אחיה של רותי פוגל: "סיפוק לאומי, אך אין נחמה"
יוחאי בן ישי בירך על תפיסת רוצחי בני משפחתו, אבל הדגיש: "צריך גם להגיע למצב שהאנשים האלה יהיו מורתעים לפני מעשה". דוד אחר של הילדים היתומים סיפר: "הם חזקים בצורה יוצאת דופן. רואים את תוצאות החינוך של אודי ורותי"
בן ישי הוסיף: "תפיסת הרוצחים נותנת סיפוק ברמה הלאומית, אבל צריך גם להגיע למצב שהאנשים האלה יהיו מורתעים לפני מעשה, ולא רק ייתפסו לאחר הרצח". בשעות הבוקר הסתגרו הוריה ואחיה של רותי פוגל בביתם בירושלים וסירבו לדבר עם עיתונאים. עם הסרת צו איסור הפרסום, עזבו את הבית ילדיהם של רותי ואודי פוגל שנותרו בחיים.
אח נוסף, אליחי, סיפר על תגובת היתומים: "הילדים יודעים שהרוצחים נתפסו. אנחנו משתדלים כרגע להקיף אותם בהרבה חום ואהבה, עם חיבוק גדול.
מאז האסון אנחנו רואים שהם חזקים בצורה יוצאת דופן. אומרים שחינוכו של בן אדם נקבע לפני גיל שנה וחצי, אנחנו רואים את תוצאות החינוך של אודי ורותי גם על הילדים הקטנים".
הוא הוסיף ש"אודי, רותי וילדיהם היו נציגים של מדינת ישראל. הם מתו על קידוש השם ולמען עם ישראל. אנחנו מצפים מהמדינה שתעשה את מה שנכון לעשות כדי להחזיר את הגאווה הלאומית, וכדי שמעשים כאלו, גם מלכתחילה וגם בדיעבד, לא יקרו שוב".
"הם רוממו את עם ישראל בחייהם ובמותם"
גם אליחי ציין כי ברמה האישית אין נחמה בתפיסת הרוצחים. "מה שהלך לנו לא נוכל להשיב. הנחמה שלנו היא התמיכה של עם ישראל בנו, שאנו מרגישים שאודי ורותי וילדיהם רוממו את עם ישראל בחייהם ובמותם. קיבלנו פניות מאנשים רבים, היו אנשים שהגיעו לכמה שעות מחו"ל, רק כדי לומר לנו שהם תומכים בנו".
אחיה של רותי פוגל סירב להתייחס לעונש שיוטל על הרוצחים, אך עם זאת ביקש להעביר מסר: "אנחנו כל הזמן רואים ולומדים שעם ישראל מתאחד ברגעים הקשים. אבל העם הזה צריך לדעת שטמונים פה כוחות שהוא לא יודע עד כמה הם גדולים, ומחכים להתגלות".
השכן פפה אללו סיפר שהוא בקשר יומיומי עם משפחת בן ישי. "הטרגדיה קשה, כך שזה לא מקל על הכאב של המשפחה. ההתמודדות של משפחת בן ישי עם האסון הנורא היא יוצאת דופן. כל יום הם לוקחים את הילדים לגן ולבית הספר - מראים להם שהחיים נמשכים, למרות הכל".
הלווייתם של בני משפחת פוגל. "מפלצות האדם" (צילום: רויטרס)
אללו הוסיף: "הם אנשים מאופקים מאוד. התגובה שלהם היום לפרסום לא הייתה שונה מכל יום אחר, אחרי מה שהם עברו שום דבר לא משנה".
רצחו את התינוקת כי בכתה
עם התרת פרסום פענוח הרצח, נחשפו פניה של השנאה בהתגלמותה הבלתי נתפסת. החשודים שתפסו השב"כ, צה"ל והמשטרה הם שני צעירים, בני 18 ו-19 מהכפר הפלסטיני עוורתא.
השניים, תלמיד התיכון חכים מאזן עואד והסטודנט אמג'ד מוחמד עואד, הודו בחקירתם שביקשו להרוג יהודים, "למות מות קדושים" - ולא הביעו כל חרטה.
מחקירת הפיגוע עולה כי מיד עם כניסתם לבית משפחת פוגל, רצחו את יואב בן ה-11 ואלעד בן ה-4. לאחר רצח הילדים פנו לחדר שבו ישנו בני הזוג אודי ורות עם התינוקת הדס. ההורים נאבקו, וכפו על הרוצחים להשתמש גם בנשק שגנבו מבית שכנים. אחרי שרצחו את בני הזוג, אמג'ד וחכים עואד יצאו וראו רכב סיור בחוץ, שעורר בהם חשש שמא ייתפסו. אמג'ד התעקש לחזור אל תוך הבית ולחפש עוד נשק. באותו זמן הוא שמע את בכי התינוקת - ורצח אותה, בין היתר מחשש שבכיה עלול לחשוף אותם.
גם בקרב המתנחלים בירכו על מעצר החשודים ברצח. "על כל הוזי השלום למיניהם להביט בתמונות ולראות את מפלצות האדם שמצמיחה מערכת החינוך המסיתה של ה'פרטנרים' כביכול שלהם - הרשות הפלסטינית, את גידולי הפרא הרצחניים והמפלצתיים של המחבל אבו-מאזן", אמר ראש המועצה
האזורית שומרון, גרשון מסיקה.
לדבריו, "על הוזי השלום להביט במציאות ולראות עם מי יש לנו עסק ובידי מי הם מנסים להפקיר את בטחון אזרחי ישראל – בידי מפלצות האדם מהרשות הפלסטינית שהשוואתם לחיות מעליבה את החיות".
יו"ר ועד מתיישבי השומרון בני קצובר הוסיף: "לצד הזעזוע מהברבריות של הרוצחים הנפשעים, אי אפשר להתעלם מאבדן כושר ההרתעה מול הערבים בעקבות צעדי החולשה כלפי המחבלים מבית מדרשו של שר הביטחון אהוד ברק בהסרת המחסומים ובחיזור מחבלי הרשות הפלסטינית שוב ושוב אל מול רדיפה מתמדת כלפי ההתיישבות. חלק בלתי נפרד ממניעת פיגועים נפשעים כאלה בעתיד הוא השבת ההרתעה מול המחבלים, אני לא בטוח שבהרכבה הנוכחי מסוגלת הממשלה לכך".
ח"כ מיכאל בן ארי טען ש"ללא עונש מוות בהליך מהיר, כל המאמץ היה מיותר. בית ההבראה הזמני בכלא מגידו הוא פרס ודרבון לרוצחים הבאים".