יש פגישה: רה"מ ואובמה ידונו במדינה פלסטינית
עכשיו זה רשמי - ראש הממשלה והנשיא האמריקני ייפגשו ב-20 במאי, במהלך ביקורו של נתניהו בארצות הברית, ימים ספורים לפני נאומו בקונגרס. על הפרק: התוכנית הפלסטינית להכרזה על מדינה, הפיוס הפלסטיני, ותודות על מימון "כיפת ברזל"
ניסיון נוסף לעצור את הסחף המדיני: הבית הלבן הודיע לפנות בוקר (יום ה') כי נשיא ארצות הברית, ברק אובמה וראש הממשלה, בנימין נתניהו, ייפגשו ב-20 במאי - יום שישי בעוד שבועיים - ימים ספורים לפני נאומו המתוכנן של נתניהו מול חברי הקונגרס האמריקני.
יום שישי הוא מועד לא שגרתי לפגישות של הנשיא, מה שמעיד כי אובמה התאמץ למצוא זמן לפגישה עם נתניהו למרות למרות התנגשות תאריכים - לנתניהו נקבעו שתי הופעות מול בתי הקונגרס בוושינגטון, ביום שני, 23 במאי, וביום למחרת, בעוד אובמה צפוי לצאת ביום ראשון של אותו שבוע לביקור בן שישה ימים בארבע מדינות אירופיות.
- מה נתניהו צריך לומר לאובמה? הציעו בעמוד הפייסבוק של ynet
בהודעת הבית הלבן נכתב כי "המנהיגים ידונו במגוון נושאים בהם יש לארצות הברית ולישראל עניין משותף". משפט כללי, הנושא בחובו מספר סוגיות מרכזיות, שבמרכזן - התוכנית הפלסטינית להעלות את ההכרה במדינה פלסטינית להצבעה בעצרת האו"ם. ארה"ב מתנגדת למהלך החד-צדדי, ואובמה יעדיף לסכל אותו ולחדש את תהליך השלום.
סוגייה מרכזית נוספת היא הסכם הפיוס הפלסטיני. האמריקנים, בניגוד לישראל, אינם מתנגדים באופן חד-משמעי להסכם בין הפתח וחמאס, אך מעוניינים לבחון את פרטי ההסכם. ארצות הברית לא מכירה בחמאס, ומתנגדת לנוכחותו בממשלה פלסטינית כל עוד הוא אינו עומד בדרישות הקוורטט למזרח התיכון - הכרה בזכות הקיום של ישראל ובהסכמים שנחתמו אתה, והתנערות מטרור ואלימות.
למרות זאת, ב-2006 איפשר הממשל האמריקני כינון ממשלת אחדות פלסטינית שהורכבה ממומחים, ואף מצא דרך להעביר לה סיוע שלא יגיע לידי חמאס בעזרת מנגנון כספים מיוחד שעליו היה אחראי ראש ממשלת פתח כיום, סלאם פיאד.
הנשיא אובמה מקווה שראש הממשלה נתניהו יגיע לפגישה עם תוכניות למחוות אפשריות,
וינסה לבחון אתו דרכים לחידוש המשא ומתן הישיר בין ישראל והפלסטינים. גורמים בוושינגטון אומרים שהציפיות של הממשל מהפגישה אינן גבוהות, וכי הביקור יהיה קל משהיה צפוי לנתניהו לפני שנודע על הסכם הפיוס הפלסטיני.
המפגש הוא הזדמנות טובה בשביל ראש הממשלה להודות באופן אישי לאובמה על תמיכת ממשלו בפיתוח מערכות "כיפת ברזל", להגנה מרקטות, ו"חץ 3", להגנה ממטילים באליסטיים.