שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, Getty Images imagebank

ארגון סורי: לפחות 400 אזרחים נהרגו עד כה

רבים מההרוגים נורו למוות עם התעצמות הדיכוי בימים האחרונים. במקביל מתגבשת פעילות דיפלומטית. בריטניה, צרפת וגרמניה הפיצו טיוטת החלטה שלפיה על מועצת הביטחון לקרוא להפסקת האלימות ולחקר האירועים

מניין ההרוגים בסוריה עולה. לפחות 400 אזרחים נורו למוות בידי כוחות הביטחון הסוריים מאז תחילת ההפגנות נגד השלטון. כך טען היום (יום ג') ארגון זכויות אדם בסוריה, "סוואסיה". דיווחים קודמים העמידו את המספר על 350 וגרסו כי כשליש מההרוגים נורו בארבעת הימים האחרונים. עוד טוען הארגון כי 500 בני אדם נעצרו במתקפה של משטר הנשיא בשאר אסד על דרעא בימים האחרונים.

 

התקוממות בסוריה - עדכונים שוטפים: 

 

במקביל, הודיע ארגון "מצפה זכויות האדם הסורי" כי כוחות המשטרה עצרו היום פעיל זכויות אדם מרכזי ששמו קאסם אל-ע'זאווי, בביתו שבמזרח סוריה, בעקבות התגברות המחאה באזור בשבוע האחרון.  


הלוויה בדמשק של הרוגים מקרב כוחות הביטחון הסוריים (צילום: AFP)

 

במקביל לדיווח על העלייה במספר ההרוגים והמשך הירי בדרעא, עוסקת הקהילה הבינלאומית במאמץ דיפלומטי לשים קץ לאלימות מצד משטרו של אסד. בריטניה, צרפת, גרמניה ו פורטוגל הפיצו היום טיוטת הצהרה שקוראת לאיפוק מצד כל הצדדים בסכסוך וכיבוד זכויות האדם. בנוסף, קוראת ההצהרה ליישם את הצעתו של מזכ"ל האו"ם באן קי-מון לחקור את האלימות. כך אמר שגריר פורטוגל לאו"ם, חוזה מראס קברל, לסוכנות הידיעות "בלומברג".

 

סרקוזי וברלוסוקני: "מודאגים מהמצב בסוריה"

הנושא עלה גם בפגישתם של ראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני, עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי. "אנחנו מודאגים מהמצב בסוריה וקוראים למשטרו של אסד להפסיק את הדיכוי האלים וליישם את הרפורמות עליהן הוכרז", אמר ברלוסקוני לאחר המפגש.

 

סרקוזי הצטרף לדבריו של ראש הממשלה האיטלקי ואמר: "מצב בו הצבא משלח טנקים נגד מפגינים, לא מקובל בשום פנים ואופן. אנו עומדים לצד העם הערבי בשאיפתו לחירות".

הנשיא הצרפתי שלל את האפשרות להתערבות צבאית בנעשה בסוריה, ללא החלטה מפורשת של מועצת הביטחון של האו"ם.  


אסד הכניס את הכלים הכבדים למערכה. דרעא (צילום: MCT)

 

מוקדם יותר היום קראה בריטניה לנשיא סוריה, בשאר אסד, לשים קץ להתקפות כוחות הביטחון על מתנגדי משטרו, והודיעה כי היא שוקדת על גיבוש סנקציות נגדו, בשיתוף עמיתיה בקהילה הבינלאומית. מאוחר יותר הצטרפה צרפת לדברים וקראה לאיחוד האירופי ולאו"ם לנקוט "צעדים חזקים" להפסקת אלימות השלטון.

 

"הממלכה עובדת באופן אינטנסיבי עם שותפינו הבינלאומיים כדי לשכנע את הרשויות בסוריה להפסיק את האלימות ולכבד את זכויות האדם הבסיסיות והאוניברסליות לחופש ביטוי והתאספות", אמר שר החוץ הבריטי ויליאם הייג.

 

השר הוסיף כי המאמץ כולל "עבודה עם שותפינו במועצת הביטחון של האו"ם כדי להעביר מסר תקיף לרשויות בסוריה שעיני הקהילה הבינלאומית צופות בה, ועבודה עם שותפינו באיחוד האירופי ובאזור על צעדים נוספים אפשריים". שר החוץ הצרפתי אלן ז'ופה אמר כי ארצו דורשת מהאיחוד האירופי ומהאו"ם לנקוט "צעדים חזקים" כדי לגרום לסוריה לשים קץ "לשימוש בכוח נגד האוכלוסייה".

  

צרפת ובריטניה היו הכוחות המרכזיים שדחפו את אירופה לנקוט פעולה צבאית נגד שליט לוב מועמר קדאפי, שהשתמש באלימות קטלנית נגד אזרחי ארצו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פצוע בהפגנה בסוף השבוע
צילום: AP
סרקוזי. "עומדים לצד העם הערבי"
צילום: AFP
"לבעוט באסד". הפגנה בטורקיה
צילום: AFP
מומלצים