שתף קטע נבחר
 

פסק דין: מעכב גט? לא תקבל רכוש משותף

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי בעל שחי בנפרד מאשתו כבר ארבע שנים, אך מעכב את מתן הגט, לא יהנה מחלוקת הרכוש הרשום על-שם אשתו. הפסיקה - בעקבות תיקון בחוק

בית המשפט המחוזי בירושלים פסק בשבוע שעבר כי בעל שמסרב לתת לאשתו גט כבר יותר מארבע שנים לא יהנה מחלוקת הרכוש בנכסים הרשומים על שמה של זוגתו, אך לעומת זאת - היא תוכל לקבל את חלקה ברכוש המשותף.   

 

בואו להתעדכן בסרטונים ותמונות בלעדיות בפייסבוק שלנו

 

בני הזוג חיים בנפרד כבר כמה שנים, וההליכים בבית הדין היו מייגעים ביותר: הצדדים התדיינו בבית הדין האזורי ואחר כך בבית הדין הגדול וחוזר חלילה - שלוש פעמים! במשך כל התקופה, על-פי קביעת בית המשפט, עמדה האישה על דעתה שהיא אינה מעוניינת לחזור לחיים משותפים עם בעלה. בית הדין הרבני אף קבע כי יש מקום לחייב את הבעל בגט ולכפות זאת עליו.

 

בית המשפט פסק כי במקרה הזה ברור שהבעל הוא זה שמונע את סיום קשר הנישואין בגט, וכי פנייתו לחלוקת המשאבים נעשית שלא בתום לב, ועל כן לא יאוזן חלקו ברכוש.

 

למעשה, בפסק הדין יישמו השופטים את התיקון לחוק יחסי ממון בין בני זוג, הקובע כי "בית המשפט או בית הדין שנתן פסק דין לאיזון המשאבים, רשאי לעכב את ביצועו אם סבר כי המבקש פועל בחוסר תום לב בעניית התרת הנישואין".

 

עד לתיקון החוק בשנת 2008, איזון המשאבים היה נערך אך ורק עם פקיעת הנישואין. כך נוצר מצב שסרבן גט יכול היה למנוע מן הצד השני גם את הגט וגם את הרכוש המגיע לו. ביוזמת קואליציית "עיקר" נעשה תיקון לחוק הזה ונקבע, בין השאר, שבית המשפט רשאי להקדים את מועד איזון המשאבים, על-פי תנאים מסוימים, ואף יכול לעכב את איזון המשאבים של הצד המעגן. 

 

אמריקה!

התיקון לחוק בנוי על הרעיון של חוק הגט בניו יורק - "The New York Get Law" - הקובע כי בית המשפט האזרחי רשאי למנוע גירושין אזרחיים ממי שמבקש גירושין, אך בד בבד מונע מן הצד השני גירושין דתיים.

 

בקנדה החוק מרחיק לכת עוד יותר לטובת נשים מסורבות גט, וקובע שמי שמעגן את אשתו, או להפך, לא יקבל שום סעד מבית המשפט מאחר שהוא מבקש סעד מבית המשפט שלא בתום לב.

 

חוקים אלה נחקקו בעידודן של נשים פעילות למען עגונות ומסורבות גט במדינות שונות בעולם, למורת

רוחם של חלק מן הרבנים העוסקים בנושא הגט. גם התיקון לחוק יחסי ממון נעשה בניגוד לרצונם של חברי כנסת חרדים, שחששו שהלחצים של בית המשפט על הבעל יכולים להיחשב בבחינת "גט מעושה".

 

חבל שנשים יהודיות בכל העולם, ונשים בישראל שנישאו בנישואין דתיים, צריכות לתלות עצמן על צווארו של בית המשפט כדי לקבל סעד ותמיכה מול בעל אכזר ומעגן. גם על בית הדין הרבני לפעול בנושא ולא לעמוד מנגד.  

 

  • רבקה לוביץ' היא טוענת רבנית העובדת ב "מרכז צדק לנשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קשיים בגירושים
צילום: Index Open
מומלצים