שתף קטע נבחר

 

פנקייקס או עוגת גבינה? שניהם ביחד!

להיט שבועות קל להכנה שכולם, בכל גיל, מתאהבים בו מיד: פנקייקס שהם עוגות גבינה, מתאימים לכל ארוחה מהירה ואפשר להגיש עם פירות טריים או מוקפאים

בעצם, אלה הן עוגות גבינה קטנות ואישיות במחבת, בדרך הכי מהירה שיש. מגדל גבוה כזה, בארוחת שבועות חלבית - אבל גם בכל ארוחת בוקר, ערב, בראנץ' ואחרות, שבהן אתם המארחים - תסדר לכם מיד דף מעריצים. טווח גילאי הזוללים: רחב ביותר. ילדים הרוסים על  פנקייקס, אבל גם מבוגרים.

 

הגרסה המוגשת כאן היא עם תפוחים, והיא נפלאה, אבל תרגישו חופשי להשמיט את התפוח והקינמון ולהוסיף במקומם כוס (אחת) של פירות יער כמו פטל, תותים או אוכמניות ואפשר גם פירות קיץ - כשיבואו - כמו משמשים, שזיפים, תאנים בשלות או אפרסקים, חתוכים לקוביות גדולות.

 

אפשר להשתמש בפירות טריים ואפשר בהחלט להשתמש בפירות יער שקונים מוקפאים ומפשירים לפני ההגשה. את הפירות מערבבים בחצי כוס סוכר.   

 

הפקה ובימוי: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (12-14 פנקייקס גדולים)

1 תפוח

1 כפית קינמון טחון

1/2 כוס סוכר

80 גרם חמאה

3 ביצים

1 מכל (250 גרם) שמנת חמוצה

1 מכל גדול (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 9% שומן

1 כוס (140 גרם) קמח תופח

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

 

לטיגון:

כ-50 גרם חמאה

 

להגשה:

סוכר

 

ההכנה

1. התפוח: מקלפים את התפוח, חוצים, מוציאים ממנו את הגרעינים והליבה ופורסים לפרוסות דקות, בערך בעובי חצי ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את הקינמון והסוכר, מערבבים ומשאירים בצד עד להכנת הפנקייקס.

 

2. ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים מעל להבה נמוכה, ומקפידים שלא תשחים. מצננים כמה שניות. שמים בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים לחמאה החמימה וטורפים במטרפה ידנית או במזלג, רק עד שהן מתערבבות בחמאה ונוצר קרם אחיד. מוסיפים פנימה את שמנת וטורפים קלות, מוסיפים את הגבינה הלבנה וטורפים שוב.

 

3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המלח והסודה לשתיה. מוסיפים לקערת הביצים ומערבבים במטרפה, בכמה תנועות קצרות (גם אם רואים קצת גושי קמח, לא מתעקשים איתם - בקרוב הם ייספגו). מוסיפים את התפוחים, כולל המיצים הטעימים שהתהוו בינתיים בקערה, ומערבבים קלות, רק עד שהם נטמעים באופן אחיד בעיסה. משהים חצי שעה בטמפרטורת החדר.

 

4. הטיגון: מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה וממיסים בה כף-שתיים מהחמאה. בעזרת שתי כפות, מניחים תלוליות מהעיסה במחבת, ומטגנים דקה-שתיים, או עד הרגע בו מופיעות על הפנקייק בועות קטנות. הופכים ומטגנים עוד 30 שניות (אל תדאגו אם הבלילה עדיין לא התייבשה לגמרי, תהפכו בכל זאת והיא תתייבש). מוציאים. ממשיכים לטגן באותו אופן את שאר הבלילה – מוסיפים עוד מהחמאה בין מחזורי הטיגון.

 

מגישים, אפשר עם סוכר מלמעלה ופרוסות תפוח טרי בצד.  

  

עוד מתכונים? הצטרפו לעמוד שלנו בפייסבוק

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנקייקס עוגות גבינה. ספיישל לשבועות
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים