שתף קטע נבחר

איך גולשים מהאייפון בחו"ל בלי לקרוע את הכיס?

לא זול לגלוש בחו"ל מהאייפון, אבל יש הרבה שיטות לחיסכון: נטרול הגישה האוטומטית של האפליקציות לרשת, ניטור צריכת המידע, ואפילו אפליקציה שמכפילה את נפח חבילת הגלישה שלכם

<< מה מחכה לנו ב-Wii 2?

 

אם יש לכם אייפון אתם עלולים להוציא הרבה יותר כסף בחו"ל ממה שתכננתם. למה? כי בעלי אייפון עושים שימוש רב יותר באינטרנט, לפעמים בלי לשים לב. בניגוד למכשירים שאינם סמארטפונים, האייפון עושה שימוש רב בחבילת הנתונים (דאטה). משתמשים רבים מפעילים שירותי מיפוי וניווט, בודקים מיילים או מתעדכנים בחדשות בלי לחשוב על כמות המידע הנצרכת ועל המחיר שלה.

 

יש אפליקציות שעושות שימוש באינטרנט גם כשאנחנו לא מפעילים אותן. אם הגדרתם לאייפון לסנכרן את לוח השנה עם MobileMe או גוגל, המכשיר יבצע תקשורת כל כמה דקות, גם בחו"ל. אם בחרתם לקבל התראות כשחברים כותבים לכם על הקיר בפייסבוק, האפליקציה תתחבר ותבדוק מה חדש מדי פעם. כל חיבור כזה יכול להיות מהיר ובנפח נמוך מאוד של מידע, אבל הנפח עשוי להצטבר. אם אתם משתמשים ממוצעים עם חבילה של 1GB (כחלק מחבילת השיחות שלכם בארץ) קרוב לוודאי שאתם לא מנצלים אותה עד תום והכל בסדר, אבל בחו"ל לכל ביט ולכל מגה יש חשיבות רבה ועלות גבוהה. טיולים עלולים להסתיים עם הוצאה של מאות ואלפי שקלים לא מתוכננים.

 

כיבוי הגלישה הסלולרית

הכלי הראשון שיעזור לכם לשלוט ולנהל את הגלישה בחו"ל נמצא בהגדרות המכשיר.

 

1. הכנסו להגדרות.

2. בחרו בכללי.

3. בחרו ברשת.

 

כעת יש לכם שתי אפשרויות לעצור את הגלישה הסלולרית:

נתוני סלולר - כיבוי האפשרות הזו תמנע מהמכשיר את הגלישה סלולרית. אפליקציות לא יוכלו להתחבר לרשת ולא תקבלו מהן הודעות ועדכונים.

גלישה בעת נדידה - כיבוי האפשרות הזו תאפשר לכם להמשיך לגלוש בזמן שאתם בארץ, אבל בחו”ל לא תוכלו להתחבר. אם תבחרו לכבות את האפשרות הזו בארץ לא תוכלו לשלוח הודעות MMS, אבל תוכלו להמשיך לגלוש באינטרנט כרגיל.

 

אם החלטתם לא לבצע גלישה בחו"ל עדיף שתכבו את אפשרות נתוני סלולר. כך תוכלו להיות בטוחים שאין גלישה סלולרית בשום צורה. כדאי לזכור גם שהכלים האלו עובדים גם בארץ. אם אתם חוששים שאתם עומדים למצות את חבילת הנתונים שלכם ולא רוצים הפתעות בחיוב בסוף החודש פשוט כבו את האפשרות.

 


 

מעקב אחרי צריכת המידע

אם תרצו, תוכלו לעקוב אחרי כמות הנתונים שאתם צורכים. הכלי הזה אינו מדויק לחלוטין שכן נראה שיש הבדל בין חישוב הנתונים שמבצע המכשיר שלכם ובין החישוב שמבצעות חברות הסלולר. צריך גם לקחת בחשבון שבחו"ל יש את חברת הסלולר המקומית שמודדת גם היא את השימוש בנפרד ומחייבת שימוש בחבילות נתונים בצורה שונה מאשר החברה בארץ. ובכל זאת, כלי המעקב המובנה של האייפון יכול לתת לכם מושג היכן אתם עומדים.

 

1. הכנסו להגדרות

2. בחרו בכללי

3. בחרו באודות

4. בחרו בשימוש

 

כעת תוכלו למצוא נתונים סטטיסטיים על המכשיר והשימוש שלכם בו. כמה זמן עשיתם בו שימוש מאז הטעינה האחרונה, מה משך השיחות שלכם והכי חשוב - מהי כמות הנתונים ששלחתם ושהורדתם. זכרו שחבילת הנתונים שלכם משקללת גם העלאה וגם הורדה, בין אם נפחה 100 מגה או עשרה גיגה.

 

כאשר אתם מפעילים את המכשיר במדינה בה נחתתם, גללו את מסך השימוש עד הסוף ובחרו באפשרות אפס נתונים. האייפון יחל בספירת השימוש בנתנונים מחדש. דאגו להציץ כאן מידי פעם ולראות מה מצבכם.

 


 

על חבילות גלישה בחו"ל וכרטיסי SIM מקומיים

חבילות הגלישה הסלולריות שמציעות שלושת הספקיות בישראל אינן אטרקטיביות במיוחד. הן אמנם זולות מבעבר ומי שרוצה להשתמש במספר שלו בחו"ל יאלץ לרכוש אחת, אבל ישנם פתרונות משתלמים יותר.

 

הטוב שבהם הוא לרכוש כרטיס סים מקומי יחד עם חבילת pay and go. חבילה כזו כוללת דקות שיחה, מספר סמסים מקומיים וחבילת נתונים. חברת Vodafone באנגליה לדוגמה מוכרת כרטיס בעשרה פאונד (56 שקל נכון לכתיבת שורות אלו) ומספקת שיחות בשווי עשרה פאונד, 300 הודעות סמס וחבילת נתונים בנפח של 500 מגה. לשם השוואה, אחת מהחברות הסלולריות תדרוש מכם כ-800 שקל לחבילת גלישה של 150 מגה.

Onavo: כווצו את החשבון

כלי נוסף בארסנל החיסכון מגיע מסטארטאפ ישראלי בשם Onavo. האפליקציה שפיתח מסוגלת לכווץ בזמן אמת את מידע הגלישה שלכם. מה זה אומר? שאם יש לכם חבילת גלישה של חמישה מגה, תוכלו לבצע גלישה בנפח של עשרה מגה. את המדידה הזו צריך לקחת בעירבון מוגבל: הכיווץ משפיע רק על מידע שאתם מורידים, ולא עובד עם כל אפליקציה.  

 


 

Onavo יודעת לעבוד עם הדפדפן של האייפון ועם תוכנת המייל שלו וגם עם יישומי פייסבוק לאייפון ו-Instagram. אפליקציות אחרות שעושות שימוש ברשת לא יעברו דרך Onavo ולכן לא יכווצו. לידיעתכם, הגלישה עוברת דרך השרתים של Onavo. הם לא אוגרים את המידע שלכם או רואים אותו אבל הם בהחלט יכולים לשמור מידע סטטיסטי עליכם ולראות כתובות, תמונות באתרים אליהם גלשתם וכדומה. הם מתחייבים לא לשמור פרטים כמו אלו שאתם ממלאים בטפסים ברשת (ססמאות, פרטים אישיים ועוד).

 

פוקימון: המחזמר הקצרצר >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך חוסכים בגלישה מחו"ל?
צילום: AFP
מומלצים