שתף קטע נבחר

 

המוצרים שבלעדיהם אף מטבח לא שלם

מסקר שערכנו באתר לאשה עולה כי המוצר הנחוץ ביותר במטבח הוא המקרר, ואחריו תנור אפייה, מדיח כלים, מיקסר, מיקרוגל ויתר מוצרי החשמל הביתיים. איך תשמרו על תפקודם התקין לאורך זמן? בכתבה לפניכם

מאות קוראים וגולשים השיבו לסקר מוצרי החשמל למטבח שפורסם באתר לאשה. באופן לא מפתיע רוב הנשאלים (יותר מ- 60 אחוזים) הצביעו על המקרר כעל מוצר החשמל הנחוץ להם ביותר במטבח הבית. לא מפתיע בהתחשב בעובדה שאוכל ממלא תפקיד מרכזי במנטליות הישראלית, ומסורות העדות השונות נשענות בין השאר על מטבחים אותנטיים כאלה ואחרים.

 

 

גם המוצרים הבאים בתור – התנור עם 7 אחוזים בקירוב, ומיקרוגל, כיריים, מיקסר ומדיח עם 6 אחוזים כל אחד מצביעים בדיוק על אותה נקודה: חיינו סובבים סביב המזון, הכנתו, אחסונו והשלב המתבקש לאחר כל הכיף הזה – ניקוי הכלים בהם השתמשנו להכנה ולאכילה מהנה.

 

סוגרים את הרשימה: קולט אדים, בלנדר, קומקום ומקפיא זוכים לאחוזים בודדים בלבד. הסיבות לכך נעוצות כפי הנראה בעובדה שבמטבח ביתי ממוצע אין מספיק מקום להכיל קולט אדים רחב ידיים או להציב מקפיא בצד המקרר, אך כמובן שמי שיכול להרשות לעצמו ייהנה מנוכחותם ויעילותם של מוצרים אלו במטבח.  


מטבח החלומות מאובזר בכל הציוד לבישול מוצלח (צילום: יח"צ)

 

המטבח הוא לב הבית

כלל לא מפתיע שלמעלה ממחצית המשיבים לסקר (53 אחוזים) מחשיבים את המטבח כמרכז הבית ורק 2 אחוזים מתייחסים אליו כאל חדר שולי. 32 אחוזים ענו כי הם מקפידים על מטבח פרקטי ופונקציונלי כיוון שהם משתמשים בחדר זה בבית יותר מכל חדר אחר, ואילו 12 אחוזים מהמשיבים ענו כי המטבח הוא החלל המושקע ביותר בביתם.

 

כמה משקיעים בקניית מוצרי חשמל?

 

בסעיף זה של הסקר התשובות התחלקו לארבע – שווה בשווה. רבע מהמשיבים ענו שהם ישקיעו עד 2000 שקל, רבע נוסף ישקיעו עד 5000 שקל ושני הרבעים הנותרים ישקיעו עד או מעל עשרת אלפים שקל.

 

מה משפיע על בחירה וקניית המוצרים?

מנתוני הסקר עולה כי כמחצית מהמשיבים הולכים על המחיר הטוב ביותר; 42 אחוזים אמרו חד וחלק שהמחיר הוא האלמנט המשפיע עליהם ביותר. (מותגים ידועים מחו”ל 26 אחוזים וכתבות בעיתון 22 אחוזים) משפיעים אף הם על הבחירה. רק 8 אחוזים מהמשיבים העדיפו כחול-לבן וקונים רק מוצרים מתוצרת הארץ.

 

מדריך הטיפים של סטייליסט לבחירת מוצרי חשמל למטבח, כל מה שצריך לדעת ובעיקר לבדוק לפני שקונים מוצרי חשמל למטבח, ואיך משתמשים בהם נכון כדי להאריך את חייהם ולהפיק מהם את המיטב:

 

מקרר

• יש להתאים את קיבולת המקרר למספר הנפשות שישמש. זוגות יכולים להסתפק במקרר קטן, משפחות במקרר גדול יותר.

• בדקו איזו קיבולת תאי קירור והקפאה נחוצה לכם ולפי אורח חייכם רכשו מקרר עם תא מקרר נרחב או תא הקפאה גדול למשפחה שמתבססת על אוכל קפוא.

• אם תא ההקפאה הוא שימושי ביותר בחרו במקרר עם תא הקפאה עליון.

