שתף קטע נבחר

המסלול המלכותי: ללכת בעקבות וויליאם וקייט

מבית המשפחה של דיאנה עד כנסיית ווסטמינסטר ‭8 –‬ תחנות בלונדון בצל חתונת השנה. מתוך "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

אירועים כאלה מתרחשים פעם בעשור, אבל בבריטניה כבר מיהרו להכריז כי מדובר באירוע החשוב ביותר של המאה הנוכחית. ב-29 באפריל תתקיים החתונה המלכותית של בני הזוג האהובים ביותר באירופה ואולי בעולם כולו בימים אלה. הנסיך וויליאם יישא לאישה את קייט מידלטון, שבסוף הטקס תהפוך, באופן רשמי, לנסיכה קתרין. למעלה ממיליון בני אדם צפויים לעמוד לאורך המסלול בו תעבור השיירה המלכותית, מארמון בקינגהאם ובית קלרנס אל כנסיית ווסטמינסטר, שם יתקיים טקס החתונה. הם ינופפו למכוניות השרד ולכרכרות שיסיעו את בני הזוג המלכותי, ישליכו פרחים ויספקו לנסיך הצעיר ולנסיכה הטרייה קבלת פנים מלכותית ואוהבת.

 

מסלול החתונה יעבור בכמה תחנות היסטוריות חשובות בלונדון, ידועות יותר

ופחות. התחנות הללו יכולות להזכיר לחתן ולכלה הטריים שלא כל נישואים מלכותיים מסתיימים בהפי-אנד - למעשה, אם לשפוט ממקרי העבר, חתונה מלכותית היא מתכון די בטוח לטרגדיה.

 

תיירים ישראלים שיבקרו בלונדון לא יוכלו להתחמק מהחתונה המלכותית. בחנויות המזכרות, בקונדיטוריות המובחרות ובמסלול החתונה - כולם כבר נערכים לאירוע החשוב ביותר של השנה. וזה בדיוק הזמן לצאת לסיור בתחנות החשובות של החתונות המלכותיות של בריטניה.

 

תחנה מספר 1 - גרין פארק  

את הסיור כדאי להתחיל בפארק המלכותי "גרין פארק‭,"‬ הנמצא מחוץ לתחנת הרכבת התחתית הנושאת את אותו שם. כשגבכם לתחנה ועיניכם שוזפות את הדשא המוריק, תוכלו לראות מולכם, במרחק כמה מאות מטרים, את ארמון בקינגהאם, שם מתגוררת המלכה אליזבת. הפארק היפהפה הוא אחת הריאות הירוקות היפות ביותר בלונדון ואפשר ואף מומלץ לערוך בו פיקניק קצר (ליד תחנת הרכבת תוכלו למצוא שלל חנויות המוכרות כריכים, מזון ושתייה‭.(‬ 


ארמון בקינגהאם ממש ליד הפארק (צילום: shutterstock)

 

מבט קצר על הפארק מגלה שהוא בכל זאת יוצא דופן מפארקים אחרים, בפרט המלכותיים: אין בו פרחים. גרין פארק הפך ב-1660 באופן רשמי לפארק המלכותי של ארמון בקינגהאם, והמלך צ'ארלס השני הורה לפתוח אותו לציבור הרחב, על מנת שגם פשוטי העם יוכלו ליהנות מיופי צבעוני בעיניים. מלבד היותו מלך "ירוק" וחובב טבע, צ'ארלס היה ידוע בחיבתו הרבה לנשים. התחביב של המלך לא נעלם מעיניה של אשתו, המלכה קתרין. היא ראתה את בעלה קוטף פרחים עבור המאהבות שלו בפארק המלכותי. כשכלו כל הקיצין, הורתה המלכה קתרין להסיר את כל הפרחים מהפארק ולהשאיר בו רק דשא. הבריטים, שמתייחסים למסורת המלכותית שלהם ברצינות תהומית, הקפידו למלא אחר הצו - והתוצאה לפניכם: פארק ירוק, אך נטול פרחים.

