שתף קטע נבחר

נולדה בסין: תינוקת אחת - שני ראשים

ההורים נדהמו לגלות יומיים לפני הלידה כי התינוקת שברחמה של האם בעלת שני ראשים. בתחילה הם לא רצו בה - בשל סיבות כלכליות. בגלל ריבוי האיברים משותפים - לא ניתן לבצע הפרדה

זעזוע בסין: תינוקת נולדה עם שני ראשים - לאחר שלכל אורך ההריון המום הנדיר לא התגלה. הרופאים סבורים כי לא ניתן יהיה לבצע ניתוח הפרדה - כיוון שמרבית האיברים משותפים.

 

 

שני ראשים - עמוד שידרה אחד

בית החולים בעיר סיונינג שבסיצ'ואן בדרום מערב סין מדווח היום על לידת תאומות סיאם בעלות שני ראשים וגוף אחד מחובר. על פי המסתמן לא ניתן יהיה להפרידן. 

 

לדברי מקורות בבית החולים, ההורים, זוג איכרים, לא רצו תחילה את התאומות מחשש שלא יוכלו להרשות לעצמם להחזיקן כלכלית. ממקום לידתן הן הועברו לבדיקת מומחים בבית חולים אחר, במטרופולין שונגקינג.


התאומות. בלתי אפשרי להפריד ביניהן (צילום: AP)

 

התאומות, שהן למעשה תינוקת אחת בעלת שני ראשים, שוקלות כארבעה ק"ג ואורכן 51 ס"מ. הן בעלות עמוד שדרה אחד, שני צינורות וושט והן חולקות את האיברים הפנימיים האחרים. בשל האיברים המשותפים הרבים סוברים הרופאים כי לא ניתן יהיה להפרידן.

 

מרבית תאומי הסיאם: נקבות

בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם מספר ניתוחים להפרדת תאומים סיאמיים.

השכיחות של הריון בתאומי סיאם נעה בין 1 ל-50 אלף הריונות ל-1 ל-100 אלף הריונות, אולם במקרים רבים נעשית הפסקת הריון. למעלה מ-70% מהעוברים בתאומי סיאם הן נקבות. התמותה של תאומי הסיאם עומדת על 80% מכלל הלידות.

 

מקור הכינוי 'תאומי סיאם' בזוג תאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו יחדיו 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התינוקות. חולקות גוף אחד
צילום: AP
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים