סוד הטעם המנגלי המושלם
האמריקאים מפעילים את הברביקיו (ובעברית צחה - המנגל) כמעט כל יום. איילת הירשמן חושבת שהייתה יכולה לאמץ את המנהג כדרך חיים ובינתיים היא מציעה מתכון לעוף בברביקיו שהסוד שלו טמון במרינדה
להיט מנגל היישר מהחצר המדוגמת של החברים האמריקאים שלי, שמפעילים את הברביקיו שלהם ללא הפסקה - בקיצור עושים על האש כל יום. דרך חיים שהייתי יכולה לאמץ בקלות.
ולמרות שהמתכון אמריקאי מאוד, הסוד של המרינדה הוא דווקא ברוטב ההוי סין הסיני, שהטעם העמוק-מעושן שלו הוא שנותן לה, ולבשר, את הטעם המנגלי המושלם, בלי מאמץ מיוחד מצדכם. אל תוותרו עליו.
- עוד מתכונים ורעיונות - הירשמו לעמוד הפייסבוק שלנו
המרכיבים (6-8 מנות)
לעוף:
12 יחידות של ירכי ושוקי עוף, עם העור
לרוטב הברביקיו:
1/3 כוס שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
2 קופסאות קטנות (250 גרם) רכז עגבניות
1 כוס רוטב הויסין (רוטב סיני כהה ועמוק בטעמו, להשיג בחנויות למוצרי מזרח אסיה ובחלק מרשתות השיווק)
1/2 כוס חומץ תפוחים או חומץ סיידר או חומץ בן יין לבן
2/3 כוס דבש
3 כפות חרדל
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כפית או לפי הטעם רוטב טבסקו
ההכנה
1. מחממים את השמן במחבת מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל כ-10 דקות, עד שהוא שקוף ורך. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים קלות כמה שניות, מוסיפים את רכז העגבניות ואת רוטב ההויסין, מערבבים ומבשלים כדקה, מוסיפים את הסויה והדבש, ומערבבים היטב, מוסיפם את החרדל, החומץ והטבסקו ומערבבים היטב. מבשלים מעל להבה בינונית נמוכה כ-20 דקות. מצננים קצת.
2. שמים את נתחי העוף בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב. משרים שעתיים לפחות – בטמפרטורת החדר, עד לילה שלם – במקרר. אם משרים במקרר, מוציאים את הבשר שעה וחצי לפני שרוצים לצלות, לטמפרטורת החדר.
3. מחממים את הגריל.
4. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומסדרים על הגריל, שומרים את הקערה עם מה שנשאר מהמרינדה בצד. צולים כ-40 דקות, שבמהלכן הופכים מדי פעם את נתחי העוף ומברישים אותם בעוד מהמרינדה. העוף מוכן כשהוא צלוי ועשוי מבחוץ וחלקו הפנימי לבן ועסיסי.
5. מורידים מהגריל ומגישים.