 

תחנה מספר 2 - בית ספנסר  

כשעיניכם מביטות לארמון בקינגהאם, לכו בשביל השמאלי של הגרין פארק. כעבור כ‭200-‬ מטרים תראו מצד שמאל אחוזה אריסטוקרטית, כמעט נחבאת מן העין. זהו בית ספנסר, ואם השם מצלצל לכם מוכר, אין זה מקרה. זהו ביתה של המשפחה האריסטוקרטית ספנסר, שנציגתה הידועה ביותר היא הנסיכה דיאנה לבית ספנסר, אמו של הנסיך וויליאם. 


אחוזה אריסטוקרטית. בית ספנסר (צילום: shutterstock)

 

למרות שתדמיתה של דיאנה הייתה של "אחת מהעם‭,"‬ דיאנה השתייכה למשפחה אריסטוקרטית שדם כחול זרם בעורקיה. ארל ספנסר, אחד מאבותיה, בנה את האחוזה הזו בשנת 1756 והפך אותה לבית המשפחה.

 

כשדיאנה הייתה בת ‭,19‬ היא נישאה לנסיך צ'ארלס בטקס שההיסטריה וההייפ סביבו דומים לאלו שעוטפים את החתונה המלכותית הנוכחית. ההיכרות בין דיאנה לצ'ארלס הייתה שידוך ידוע מראש; הוא היה באמצע שנות השלושים לחייו, רווק בעייתי, עם אמא לוחצת, שהפצירה בו שיישא כבר אישה ויעמיד יורשי עצר. צ'ארלס יצא תחילה עם שרה, אחותה של דיאנה, אבל השידוך לא עלה יפה. דיאנה נחלצה לעזרתו, והשניים נישאו ב‭1981-‬ בקתדרלת סנט פול. זה היה לוקיישן יוצא דופן. חתונות מלכותיות מתקיימות בדרך כלל בכנסיית ווסטמינסטר, אולם החתונה של צ'ארלס ודיאנה הוכרזה כחתונת המאה (הקודמת) ו‭3,000-‬ מוזמנים נהרו לטקס (לעומת ‭1,900‬ המוזמנים בלבד לחתונה הנוכחית‭.(‬


חתונה גדולה - קתדרלה גדולה. סנט פול (צילום: shutterstock)

 

ב‭1980-‬ נרכש בית ספנסר המפואר על ידי משפחת רוטשילד המפורסמת, ומקצה שיפוצים נערך בו. אחרי שנים רבות בהן לא הותרה כניסת מבקרים, אפשר לבקר היום בבית ספנסר ולהתרשם מאחת האחוזות היפות ביותר בטבורה של לונדון. הבית כולל חדרים רבים ומעוצבים, עם אריגים, חפצי קרמיקה ויצירות אמנות למכביר. מלבד ביקור בין חדרי האחוזה, אפשר להתרשם מהגן היפהפה הצמוד לו, המטופל מדי יום על ידי צוות גננים. הביקורים מתקיימים בימי ראשון בלבד (חוץ מחודשים ינואר ואוגוסט, בהם לא מתקיימים ביקורים כלל‭,(‬ החל מהשעה 10 וחצי בבוקר עד השעה ‭.16:45‬ הביקורים מתקיימים רק בסיור מודרך, ועל כן רצוי להגיע ולהירשם מוקדם. המחיר: 9 ליש"ט לאדם.

 

‭Spencer House ‬‭27 St. James Place ‬

 

תחנה מספר 3 - מלון דיוקס  

בית ספנסר שוכן בליבה של שכונת ווסטמינסטר, המשופעת בכמה מהרחובות היפים ביותר בלונדון. אזור זה היה בעבר ליבה הפועם והעשיר ביותר של לונדון, וכדאי לשוטט במשעולים הצרים ולהתנתק מהמולת הכרך הסואן. אם אתם מחפשים מקום למנוחה טובה, סורו אל מלון "דיוקס‭,"‬ הממוקם בלב השכונה. מסעדת המלון מציעה אחד מטקסי תה המנחה היוקרתיים והטובים ביותר בלונדון, ואל תתפלאו אם תראו סביבכם את מיטב האריסטוקרטים הבריטים לוגמים תה ומכרסמים סקונס תפוחים ריחניים.

 

לתה המנחה המקומי יש ייחוס מלכותי כמובן: נציגי בית המלוכה בעבר ובהווה אוהבים לפקוד את המסעדה וללגום תה מנחה מלכותי.

לפני 15 שנה טיפס המקום לכותרות, ביום בו הודיע בית המלוכה על גירושיהם של הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה. צלמי פפראצי לכדו את דיאנה כשהיא יוצאת מתה מנחה במלון "דיוקס‭,"‬ וזו הייתה התמונה הראשונה של הנסיכה המגורשת מהארמון.

 

אם גם אתם רוצים להרגיש כמו נציגים של בית המלוכה, סורו לתה המנחה המקומי, המוגש בחדר הציורים היפהפה והאלגנטי של המלון. התה מוגש מדי יום בין השעות ‭17:30 -14:30‬ ומחירו 22 ליש"ט או 34 ליש"ט כולל כוס שמפניה. שווה להתעכב גם על גינת הסיגרים והקוניאק המקומית, בה ניתן להסב לשתייה ולעישון בחברת רוזנים ודוכסים. אולי כאן תוכלו לצוד רכילות לוהטת על הזוג המלכותי החדש.

 

‭Dukes Hotel -‬ Place‬‭35–36 St. James

 

תחנה מספר 4 - החנויות המלכותיות 

יוצאים מהמלון לרחוב סנט ג'יימס ועולים במעלה הרחוב. מצד ימין, במספר ‭,38‬ נמצא "הוויט קלאב‭,"‬ אחד המועדונים הסגורים והאריסטוקרטיים ביותר בלונדון, המארח דרך קבע את בני משפחת המלוכה. הנסיך צ'ארלס אף ערך כאן את מסיבת הרווקים שלו. במעלה הרחוב, בפינה של רחוב פיקדילי, נמצאת מאפיית "פטיסרי ואלרי‭."‬ המאפייה המפורסמת מכינה עוגות לאירועים מיוחדים בבית המלוכה ואפשר לטעום בתוכה טעמים שמימיים ומלכותיים מעוטרים בקצפת. חוצים את הכביש וממשיכים ישר לתוך רחוב אלבמרל. מצד שמאל אפשר לראות את מלון "בראונז" האלגנטי, הידוע כמקום החביב ביותר על בני משפחת מידלטון לתה מנחה. בצד השני של הכביש נמצא הרויאל ארקייד,

מעבר לא ארוך מעוטר בתקרת זכוכית, המאכלס כמה מהחנויות היוקרתיות ביותר בלונדון. זו ההזדמנות שלכם להרגיש מלכים, שכן חלק מהחנויות הן היצרניות הרשמיות של מוצרים לבית המלוכה.

 

על פי חוק, כל יצרן המספק מוצרים לבית המלוכה, יכול להטביע על גבי אריזות המוצרים חותמת מיוחדת, המעידה כי הוא ספק רשמי של בית המלוכה. בחנות "צ'רבונל ווקר" תוכלו להבחין בדיוקן יפהפה של המלכה אליזבת; זוהי החנות המספקת לבית המלוכה שוקולדים, פטיפורים ומיני מתיקה. אפשר ומומלץ להתעלף מהניחוחות, מהריחות ומהצבעים - כאן מדובר בליגה אחרת לגמרי של שוקולדים. המוכרות הידעניות יסבירו לכם על סוגי השוקולדים השונים ויראו לכם את המבחר המהמם בחנות - בונבוניירות, רוטבי שוקולד, אבקות שוקולד לעוגות, שוקולדים בעיצובים מיוחדים ומה לא. זה המקום להצטייד במתנה ייחודית ויוקרתית לאנשים שאתם חפצים ביקרם. תמיד תוכלו לנפנף בפניהם שאתם מאכילים אותם בשוקולד של המלכה אליזבת.

 

החנות פתוחה בימים שני עד שבת, מהשעה 10 בבוקר עד 6 בערב.

 

יוצאים מהרויאל ארקייד בחזרה לרחוב אלמברל ועולים חצי בלוק למעלה עד מספר ‭- 24‬ כאן נמצאת חנות התכשיטים גרארד. החנות נוסדה במאה ה‭18-‬ והפכה לחנות החביבה על נשות בית המלוכה. כאן רכש הנסיך צ'ארלס את טבעת האירוסין שהעניק לנסיכה דיאנה, תמורת 29 אלף ליש“ט. כידוע, כשהנסיך וויליאם הציע נישואין לקייט מידלטון, הוא העניק לה את אותה טבעת המעוטרת ב‭13-‬ יהלומים שונים, אבני ספיר וזהב 18 קראט. הטבעת הזו מונחת על אצבעה של מידלטון והפכה לסמל הרשמי של אירוסי בני הזוג. אפשר להיכנס לחנות, להציץ בתכשיטים המרהיבים ולרכוש טבעת במחיר השווה לכל נפש בנסיכות נפט.

 

יורדים ברחוב בחזרה לכיוון רחוב פיקדילי - מצד ימין נמצאת אחת מרשת חנויות האופנה "ג'י שו‭."‬ על הפופולאריות העצומה של מידלטון,

יקירת הממלכה הבריטית, אפשר ללמוד מהסיפור הבא: היא רכשה כאן, תמורת 399 ליש"ט, את השמלה הכחולה היפהפייה שהיא לבשה, כשבני הזוג המלכותי הכריזו על אירוסיהם. למחרת היום נחטפו כל השמלות ממדפי כל חנויות הרשת, ובנות הממלכה הבריטית סייעו לרשת להפוך לפופולארית אף יותר.

 

בפינת הרחוב אלמברל ופיקדילי נמצא הבאר היוקרתי "מאהיקי‭."‬ כשוויליאם וקייט נפרדו, בשנת ‭,2007‬ לתקופה של כמה חודשים, מיהר וויליאם לחגוג כאן את שובו לחיי הרווקות. התוצר של אותו לילה היה בלתי נשכח: וויליאם וחבריו השתכרו כהוגן, וכיאה לנסיך וג'נטלמן, הוא שילם את החשבון עבור הבילוי ‭11 -‬ אלף ליש"ט. כידוע, זמן קצר לאחר מכן זחל וויליאם בחזרה לקייט, והיא הוכיחה לו שנסיך או לא - יש לה עקרונות. השמועה טוענת כי הפרידה ההיא והסירוב של מידלטון להתרפס בפני הוד רוממותו - הם שקנו לה מקום בליבו של הנסיך - לנצח.

 

‭Patisserie Valerie — 162 Piccadilly‬ 

Arcade‬‭Charbonnel Et Walker — 1–2 Royal Arcade‬ 

Street‬‭Garrard — 24 Albermarle Street ‬

 

תחנה מספר 5 - ארמון סנט ג'יימס ומגרש המנזר  

יורדים בחזרה לרחוב סנט ג'יימס וממשיכים עד הסוף. מולכם תראו את ארמון סנט ג'יימס, מעון המגורים הרשמי של הנסיכים וויליאם והארי. זהו אחד מ‭15-‬ ארמונות מלכותיים המנקדים את רחובותיה של לונדון. הארמון נבנה בשנת ‭,1536‬ והוא, רשמית, הארמון המיושב הכי עתיק בלונדון. בחזיתו אפשר לראות את המשמר המלכותי. שני החיילים הניצבים מצידי שער הארמון לא זזים ואפשר להצטלם עימם. מפעם לפעם הם עורכי תרגילי ת"ס תס"ח, על מנת להזרים דם בעורקי גופם. פעם ביום מתבצעים חילופי משמרות חגיגיים. בצידו השמאלי של הארמון יש מעבר לכיוון הפריארי קורט - מגרש המנזר. כאן, באופן רשמי, מכריזים על מותו של כל איש מלוכה, ולחלופין - על הכתרת בן מלוכה חדש לעמוד בראש הממלכה. על המלכתו של הנסיך וויליאם, העתיד לרשת את אביו כמלך בריטניה, יכריזו כאן ביום מן הימים.


