המרפאה הושבתה, החולים לא ידעו: "זה מרגיז"
מטופלים שלא שמעו על השביתה הגיעו לקופת חולים בהרצליה וגילו שבוטלו התורים. על אף התמיכה במאבק, רבים התקשו להסתיר את התסכול: "הרופאים רוצים יותר, והחולים סובלים"
בסניף קופת חולים כללית ברחוב טשרניחובסקי 4 בהרצליה היה היום (ד') שקט מהרגיל. רבים מהמבוטחים לא הגיעו עקב השביתה, אבל מטופלים אחרים לא שמעו על העיצומים והגיעו למרפאה המושבתת. למרות שרבים מהם הביעו את תמיכתם במאבק, חלקם לא יכלו שלא לתהות אם המחיר שהם משלמים מוצדק.
מאבק הרופאים - הידיעות האחרונות ב-ynet:
- רופאים בכללית שובתים: "הילד צורח ואין רופא"
- בגלל השביתה: סילבה לא יודעת אם חלתה בסרטן
- הרופאים שבים לשבות: יעבדו במתכונת שבת
- עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
"באתי להיפגש עם רופא אבל אומרים שיש שביתה, אז אני הולך הביתה", אמר יעקב גמליאל, בן 87 מהרצליה, כשהוא נשען על מקל ההליכה שלו. "יש לי בדיקות דחופות לעשות, אבל הפקידה אומרת שאין רופא".
למרות התסכול, גמליאל מזדהה עם מאבקם של הרופאים. "אם הגעתי כל הדרך לכאן, אדם מבוגר וחולה, ואין רופא - זה מרגיז, וזה עולה לי כסף. אבל בסך הכל אני חושב שלרופאים מגיע מה שהם דורשים. הם עובדים קשה".
"אף אחד לא הודיע על ביטול התור" (צילום ארכיון: ההסתדרות הרפואית)
גם גילה הלה, תושבת הרצליה, תומכת בשביתה. "הרופאים צודקים במאה אחוז", היא אומרת. "אני לא חושבת שהחתמת שעון, כפי שטוען האוצר, תיתן שירות טוב יותר לציבור. לרופאים אין ברירה, אין להם דרך אחרת להשיג את מה שהם צריכים. באחריות הממשלה לדאוג שזה יסתיים כמה שיותר מהר".
"השביתה מוצדקת", אמרה גם יהודית עוזרי, אחת מעובדות המרפאה שהתנדבה שנים ארוכות בבית לוינשטיין. "ראיתי איך הרופאים עובדים קשה ונותנים את הנשמה. הם מחזירים אנשים לחיים. אני הגעתי לכאן היום כדי לקבל מרשמים לתרופות הדחופות בלבד, את השאר נקבל אחר-כך".
"הרופאים רוצים יותר - והחולים סובלים"
אבל אצל חלק מהחולים מדובר בסיפור אחר. גליה כהן, אלמנה בת 86, ניצולת שואה, התאכזבה לגלות שהרופא לא יקבל אותה היום. "היה לי תור לשעה תשע, ואצלי הכל דחוף", סיפרה כהן ל-ynet. "את כל הדרך לכאן עשיתי עם הליכון. אף אחד לא הודיע לי שהתור הדחוף שלי בוטל".
לדבריה, "הרופא צריך להיות קודם כל בן אדם ורק אחר כך איש מקצוע. הייתי צריכה לעבור בדיקת אוזניים דחופה, אבל הרופאים רוצים יותר, והחולים סובלים. קודם תטפלו בבני אדם, אחר כך תשבתו".
סימי סוויסה, שבעלה צריך לעבור ניתוח בשבוע הבא, מקווה שהשביתה לא תימשך זמן רב. "בעלי היה צריך ללכת היום לקרדיולוג כדי לקבל אישור לניתוח, אבל התור בוטל", סיפרה, "בינתיים האחות נתנה לו תור ליום ראשון, שזה גם טוב, אלא אם תהיה שביתה נוספת. במצב כזה בעלי לא יוכל לעבור את הניתוח - הוא חייב לראות רופא לפני זה".
חנה מזדהה עם שני הצדדים - בנה רופא, ואמה חולה. "יש בעיה", היא מודה. "אפילו תוצאות בדיקות של קרישות דם לא יוצאות, ואמי מחכה להן כדי לקבל תרופות".
היא סיפרה כי בנה, שעובד בבית החולים הלל יפה בחדרה, שבת אתמול - אך היום כבר שב לעבודה. "אני רוצה שייעשה צדק ושהם ייקבלו מה שמגיע להם, ועדיין, כבת לאם חולה, אני מרגישה את המחסור בשירות. עד עכשיו לא פגעו במרפאות, אבל כנראה הם הבינו שהאיש הקטן לא ירגיש את השביתה בבתי החולים אלא אם הוא זקוק לאשפוז, ולכן החלו לפגוע בתפקוד המרפאות - כדי להחריף את השביתה".