שתף קטע נבחר

 

חברי ועדת גולדסטון: 'לא התגלה שום דבר מהותי'

במאמר מיוחד שכתבו, דחו שאר חברי ועדת גולדסטון את הקריאות לבטל את הדו"ח: "אנחנו עומדים בנחרצות מאחורי המסקנות". הם הוסיפו: "המנגנונים של הרשויות הישראליות הוכחו כלא מספיקים כדי לבדוק באמת את העובדות"

השופט ריצ'רד גולדסטון כבר הודיע שלא יפעל לביטול הדו"ח נגד ישראל, למרות החרטה, ונראה שגם יתר חברי הוועדה שבחנו את אירועי מבצע "עופרת יצוקה", חשים צורך להבהיר זאת. במאמר בעיתון הבריטי "גארדיאן", יוצאים השלושה נגד דבריו של השופט - שאמר כי היה מחליט אחרת - ומדגישים: "לא התגלה שום דבר מהותי שמשנה את ההקשר, הממצאים או המסקנות".

 

השלושה - הינה ג'ילאני שכבר הבהירה ש"הדו"ח בעינו עומד", קריסטין צ'ינקין ודזמונד טרוורבס - מציינים בתחילת מאמרם כי לאחרונה פורסמו בכלי התקשורת כתבות ותגובות שונות המנסות לפגוע בלגיטימציה של ממצאי עבודתם. "הדו"ח כולל בתוכו מסקנות שהוסקו אחרי בדיקה קפדנית, עצמאית ואובייקטיבית של המידע הקשור לאירועים וההערכה זהירה של מהימנותם ואמינותם. אנחנו עומדים בנחרצות מאחורי המסקנות הללו", הם כותבים.


חברי ועדת גולדסטון. "עומדים מאחורי המסקנות" (צילום: AFP)

 

שלושת חברי ועדת גולדסטון מתייחסים במאמרם גם לחקירה שערך צה"ל לתלונות השונות במהלך הלחימה ב"עופרת יצוקה", וטוענים כי "המנגנונים שבהם השתמשו הרשויות הישראליות הוכחו כלא מספיקים כדי לבדוק באמת את העובדות".

 

בנוגע לכך שלא בוצעה אף חקירה בצד הפלסטיני, הם כותבים כי "אנו מצטערים שלא נפתחה שום חקירה לגבי הפשעים הבינלאומיים שבוצעו על-ידי חברי הפלגים הפלסטינים החמושים בעזה שירו אלפי רקטות לעבר דרום ישראל. הוועדה מציינת זאת בדו"ח".

 

לבסוף מדגישים שלושת חברי הוועדה: "אנו סבורים שהקריאות לדיון מחודש או אפילו לביטול הדו"ח, כמו גם הניסיונות לתאר בצורה מסולפת את אופיו ומטרתו, מתעלמות מזכויותיהם של הקורבנות, הן הפלסטינים והן הישראלים, לאמת

ולצדק".

 

לדבריהם, מאז ניתן להם המנדט לחקירה במאי 2009 הם נתונים ללחץ והתקפות משני הצדדים. "אם היינו נכנעים ללחץ של אחד הצדדים, להסיר דברים קשים מהמסקנות שלנו, היינו גורמים לחוסר צדק משמעותי למאות האזרחים שנהרגו במהלך הלחימה בעזה, האלפים שנפצעו ומאות האלפים שחייהם ממשיכים להיפגע מהסכסוך ומהמשך המצור".

 

במאמר שפרסם בתחילת החודש בעיתון "וושינגטון פוסט" הביע גולדסטון גילויי חרטה על הדו"ח שהאשים את ישראל בפשעי מלחמה. במאמר שכותרתו "שקילה מחדש של דו"ח גולדסטון על ישראל ופשעי מלחמה", כתב השופט הדרום-אפריקני כי "אילו ידעתי אז את מה שאני יודע עכשיו, דו"ח גולדסטון היה מסמך שונה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גולדסטון. "שום דבר מהותי"
צילום: AFP
מומלצים