נשיא פקיסטן מגיב לביקורת: "עשינו את חלקנו"
אחרי שאוסמה בן-לאדן חוסל בלב פקיסטן, מתחת לאף של הצבא, מתחו האמריקנים ביקורת על הממשל באיסלאמבד. במאמר שפרסם ב"וושינגטון פוסט" הדף הנשיא זרדרי בתוקף את הטענות נגדו: "מתעבים את אל-קאעידה כמו כל אומה"
אחרי החיסול המפתיע של בן-לאדן בלב פקיסטן, יוצא הנשיא אסיף עלי זרדרי להגן על שמה הטוב של ארצו: במאמר שפרסם הבוקר (יום ג') בעיתון "וושינגטון פוסט" תחת הכותרת "פקיסטן עשתה את חלקה", כתב הנשיא זרדרי כי חיסולו של מנהיג אל-קאעידה לא מצביע, כפי שטוענים רבים, על כך שאיסלאמבד נכשלה במאבק בטרור. הוא הוסיף כי פקיסטן היא "אולי הקורבן הכי גדול של הטרור בעולם".
סופו של טרוריסט - עדכונים אחרונים ב-ynet:
- החיסול: "פקיסטן צריכה להשיב על שאלות רבות"
- הנכד של בן לאדן קיבל SMS: "סבא שלך מת"
- הישג לאובמה: תעודת לידה? יש תעודת פטירה!
- המבצע: כוחות מזויינים באחוזה של בן לאדן
- בן לאדן חי באחוזה המבוצרת לפחות 3 שנים
- כל הכתבות והסרטים על החיסול - עמוד מיוחד ב-ynet
- איך ייראה העולם בלי בן לאדן? דעתכם בפייסבוק של ynet
במשך שנים האמינו האמריקנים כי בן-לאדן מסתתר באזור השבטי בין פקיסטן לאפגניסטן. חיסולו אחרי שנים ארוכות של מצוד דווקא בפרבר אמיד של בירת פקיסטן - לא רחוק מהאקדמיה הצבאית המקבילה לווסט פוינט - העלה סימני שאלה רבים בנוגע לשיתוף הפעולה של פקיסטן עם ארצות הברית במאבק בטרור. אבל לטענת זרדרי, למרות שארצו לא לקחה חלק פעיל במבצע החיסול, היא מילאה את תפקידה לאורך השנים.
"לפקיסטן הייתה סיבה לתעב את אל-קאעידה כמו כל אומה", כתב זרדרי במאמר, "המלחמה בטרור היא מלחמה של פקיסטן, לא פחות משהיא מלחמה של אמריקה. ולמרות שהיא התחילה עם בן לאדן, הכוחות המודרניים והמתונים עדיין נמצאים תחת איום רציני". הוא הזכיר כי רעייתו, ראש הממשלה לשעבר בנזיר בוטו, חוסלה על-ידי טרוריסטים.
זרדרי ציין כי שעות ספורות אחרי חיסולו של בן-לאדן, הטליבאן הפנה אצבע מאשימה כלפי ממשלת
פקיסטן ואיים לנקום במנהיגיה. "לא יאיימו עלינו", הבהיר, "פקיסטן מעולם לא הייתה ולעולם לא תהיה חממה של קיצוניות כפי שמתואר על-ידי התקשורת".
לדברי זרדרי, "מפלגות דתיות קציניות מעולם לא קיבלו יותר מ-11 אחוזים בבחירות. סקרים מהתקופה האחרונה העלו כי 85 אחוז מהעם מתנגדים לאל-קאעידה. ב-2009, כאשר הטליבאן השתלט לזמן קצר על עמק סוואט, העם הבין איך העתיד שלנו ייראה תחת שלטונו - פוליטיקה מדכאת, קנאות דתית, צרות אופק ואפליה נגד נשים וילדות, סגירת בתי ספר ושריפת ספרים".
גם שגריר פקיסטן בוושינגטון דחה את הטענות נגד ארצו ואמר ל-CNN כי אם לרשויות באיסלאמבד היה מידע על בן לאדן - הן היו מבצעות בעצמן את הפעולה כשם שעשו במקרה של חאלד שייח מוחמד, בכיר המעורבים במזימת 11 בספטמבר. עם זאת, הדגיש השגריר כי פקיסטן "תחקור באופן מקיף את הכשלים שהתגלו".
Read this article in English