גשר ווסטמינסטר על התמזה (צילום: shutterstock )

 

תחנה מספר 6 - שדרת המול ובית קלרנס

יורדים ברחוב למטה עד שמגיעים לשדרת המול - השדרה רחבת הידיים המחברת בין כיכר טרפלגר לארמון בקינגהאם. השדרה נחנכה בשנת 1660 בפקודת המלך צ'ארלס השני, ולאחר מותה של המלכה ויקטוריה היא הפכה לשדרה החשובה והממלכתית של בריטניה.ב‭29-‬ באפריל תחלוף כאן השיירה המלכותית, שתסיע את מידלטון ואת הנסיך וויליאם אל טקס החתונה בכנסיית ווסטמינסטר. מיליוני בני אדם צפויים לגדוש את השדרה היפהפייה הזו ולהריע לזוג המלכותי החדש.

 

פונים ימינה במול לכיוון ארמון בקינגהאם. מצד ימין אפשר לראות את בית קלרנס, הוא מעונם הרשמי של הנסיך צ'ארלס ורעייתו קמילה. זהו הבית הלבן, המחובר לארמון סנט ג'יימס, בו מתגוררים ילדיו של הנסיך. מצד שמאל יש בניין מרשים נוסף - ארמון לנקסטר, שבו משתמשת הממשלה הבריטית לאירוח אורחים רשמיים ורמי מעלה. עד מותה, בשנת ‭,2002‬ התגוררה במתחם זה המלכה אליזבת-האם. מתחם המגורים המלכותי הזה יהיה המקום ממנו ייצא הנסיך וויליאם, במכונית שרד, אל החתונה בכנסיית ווסטמינסטר. על כן, זהו המקום הטוב ביותר להיות בו בבוקר החתונה.

 

תחנה מספר 7 - ארמון בקינגהאם 

בקצה שדרת המול נמצא ארמון בקינגהאם, הארמון הראשי של הממלכה הבריטית. המלכה אליזבת וצוות עוזריה מתגוררים בחלק מ‭642-‬ החדרים בארמון רחב הידיים. בשנת 1837 הפכה המלכה ויקטוריה את הארמון למעון המגורים הרשמי של המלכה.


642 חדרים בארמון בקינגהאם  (צילום: רויטרס)

 

במרכז הרחבה שמול הארמון ניצב הפסל לזכרה של המלכה ויקטוריה. ביום חתונתם של הנסיך וויליאם ומידלטון יגיעו לכאן המוני בני אדם. הסיבה: מאז תקופת ויקטוריה, זו מסורת שכל בני זוג מלכותי יוצאים למרפסת הארמון, מנופפים להמונים ומתנשקים בנשיקה המלכותית הפומבית הראשונה שלהם, לעיני נתיני הממלכה. וויליאם ומידלטון צפויים לעשות כן בשעה ‭13:20‬ ביום החתונה. אגב, הסטטיסטיקה לא עובדת לטובת הזוגות: תשעה מתוך עשרת הזוגות שהתנשקו במרפסת המלכותית התגרשו או סיימו את חייהם בטרם עת.

 

ליד הארמון נמצאת חנות המזכרות הרשמית של בית המלוכה. כאן תוכלו למצוא מזכרות שונות מהחתונה המלכותית, כולל ספלי חרסינה עם דיוקנאות הנסיך ומידלטון, מגבות, צלחות מעוטרות ועוד.

 

 ‭ 7 Buckingham Palace Road ‬

 

תחנה מספר 8 - פארק סנט ג'יימס וכנסיית ווסטמינסטר 

מארמון בקינגהאם חוזרים לשדרת המול. בגדה הימנית של השדרה נטוע אחד הפארקים היפים ביותר בלונדון - הפארק המלכותי סנט ג'יימס. מרבדי דשא ירוקים מנוקדים בפרחים צבעוניים, אגמי מים מפכים, אווזים וברווזים - כל אלה מציעים את אחת הריאות השלוות ביותר בלונדון. אם תביטו קדימה, תוכלו לראות את הנוף היפה ביותר של לונדון - כיכר טרפלגר, משרדי הפרלמנט והביג בן.

 

בפארק גם נטועים פרחי ההדס המלכותיים, הנחשבים לפריט חובה בזר של כל כלה מלכותית. הפרחים הללו נטועים גם בגינת ארמון בקינגהאם, ובבוקר חתונתם של וויליאם וקייט יקטפו גנני הארמון את הפרחים הללו ויכינו זר מלכותי למידלטון - כפי שהם עושים, על פי המסורת, לכל נסיכה.

