שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

איכילוב שומם: "הכסף למונית לביה"ח הלך קאקען"

לחולים מתחיל להימאס. "אם הרופאים ציפו להקשות על הקהל, הם הצליחו", אמר חולה כבן 70 שלא ידע על השביתה. מנהלת המערך האמבולטורי: "יום הרסני"

כל הביקורים בוטלו והספסלים נותרו שוממים לחלוטין. כך עברה היום (ג') השביתה בבית החולים איכילוב בתל אביב. אולם, למרות המחזה הרגוע שעולה מהדברים, נרשמו הרבה זעם ועצבים במרכז הרפואי.

 

"במקרה שהיה כאן בבוקר הגיעו אמא עם ילד לבדיקה של קלינאי תקשורת, שהם המתינו לה כחצי שנה. כשהאמא שמעה שהבדיקה נדחתה היא ממש התפרצה והשתוללה ואפשר להבין אותה", סיפרה שרה ברנשטיין, סגנית מנהלת מרפאות החוץ באיכילוב.

 

איכילוב שומם: "הרופאים מקשים עלינו"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היא הוסיפה: "היה אדם שהתקשר אתמול ושאל אם לעלות על טיסה מאילת כדי להגיע לתור במרפאה והסברנו לו שיש שביתה".

 

מי שלא ידע על השביתה והגיע בטעות לבית החולים הוא צבי, תושב תל-אביב כבן 70. צבי, שהגיע בסיועה של המטפלת הזרה שלו, כעס מאוד: "היה לי תור שהמתנתי לו חודשים במרפאה להפרעות תנועה. גיליתי להפתעתי שהיום היתה שביתה. כל המוניות הלוך ושוב לבית החולים עלו לי 100 שקל שכמו שאומרים באידיש 'הלכו קאקען'". צבי הוסיף: "אם הרופאים ציפו להקשות על הקהל הם הצליחו, היקשו מאד".

 

במרפאות החוץ של בית החולים איכילוב תל-אביב נרשמים ביום רגיל כשלושת אלפים ביקורים, אך כמו בשאר בתי החולים הארץ, פעלו במרכז הרפואי במתכונת שבת. ניתוחים לא דחופים נדחו ומרפאות החוץ היו סגורות.

 

במחלקות היו רק רופאים תורנים וחולי סרטן וחולים הזקוקים לדיאליזה טופלו כרגיל. גם חדרי המיון, המחלקות לטיפול נמרץ, הפגיות וחדרי הלידה עבדו במתכונת רגילה.

 

"השביתה גורמת לעומס גדול"

על מנת להפחית בעומס השיחות, במרכז לזימון תורים השאירו הודעה מוקלטת בנוגע לשירותים המושבתים במענה הטלפוני. ביום רגיל מתקבלות במוקד 2,000-1,500 שיחות. ביום של שביתה מספר השיחות מגיע לכ-3,000.

 

"בבוקר, עוד לפני שהפעלנו את ההקלטה היו לנו בכל רגע נתון 50 שיחות בהמתנה. בעקבות ההקלטה מספר הממתינים ירד", הסבירה מנהלת המערך האמבולטורי באיכילוב, מיכל אריאלי, "שני ימי השביתה גורמים לעומס גדול ולשירות פחות טוב. אנחנו מחפשים פתרונות לזמינות יותר טובה של התורים".

 

לדבריה, "יש מרפאות לטיפול בכף רגל או בכף היד שבהן זמני ההמתנה הם שלושה עד חמישה חודשים אנחנו מנסים להקדים את התורים, אבל יום שביתה כזה הוא הרסני כי האנשים שהמתינו חודשים נידחים".

 

אריאלי הסבירה כי "אלו אנשים שסובלים מכאבים וזה מוביל אותם למצוא אלטרנטיבות אחרות מחוץ לבית החולים. יש מישהי שמחכה לאבחון קשב וריכוז כדי לדעת אם לתת לילד שלה ריטלין. אם היא מחכה כמה חודשים, אחרי יום שביתה כזה זה כבר לא רלוונטי בשבילה. היא צריכה לקבל החלטות מהירות".

 

"יש כאלה שבעד השביתה וכאלה שכועסים"

טלי אפטה, שעובדת במוקד לזימון תורים, סיפרה כל השיחות הזועמות שקיבלה: "יש כאלה שבעד השביתה ויש כאלה שכועסים, יש כאלו שכבר דחו אותם פעם אחת ופעם שנייה. קשה להם להבין שיש עוד יום שביתה. קשה לי במיוחד כשמדובר בילדים עם מחלות או מבוגרים בני 80-70 שאני מנסה להעמיד את עצמי

במקומם".

 

מההסתדרות הרפואית נמסר כי כ-100 פניות הגיעו היום לוועדות החריגים בבתי החולים וכמחציתן אושרו. כמו כן, בוועדת החריגים הארצית התקבלו שמונה פניות, אך אושרה רק פנייה אחת.

 

השביתה שמתקיימת היום בבתי החולים ברחבי הארץ היא השבתה ראשונה מתוך שורת השבתות המתוכננות לשבועיים הקרובים ושצפויות לגרום לסבל רב לחולים רבים.

 

בנוסף, בהסתדרות הרפואית הכריזו על צעדי מחאה נוספים שיינקטו ביום מחר וביום חמישי. לפי התוכנית, ייסגרו מרפאות כללית ולאומית בכמה אזורים בארץ. מרפאות קופת חולים כללית במחוזות שרון, שומרון ודרום, הכוללות את היישובים רעננה, הרצליה, כפר סבא, נתניה, חדרה, באר שבע, קריית גת, נתיבות, אשקלון ושדרות. מרפאות קופת חולים לאומית במחוז ירושלים ישבתו השבתה מלאה. כך גם הלשכות האזוריות של משרד הבריאות במחוזות ירושלים, שרון-חדרה ובאר שבע. ביום חמישי יושבתו מרפאות החוץ בבית החולים איכילוב ובבתי החולים בדרום הארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכניסה לבית החולים איכילוב. ארכיון
צילום: ירון ברנר
עוד יום של שביתה
צילום: ההסתדרות הרפואית בישראל
מומלצים