• אם מדובר במשפחה גדולה ובעלת תקציב בחרו במקררי ה-Side by side שפותרים את בעיית הנוחות הן לתא ההקפאה והן לתא הקירור.

המקרר לא מספיק? (מקפיא מגירות שקופות LIBHERR צילום: יח"צ)

 

• התאמת המקרר למטבח - קחו בחשבון את המקום שבו יעמוד המקרר ובדקו שהדלת תוכל להיפתח באופן אופטימלי ללא הפרעה.

• מקררים מצוידים במדפים ובאמצעי אחסון מסוגים שונים עם או בלי אפשרויות כוונון והתאמה. על מנת לבחון את מידת הנוחות שלהם חייבים להתנסות בהם אישית בחנות.

• המקררים כיום חסכוניים משמעותית מבעבר, אבל יש מקררים חסכוניים יותר וניתן לראות זאת לפי דירוג צריכת החשמל המופיע במפרטי המוצרים ובתווית האנרגיה שמוצמדת למקרר ומצוין באותיות לועזיות מ-A החסכונית ביותר ועד לדרגה G הבזבזנית ביותר.

• אחריות - חשוב לשים לב למספר שנות האחריות וכי נותן האחריות הוא היבואן הרשמי של המקרר.

• תודה לאבי שפילמן, סמנכ”ל חטיבת מוצרים לבנים, חברת ברימאג, יבואנית LG בישראל.

 

בחירת המערכת:

מקרר האמפייר של LG 4, דלתות היחיד עם 2 מגירות כתא הקפאה!

מקרר עם מקפיא תחתון המחולק ל-2 מגירות ומגדיל את נפח אחסון תא ההקפאה. המקרר בעל מרחב פנימי וסידור מרווח במיוחד. מכיוון שתא ההקפאה מחולק בין שתי מגירות, המגירה העליונה מאפשרת גישה למזון הנחוץ לעיתים תכופות והמגירה התחתונה מצוינת לאחסון פריטים גדולים יותר.

 

בנוסף מצויד המקרר במערכת ייצור קרח המספקת נפח מקפיא ומדפים רב יותר כיוון שמתקן ייצור הקרח ממוקם בתוך הדלת ומפנה מקום רב ערך בתא המזון הטרי. נפח: 670 ליטר; צבע: נירוסטה.

 

כיריים

• בחרו כיריים עם כפתורי הפעלה נוחים לתפעול, גם לשמאליים.

• במידה ובחרתם בכיריים גז בדקו אם כפתורי ההפעלה נוחים לשליפה לצורך ניקוי, כמו כן יש לבדוק אם המבערים וחלקיהם נשלפים בקלות וניתן לנקותם.

• חשוב שמבנה המבער בכיריים גז יהיה פשוט וקל לניקוי. רצוי שכיפתו תבלוט כדי להאט גלישת נוזל אל המבער, חריצים במקום חורים מעניקים מיקוד להבה חזק יותר.

• הצתה אלקטרונית חשמלית שמאפיינת את להבות הגז נוטה להתקלקל, לכן כדאי לבחור בלהבות בהן מותקנת מערכת הצתה פנימית בכל ברז פיקוד.

• בכיריים גז הקפידו על ברז ביטחון - פין עשוי מתכת הממוקם ליד כל להבה וגורם לניתוק זרימת הגז אם הלהבה כבתה.

• בזמן ההתקנה הקפידו להשאיר מרווח של כ-30 ס"מ מסביב לכיריים.

• תודה לעילית סידי-נומה, מנהל שיווק Teka

 

בחירת המערכת:

כיריים חצי ירח - סדרת הכיריים בעיצוב מתוחכם בחצי ירח של המותג Teka, המהווה פריצת דרך במטבח הביתי, זכתה בשנה האחרונה להצלחה חסרת תקדים. ארבעה מבערים בעלי תפוקת חום גבוהה במיוחד בשילוב מבער טורבו לצד עיצוב ייחודי שמונע "מלחמת סירים" ויוצר ביניהם מרווח גדול. Teka מלבישה את הכיריים במראה חדש ופרקטי שמאפשר נוחות שימוש, בטיחות וניצול מקסימלי של מרחב העבודה. בקרוב תושק סדרת כיריים משלימה בעיצוב חצי ירח בצבע לבן.