 

הולכים ישר ופונים ימינה בסוף שדרת המול בואכה כנסיית ווסטמינסטר. כאן יתקיים האירוע המרגש והגדול - טקס החתונה, בנוכחות מלכים, נסיכים ומנהיגי עולם. לכאן תגיע שיירת החתן והכלה, אחרי שתחלוף על פני שדרת המול וכיכר הפרלמנט. הכנסייה היפהפייה אירחה בעבר טקסי חתונה מלכותיים רבים - וגם טקסים פחות שמחים; כאן נערך טקס האשכבה של הנסיכה דיאנה, אמו של וויליאם.


עיניי העולם נשואות לכנסייה (צילום: shutterstock)

 

הכנסייה נוסדה בשנת ‭,966‬ והיא נתונה במקצה שיפוצים קל לקראת האירוע המרגש. זוהי אחת הכנסיות היפות בבריטניה, אם לא בעולם כולו. כדאי לערוך סיור בכנסייה וליהנות מהאוצרות הארכיטקטוניים והאמנותיים שבה. למעשה, מדובר במנזר רחב ידיים, עם אולמות תפילה שונים. אל תפסחו על ביקור בגינות היפהפיות של הכנסייה ועל המוזיאון הצמוד לה, הכולל חפצים מלכותיים שונים. זה המקום הראוי ביותר לסיים בו סיור מלכותי שכזה.

 

דמי כניסה: 16 ליש"ט למבוגר, 6 ליש"ט לבני נוער, חינם לילדים מתחת לגיל 11 בלוויית הורה. משפחה בת שני מבוגרים ושני ילדים משלמת 38 ליש"ט.

 

שעות פתיחה: שני עד שבת ‭.15:30-9:30‬ בימי ראשון הכנסייה פתוחה חינם לתפילת יום א'.

 

איפה להיות ביום הגדול?  

מאות אלפי תיירים צפויים לגדוש את רחובות לונדון בסוף השבוע של החתונה המלכותית, ב‭29-‬ באפריל. הם יצטרפו אל מיליוני הבריטים, שייהנו מיום שבתון וינהרו לרחובות לונדון על מנת לחזות במו עיניהם באירוע ההיסטורי המרגש.

 

אלה מכם המגיעים ללונדון בסוף השבוע המלכותי לא ירצו לפספס את החגיגה. טקס החתונה יחל בשעה 11 לפני הצהריים, אולם כבר בשעה ‭10:15‬ ייצאו שתי השיירות – של החתן ושל הכלה – מבית קלרנס ומארמון בקינגהאם – בהתאמה. המקום הטוב ביותר להיות בו ביום המרגש הוא שדרת המול. זוהי שדרה רחבת ידיים המסוגלת להכיל מאות אלפי בני אדם. השיירות המלכותיות יעברו בה בדרך לכנסיית ווסטמינסטר, שם יתקיים טקס החתונה – ובחזרה.

 

גם באזור כיכר הפרלמנט, הווייטהול וכנסיית ווסטמינסטר צפויים לגדוש את הרחובות המוני בני אדם.

רוב האנשים יבקשו להיות קרובים ככל האפשר לכנסיית ווסטמינסטר, אליה ינהרו גם ‭1,900‬ המוזמנים. קחו בחשבון שהרחובות הללו צרים יותר ועל כן הדוחק יהיה רב.

 

מלבד החתונה המלכותית, סוף השבוע צפוי להיות עמוס במסיבות. ביום החתונה יתקיימו נשפים "מלכותיים" רבים, שינסו לשחזר את החתונה המלכותית הנוכחית – ואת החתונות ההיסטוריות שקדמו לה. מומלץ לבקר באתר האינטרנט של העיר לונדון על מנת לקבל פרטים נוספים על האירועים הצפויים. ‭www.visitlondon.com ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגשה או בופה? הזוג המאושר
צילום: AP
גם סבתא נרגשת. המלכה אליזבת
צילום: AFP
מומלצים