שתף קטע נבחר

 

המיליארדר שתיווך לפיוס: חמאס מוכן לשלום

מוניב אל-מסרי, משושביני ההסכם בין פתח לחמאס, ביקש בשיחה עם ynet להציג תמונה אופטימית הרבה יותר מזו שמצייר נתניהו: "משעל מוכן לשלום צודק על בסיס גבולות 67', לא רק להודנה". איש העסקים המוערך מוזכר כמועמד לראשות הממשלה הבאה, "אבל מעדיף שפיאד יישאר"

ראש הממשלה בנימין נתניהו המשיך להזהיר היום (א') את "שוחרי השלום בעולם" מהפיוס בין פתח לחמאס, אבל אחד ממובילי המהלך הפנים-פלסטיני הדרמטי מבקש לשמור על אופטימיות. איש העסקים והמיליארדר הפלסטיני מוניב אל-מסרי, שהיה בין המתווכים הבכירים בשיחות בין הפלגים, אמר ל-ynet כי חמאס יהיה מוכן להגיע לשלום עם ישראל על בסיס גבולות 1967.

 

"משיחות שהיו לי עם חאלד משעל ומוסא אבו מרזוק הם אמרו שהם מעוניינים שתקום ממשלה חזקה שתוכל ליצור שלום צודק המבוסס על גבולות 1967", אמר אל-מסרי, שמוזכר כעת כאחד המועמדים להיות ראש הממשלה החדשה. נראה כי הוא מבקש להציג לעולם אחדות פלסטינית מתונה, נוכח האזהרות הישראליות.


מוסד בוררות משותף נולד. "לא פוליטי" (צילום: ישראל הדרי)

 

כשנשאל בנושא, אל-מסרי הדגיש שכוונת חמאס אינה ל"הודנה", כלומר

 הסכם הפסקת אש ארוך טווח (לכך כבר הסכימו בחמאס בעבר), אלא להסכם שלום של ממש. עם זאת, הוא לא דיבר על עצם ההכרה בישראל.

 

בבורסת השמות ברשות הפלסטינית, אל-מסרי נחשב כמועמד ריאלי להיות ראש הממשלה הזמנית, "ממשלת הטכנוקרטים". הוא מקובל מאוד גם על פתח וגם על חמאס ונחשב לדמות עצמאית ומכובדת.

 

פיאד יוכל להמשיך?

היום, בטקס החתימה על הקמת מוסד בוררות פלסטיני-ישראלי לאנשי עסקים משני הצדדים, אל-מסרי נמנע מלומר אם יהיה מוכן לקבל עליו את התפקד. "אני אדם מבוגר ויש צעירים ממני שיכולים לעשות את זה", ציין, אך כשנשאל על אפשרות ששני הצדדים יבקשו זאת ממנו - השיב שלא יסרב.

 

המילארדר הפלסטיני הצהיר כי הוא תומך במינויו המחודש של סלאם פיאד לראשות הממשלה. "הלוואי שזה יקרה", אמר אל-מסרי, אך ציין כי לשם כך תידרש גם תמיכת חמאס, ואינו יודע אם בארגון השולט בעזה מעוניינים שפיאד ימשיך.

 

אגב, פיאד עצמו אמר היום שהחלטת ישראל לעכב העברת כספי מסים המגיעים לרשות הפלסטינית "לא תרתיע את הפלגים מהשלמת הפיוס, השבת האחדות הלאומית והקמת המדינה". לדבריו, "נאיץ את סיום הפיוס והשבת האחדות הפלסטינית כך שיצאו לפועל מהר ככל האפשר". 

 

בוררות משותפת, באיזה צד בירושלים?

בטקס החגיגי להשקת מוסד הבוררות שמשרדיו יהיו בירושלים (עדיין לא ברור אם במזרחה או במערבה, הצד הישראלי יוצג על-ידי האלוף במיל' אורן שחור,

 שציין כי "הקמת המוסד הזה יכולה לדחוף פלסטינים וישראלים לעשות יותר ולדבר יותר ביניהם, דווקא בתקופה רגישה זו".

 

שחור הדגיש כי הפרויקט מיוחד מכיוון שאינו פוליטי, וגם זכה לתמיכתו של השר לפיתוח אזורי, סילבן שלום. היקף העסקים בין ישראלים ופלסטיניים עומד כיום על 20 מיליארד שקל בשנה, ציינו באירוע. עוד השתתפו בטקס אנשי עסקים ישראלים ופלסטינים בולטים ובהם גלעד שר ועו"ד גדעון פישר, בורר מטעם ישראל במוסד הבינאלומי לבוררויות בפריז, ובשאר אל-מסרי, יזם העיר הפלסטינית החדשה רוואבי.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל-מסרי (מימין). הוא הא מי זה בא?
צילום: ישראל הדרי
משעל. באמת מוכן לשלום?
צילום: AFP
מומלצים