 

מיקרוגל

• בחרו מכשיר מחברה מוכרת ובדקו שהוא עומד בתקני פליטת הקרינה.

• עדיף לבחור במכשיר דיגיטלי על פני מכאני כי הוא קל ופשוט יותר לתפעול.

• אל תגזימו עם הנפח: מיקרוגל בנפח של 25-23 ליטר בהחלט יספיק למשפחה.

• אם יש לכם ילדים בבית – בחרו מכשיר עם אופציה לנעילה מפני ילדים.

• רצוי להשאיר מרווח של לפחות 10 ס”מ מעל המיקרוגל.

 

בחירת המערכת:

מיקרוגל דיגיטאלי 23 ליטר, דגם MS-2587 W/S/R/B תוצרת LG

8 תוכניות בישול אוטומטיות, טיימר, תצוגת שעון, הפשרה, הפעלה מהירה בלחיצת כפתור. למכשיר יש חלל פנימי מעוגל המאפשר הכנסת כלים בקוטר של עד 32 ס”מ, עם ציפוי פנימי אנטי בקטריאלי למניעת ריחות רעים, עובש וכו', אופציית נעילה בפני ילדים. עיצוב מרהיב ומגוון צבעים לבחירה: אדום, שחור, לבן, כסוף. 3 שנים אחריות.


 

מימין: מעבד המזון הגדול בעולם של BOSCH משמאל: מיקרוגל אדום של LG (צילום: יח"צ)

 

מיקסר

• הגדירו לעצמכם בדיוק מה אתם רוצים שהמיקסר שלכם ידע לעשות ואיזו קיבולת של מזון אתם צריכים להכין בו בבת אחת.

• קערה בעלת נפח גדול תאפשר הכנת כמויות גדולות יותר בבת אחת. כיום יש בשוק מיקסרים בעלי קערה עם נפח ענק - עד 6.2 ליטר - מאפשרים הכנת 4 ק”ג בצק בבת אחד והקצפה של עד 20 ביצים בבת אחת.

• חשוב לרכוש מיקסר בעל קערה גדולה אך יחד עם זאת שיהיה בעל ממדים פיזיים שיאפשרו את אחסונו בכל ארון מטבח סטנדרטי.

• הפעולות העיקריות והחשובות ביותר הנעשות במיקסר הן לישה והקצפה. במיקסרים מתקדמים וחדישים קיימת שיטת לישה ייחודית בתנועות קיפול, המקנה לבצקים אווריריות ופריכות מרבית.

• עוצמת המנוע: כדאי לשים לב שהמיקסר בעל מנוע חזק ועוצמתי כדי שיעמוד בעומסים ובפעילות מאומצת לאורך זמן ויאפשר תוצאות מושלמות במהירות.

• אביזרים נלווים: חשוב וכדאי לרכוש מיקסר שמהווה פלטפורמה להוספת אביזרים נלווים נוספים בעתיד, שיתאימו לשינויים ולגדילה של המשפחה.

 

בחירת המערכת:

המיקסר הגדול בעולם של בוש

הפתרון האופטימלי להכנת כמויות גדולות של מזון במוצר בעל גודל פיזי קטן. סדרת מיקסרים עם קערה בעלת קיבולת גדולה במיוחד 6.2 ליטר, מה שהופך אותה אידיאלית להכנת כמויות מזון גדולות.

המבנה המיוחד של סדרה זו בו הקערה יושבת ממש על גבי המנוע מאפשר הוספה קלה ונוחה של חומרי האפייה גם בזמן בו המיקסר לש או מקציף. אין צורך להפסיק את פעולת המיקסר. המיקסר כולל חלקים מנירוסטה בעלי פונקציות שונות: ווי הקצפה, ווי לישה, בלנדר 1.5 ליטר הכותש גם קרח, קערה ענקית בנפח 6.2 ליטר. עיצוב נירוסטה או לבן לבחירה ומכסה למנוע. המיקסר קל לניקוי ואביזריו הנלווים ניתנים לרחיצה במדיח הכלים.

 

מקפיא

• מומלץ לבחור מקפיא בעל מגירות סגורות ושקופות.

• מקפיא עם מערכת קירור היקפית הוא בעל נפח אחסון גדול יותר.

• מומלץ לבחור מקפיא המגיע לטמפרטורות נמוכות במיוחד, הדבר שומר על הערכים התזונתיים ומראה המזון המאוחסן למשך זמן ארוך יותר.

