שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

מזכ"ל האו"ם: בעד הפיוס, שפתח תוביל הממשלה

באן קי-מון בירך בזהירות על הסכם האחדות בין חמאס לתנועתו של אבו מאזן, ורמז כי כל ממשלת אחדות צריכה להיות מובלת על-ידי נשיא הרשות והתחייבויות אש"ף. טורקיה לישראל: ההסכם חיובי, עכשיו לא תגידו שאין לכם למי לפנות

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בירך אמש (יום ו') בזהירות על הסכם האחדות בין פתח לחמאס, אך הדגיש כי אסור שהוא יפגע בתהליך השלום עם ישראל. "מזכ"ל האו"ם מקדם בברכה את המאמצים שנעשים כדי לקדם פיוס פלסטיני ואת התרומה החשובה של מצרים לכך", אמר דובר האו"ם, מרטין נסירקי. "הוא מקווה שכעת יהיה פיוס באופן שמקדם את עניין השלום, הביטחון וההימנעות מאלימות", אמר הדובר.

 

שני הפלגים הפלסטיניים הודיעו ביום רביעי השבוע כי אחרי יותר מארבע שנים של פילוג הצליחו לגבש הסכם שלפיו תוקם

ממשלה שתהיה מוסכמת הן על תנועת פתח של נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, והן על חמאס. בארבע השנים האחרונות כיהנו שתי ממשלות - ממשלת פתח בגדה המערבית וממשלת חמאס ששולטת ברצועה. ההסכם בין הצדדים אמור להיחתם ביום רביעי הקרוב בקהיר.

 

נסירקי רמז כי באן מעוניין שתנועת פתח של אבו מאזן, המתונה יותר, תוביל כל ממשלת אחדות. "האו"ם הדגיש זמן רב את הצורך בהתקדמות לעבר אחדות פלסטינית במסגרת הרשות הפלסטינית שתובל על-ידי הנשיא אבו מאזן והתחייבויות אש"ף... האו"ם יבחן היטב את ההסכם ברגע שפרטיו ייוודעו".

 

במקביל, התייחס גם ראש מטה הבית הלבן, ביל דיילי, להתפתחויות בערוץ הפלסטיני ואמר כי "הפרטים בהסכם של פתח וחמאס עדיין לא ברורים. כמו ממשלת ישראל, גם אנחנו מחפשים יותר מידע לפני שנחליט על הצעד הבא שלנו".

 

דיילי שדיבר בכינוס השנתי של "הוועד היהודי האמריקני" (AJC), שב על עמדתה של ארה"ב התומכת בפיוס, בתנאי שייעשה בתנאים שיקדמו את השלום. "בכל מקרה, חמאס הוא ארגון טרור שפוגע במתכוון באזרחים", אמר דיילי והבהיר שכל ממשלה פלסטינית "חייבת להתנער מאלימות, חייבת לכבד את הסכמי העבר וחייבת להכיר בזכותה של ישראל להתקיים". מבחינת ישראל, הוסיף דיילי, פירוש המונח "תנאים לשלום" כולל את הפסקת הבנייה בהתנחלויות, הרס המאחזים ושיפור הגישה והתנועה בגדה המערבית".

  

השבוע, שעה קלה אחרי ההודעה על השגת ההסכם בין פתח לחמאס, פרסם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הודעה מוקלטת שבה הבהיר כי ישראל מתנגדת להסכם הזה בכל תוקף, על רקע הטרור של חמאס והעובדה שהוא אינו מכיר בה וקורא להשמדתה. הוא פנה לאבו מאזן ואמר לו כי עליו לבחור בין שלום עם חמאס לשלום עם ישראל.

 

גורמים מדיניים הביעו חשש שהקהילה הבינלאומית תראה בחיוב את ההסכם, ושהוא יקל על הפלסטינים לקדם פנייתם

לאו"ם, במטרה שהעצרת הכללית תכיר בספטמבר במדינה פלסטינית.

 

מי שהיה מעט נחרץ יותר בברכתו על ההסכם אתמול היה שר החוץ הטורקי, שקרא לקהילה הבינלאומית לקבל בברכה את הפיוס הפנים-פלסטיני. אחמט דבוטאולו אמר כי "זו ההתפתחות החשובה ביותר באזור שלנו בחודשים האחרונים... ישראל צריכה להסתכל על תהליך הפיוס הפלסטיני כעל התפתחות חיובית. עד כה, ישראל התלוננה על כך שאינה לה כתובת לפנות אליה בצד הפלסטיני. כעת, כולם צריכים להיות שמחים שהפלסטינים השיגו אחדות בארצם".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף יצחק בן-חורין, וושינגטון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המזכ"ל באן. "נבחן את ההסכם לפרטיו"
צילום: AP
דבוטאולו. "התפתחות חיובית"
צילום: AFP
מומלצים