהֶם: 'רַבּוֹתֵינוּ, הִגִּיעַ זְמַן קְרִיאַת שְׁמַע שֶׁל שַׁחֲרִית'".
היום אותם תנאים מונצחים בשמות הרחובות המרכזיים שחוצים את העיר המחודשת, שהייתה ועודנה מעוז של לימוד תורה. ככזאת, אולי לא תמצאו בבני ברק גינות מטופחות, וגם לא אולמות קולנוע ותיאטרון. אבל למי שבוחר להסתכל בתוך הקנקן, נכונה חוויה מסוג אחר - שלל ניחוחות ייחודיים והמולת רחוב, שפועם בקצב משלו.