• כאשר פותחים את המקפיא הטמפרטורה שבתוכו עולה בשל הטמפרטורות השוררות בסביבה, מומלץ לבחור מקפיא אשר מבצע השלמת טמפרטורה.

• מקפיאים ומקררים הינם צרכני האנרגיה הגדולים ביותר בבית בשל העובדה שהם מחוברים כל הזמן לחשמל. למקפיא בעל צריכת אנרגיה נמוכה המדורג A או לכל היותר B יש משמעות כלכלית גדולה בנושא חיסכון בחשמל.

• תודה לאורן מנצור, מנהל טכני תחום המוצרים הלבנים ואורה לסטיג-הגדיש מנהלת שיווק, חטיבת הסחר של אלקטרה מוצרי צריכה.

 

בחירת המערכת:

מקפיא משפחתי רחב ידיים בעיצוב חדשני ויוקרתי מדגם gp 1366 קלאסי של חברת .LIBHERRבמקפיא פיקוד עם צג טמפרטורה וקיימת אזעקה בזמן תקלה. בנוסף, ישנו תא לעשבי תיבול ופירות יער וניתן להפוך את כיוון פתיחת הדלת.

הפשרה אוטומטית NO FROST, צריכת אנרגיה חסכונית, אחריות ע"י אלקטרה סחר.

 

תנור

• יש לבדוק שיש מסילות נירוסטה בצדי התנור ולא כאלו השקועות בדופנות התנור כדי למנוע שחיקה של תא האפייה.

• עדיפות לאוורור היקפי על פני אוורור קדמי.

• בדקו שתנור האפייה מציע תכנית אפייה המשלבת גוף חימום תחתון, גוף חימום עליון וטורבו - שהינה התכנית השימושית ביותר.

• שיטת ניקוי – חשוב לבדוק שהתנור מאפשר ניקוי קל ואפקטיבי וימנע הצטברות של ריחות לא נעימים. מומלץ לרכוש תנור עם ציפוי אמאייל סופר קלין העמיד בחום גבוה במיוחד ובפני חומרי ניקוי קשים

• תודה לניר הנדלר, מנהל הסחר של דלונגי מבית ניופאן.

 

בחירת המערכת:

סדרת תנורים מעוצבים של דלונגי. תנורי Built In עם תכונות המייחדות אותם מתנורים אחרים: דלת זכוכית נשלפת לניקוי יסודי של פירורים הנשארים בין זכוכית הדלת, אוורור קדמי והיקפי לבטיחות מרבית, ציפוי אמייל סופר קלין לניקוי קל ופשוט. בעל 10 תכניות בישול ואפייה שונות, טורבו אקטיבי ומד דיגיטלי המציין את הטמפרטורה הנמצאת בתוך התנור.

 

מעבד מזון

• מעבד מזון טוב ויעיל הוא הכרחי בכל מטבח, הוא חוסך זמן ומעניק תוצאות אחידות ויפות בחיתוך, פריסה וקיצוץ.

• חשוב שמעבד המזון יוכל לבצע את כל פעולות המטבח כמו הקצפת ביצים, לישת בצק, סחיטה של ירקות ופירות מכל הסוגים וגם בלנדר.

• קיבולת קערה – חשוב שקערת מעבד המזון תהיה גדולה, בייחוד אם מעבד המזון משמש גם לעיבוד בצק או הקצפת ביצים.

• עוצמת מנוע גבוהה חשובה לאיכות הביצועים. ככל שעוצמתו גדולה יותר כך יוכל המעבד להתמודד ביעילות עם חומרים קשים לעיבוד כמו בצק. עוצמת המנוע תלויה בהספק שלו ובאופן החיבור שלו למעבד, הנעה ישירה עדיפה כיוון שכך כל עוצמת המנוע מועברת ישירות ואין איבוד אנרגיה.

 

בחירת המערכת:

מעבד המזון של פיליפס - כל הפעולות במכשיר אחד – פריסה של כל הירקות, ממלפפון ועד תפוחי אדמה, חיתוך, קיצוץ בשר, פומפייה, מקצף, לישה, מסחטת מיצים, מסחטת הדרים ובלנדר. מנוע בעוצמה של 1,000 וואט בהנעה ישירה לעוצמת עבודה מקסימלית. קערה בנפח 3.4 ליטר מתאימה ל-2 ליטר נוזלים, 1.7 ק”ג בצק והקצפה של 7 ביצים.

סכינים חדים איכותיים ביותר, לחיתוך מושלם של כל הירקות, מתפוחי אדמה ועד מלפפונים. מסחטת מיצים המהירה ביותר שיש עם פתח ענק, לא צריך לקלף או לחתוך, מכניסים את הפרי ומקבלים מקסימום מיץ בזכות רשת מיוחדת. אחריות לשנתיים ע”י אלקטרה.

 

קומקום חשמלי

• חשוב שבקומקום יהיה גוף חימום נסתר כדי שלא יבוא במגע עם המים ויהיה קל יותר לניקוי האבנית. יאריך את משך החיים של הקומקום ויצרוך פחות חשמל.

• אם החלטתם לרכוש קומקום נירוסטה, הקפידו על קומקום בעל ציפוי של 2 או 3 שכבות לבידוד מרבי.

• תהליך הניקוי של הקומקום צריך להיות פשוט כדי לשמור על אורך חיי המוצר. חשוב מאוד לא לשפשף את הקומקום בחלקו הפנימי ובעיקר לא בתחתית על מנת שלא לקלף את הציפוי הפנימי.

תודה לניר הנדלר, מנהל סחר דלונגי מבית ניופאן.

 

בחירת המערכת:

קומקום חשמלי של דלונגי. קומקום נירוסטה מעוצב במראה עכשווי, בעל נפח גדול של 1.7 ליטר. לקומקום מסנן אבנית ניתן לשליפה ולשטיפה, בידוד מתכת כפול לשמירת חום ו-3 דרגות בטיחות: כיבוי אוטומטי ברתיחת המים, כיבוי אוטומטי אם אין מים בקומקום וכיבוי אוטומטי בשליפת הקומקום.

 

קולט אדים

• על פי רוב, כאשר מדובר בקולט אדים בעל פילטר פחם מומלץ לרכוש קולט עם מסננים חד-פעמיים אשר מבטיחים בדרך כלל את יעילותו ותקינותו לאורך זמן. עם זאת - קיימות כיום טכנולוגיות אשר מקלות ומייעלות גם את השימוש בפילטרים רב-פעמיים.

• כאשר בוחרים קולט אדים חשוב לבחון את התפוקה שלו. תפוקתו של קולט אדים נמדדת לפי יכולתו למחזר כמות אוויר בפרק זמן מסוים. בחירה בעוצמת היניקה הרצויה תלויה בגודל המטבח: חישוב עוצמת היניקה של קולט האדים הוא עד פי 15 ממידות המטבח כאשר יש להתחשב גם בסגנון הבישול הנהוג: במטבחים בהם נהוגות שיטות בישול המייצרות עשן סמי כמו טיגון או צלייה מומלץ השימוש בקולט אדים בעל עוצמה מירבי.

• כיום מיוצרים בשוק קולטי אדים בעלי מנועים שקטים במיוחד המאפשרים ליהנות מהשימוש בקולט האדים מבלי להיחשף לרעש ההפעלה אשר עשוי להוות מטרד של ממש.

• על קולט האדים להיות ברוחב הכיריים או רחב מהןף ובשום אופן לא קטן מרוחב הכיריים.

.• מבחינת גובה על קולט האדים להיות ממוקם במרחק שבין 60-80 סנטימטר מהכיריים כאשר חשוב למקם את קולט האדים במרחק סביר על מנת לא לפגום באפקטיביות של פעילות השאיבה.

 

בחירת המערכת:

סדרת מוצרי טאץ' של חברת Lyvent

קולטי אדים בטכנטולגיה מתקדמת דגם lv-23

הספק שאיבה 1,000 מק"ש ב-5 דרגות שאיבה. בנוסף, כפתורי טאץ', הפעלה אלקטרונית ותצוגת LCD.

 

מדיח

• הגדירו לעצמכם בדיוק מה אתם מחפשים: רחב או צר מספר התוכניות וכדומה,ורק לאחר שהגדרתם לעצמכם את צורכיכם גשו לבחירת הדגם המתאים.

• בדקו את צריכת המים של המדיח עבור מערכת כלי אוכל מלאה.

• חידושים טכנולוגיים דוגמת לחצן חצי זמן, טיימר להפעלה מאוחרת, תוכנית אוטומטית וחיישן AQUA SENSOR המזהה את צלילות/עכירות המים חשובים מאוד. הימצאותם במדיח מבטיחה תוצאות ניקוי וייבוש מצוינות תוך חיסכון משמעותי במים וחשמל.

• בדקו שגוף החימום נסתר. היתרונות במצב זה: תהליך החימום מהיר וחוסך זמן ואנרגיה בעת תהליך ההדחה, המדיח אינו צובר אבנית וניתן להכניס כלי פלסטיק גם לסלסילת הכלים התחתונה ללא חשש מהמסת הכלים ע”י גוף החימום.

• בדקו שיש נוריות חיווי המתריעות על צורך בהוספת מלח וחומר הברקה.

• תודה ליפית פסקל מנהלת פרסום והדרכה בחברת סימנס.

בחירת המערכת:

מדיח הכלים החדש של בוש ActiveWater Ecoהמדיח החסכוני ביותר בעולם: חיסכון של 100 ליטר מים בכל הדחה, פי 14 חיסכון במים ביחס להדחה ידנית של אותה כמות כלים!

למדיח מספר פונקציות חדישות כמו מנגנון חצי כמות להדחה חסכונית יותר של מחצית מקיבולת הכלים במדיח ולחצן “חצי זמן” – המאפשר קיצור של כל אחת מתוכניות ההדחה.

בלנדר חשמלי

• במידה והבלנדר מיועד לריסוק קרח רצוי שיהיה בעל מכל זכוכית, כך הוא יעמוד טוב יותר במשימה לאורך זמן.

• חשוב לבדוק שמנגנון הטחינה ניתן לפירוק, דבר המקל מאוד על הניקיון של המכשיר.

• בלנדר ממותג מוכר יעשה את העבודה טוב יותר, מהיר ולא יאבד מיכולתו לאורך זמן.

• רצוי שתהיה אפשרות להוסיף חומרים תוך כדי פעולה.

• חשוב שלהבי החיתוך יהיו עשויים מנירוסטה משובחת לתוצאות מושלמות.

• חשוב שיהיה בעל פונקציית "פולס" - הפעלה לסירוגין, לכתישת מזון קשה.

 

בחירת המערכת:

בלנדר חשמלי - מקצועי חצי תעשייתי עם כד זכוכית מסדרת KMIX, דגם BLX-51 kENWOOD.

הסדרה החדשנית והמקצועית למטבח המשלבת אלגנטיות ועיצוב עם המקצועיות והאמינות הידועה של KENWOOD לבלנדר מנוע עוצמתי במיוחד, מכל זכוכית 1.6 ליטר בעל פתח עליון להוספת חומרים תוך כדי פעולה, להבי מתכת איכותיים; ושלושה מצבי הפעלה + "פולס" להפעלה לסירוגין. יחידת הטחינה ננעלת לבטיחות מרבית והמכשיר יציב במיוחד.

 

בלנדר ידני

• בלנדר ידני הינו פריט הכרחי בכל מטבח, קל מאוד להפעלה, אינו תופס מקום אכסון רב והופך את המטבח למגרש משחקים אמיתי ליצירת מרקים, שייקים או לקיצוץ עשבי תיבול.

• ישנם בלנדרים הניתנים להטענה ולשימוש מחוץ לבית.

 

בחירת המערכת:

Multi Quick Cordless MR 730, מעבד המזון הידני האלחוטי החדש מבית בראון, הופך את הכנת המתכונים הכי אהובים לדבר הכי קל שיש וכל זאת עם פחות כלים מלוכלכים שצריך לשטוף. חוסך גם זמן וגם אנרגיה: המולטיקוויק והקוצץ הגדול המתחבר אליו מושלמים להכנת רטבים או ללישת בצקים קלים, הקנקן שמגיע עם המכשיר מאפשר להכין פירה, רטבים ושייקים.

 

עוד כתבות באתר לאשה

יש מטבח מאובזר? גשו לבשל - כל המתכונים שלנו

עוד כתבות עיצוב ובית

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תנור בילט-אין דלונגי
כיריים חצי ירח של Teka
בלנדר יד מולטיקוויק של בראון
העתיד כבר במטבח
קומקום חשמלי מנירוסטה של דלונגי
מעבד מזון 1000 וואט של פיליפס
בלנדר עם כד זכוכית של קנווד
לאשה בפייסבוק
מומלצים