שתף קטע נבחר
 

באופרה הישראלית מרימים את הקול

פסטיבל האופרה הבינלאומי, שעתיד להיפתח עוד פחות מחודש, נתקל בשתי בעיות: זמרי מקהלת האופרה הישראלית מתאגדים במחאה על תנאי עבודה קשים, ונציגי עיריית ירושלים מתנגדים לקונצרטים במסגרת הפסטיבל שיתקיימו בכנסיות

כשלושה שבועות לפני הפרמיירה החגיגית של פרויקט האופרה הענק "אאידה" למרגלות המצדה, הודיעו היום (ד') זמרי מקהלת האופרה הישראלית על התאגדותם במסגרת הסתדרותית. נציגי ועד הזמרים מוחים על תנאי עבודה קשים, נטולי ביטחון תעסוקתי, על פי לוחות זמנים אותם הגדירו "בלתי אפשריים".


מתוך "נבוקו" במצדה אשתקד. תנאי שטח קשים (צילום: יוסי צבקר) 

 

בהסתדרות מדגישים כי מהלך ההתארגנות קרם עור וגידים בעיקר על רקע רצון העובדים להסדיר ולהבטיח תנאי עבודה נאותים. "ממש בקרוב צפוי לעלות פרויקט מצדה, ומניסיון העבר, תנאי העבודה שלנו שם יהיו קשים במיוחד ובלוחות זמנים צפופים", אומרת יו"ר ועד הפעולה הנבחר, מרים מונדרי, ל-ynet, "אנחנו שרים עם איפור, תלבושות ופאות בחום נוראי ובתנאים סניטריים מחפירים. כמו כן, הסדרי השינה שלנו הם בירושלים, כשעתיים מרחק מהמתחם בו מתקיים המופע. היו מקרים בהם זמרים התייבשו ונפצעו במהלך ההפקה ואף נזקקו לטיפול רפואי".

 

מונדרי הוסיפה והדגישה כי במקביל לפרויקט למרגלות המצדה עתיד צוות זמרי האופרה הישראלית לעבוד באותה תקופה במקביל בשלושה פרויקטים שנערכים בתל אביב ובירושלים. "שילוב ההפקות יחייב אותנו בשעות נסיעה ארוכות ללא כל תגמול. מדובר ביותר מ-60 שעות אוטובוס ב-16 ימים", אמרה.

 

במקהלת האופרה הישראלית מועסקים כיום כ-70 זמרות וזמרים אשר רובם בעלי ותק של בין 10 ל-15 שנה. לאחרונה, הכירה הנהלת האופרה בהתאגדותם של 21 עובדי הצוות הטכני של האופרה ובהסתדרות מקווים שגם איגוד הזמרים יזכה לאותה תמיכה. העסקת זמרי האופרה נעשית באופן נקודתי על פי הצורך בכל הפקה והפקה. הזמרים מקבלים שכר שעתי על כל חזרה או הופעה, אך לטענתם אינם מקבלים שכר עבור חזרות של חימום קולי, כיוון הגברה, שעות התארגנות לפני מופעים וחזרות תלבושות.

 

באופרה אמרו היום בתגובה לדברים: "בית האופרה הישראלית מכבדת את חוקי מדינת ישראל וחוקי העבודה במדינת ישראל, כמו גם את רצונם של אלה הרוצים להתאגד. פרויקט המצדה מסובך וגדול ממדים, ומובן שלא תמיד התנאים אופטימליים באופן הזהה לפרויקטים שאנו מעלים בבסיס האם שלנו. עם זאת, מנסה האופרה ככל יכולתה לבוא לקראת העובדים ולשפר את תנאיהם".

 

ההתארגנות מבית, שעלולה להעיב במעט על פסטיבל האופרה במצדה מצטרפת לעננה נוספת: בימים האחרונים פועלים כוחות חרדיים בירושלים למניעת קיום מופעים מסוימים בפסטיבל, המתוכננים להיערך בכנסיות ברחבי העיר. מאחורי היוזמה, שנחשפה בעיתון "הארץ", עומדים שלושה מסגניו של ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, אשר טוענים כי אסור שעיריית ירושלים תעודד כניסת יהודים לכנסיות ובכך תכשיל יהודים באיסורים הלכתיים עליהם נפסק ייהרג ובל יעבור.

 

במסגרת הפסטיבל מתוכננים להיערך באתרים שונים ברחבי ירושלים ובכלל זה בבריכת הסולטן עשרות מופעים חלקן גם ביום השבת. בעיריית ירושלים אמרו בתגובה: "כידוע בירושלים המאוחדת גרים יהודים, נוצרים ומוסלמים. עיריית ירושלים וממשלת ישראל מחויבות לנהוג ברגישות ולהתחשב בכלל האוכלוסיות וציבור המבקרים והתיירים בעיר".

 

בבית האופרה הישראלית אמרו בתגובה לעניין זה: "האופרה הישראלית מסכימה עם רוח התגובה של עיריית ירושלים. בירת ישראל היא עיר תרבות מרכזית וחשובה, כמו מרבית ערי הבירה בעולם. גם בה יש אירועים בכל מיני אתרים חשובים ויפים ובהם גם כנסיות. במהלך כל השנה מתקיימים קונצרטים בכנסיות ברחבי ירושלים והאירוע הזה נעשה בתאום פעולה מלא עם רשויות העיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוניץ. מכבדים את ההחלטה
צילום: מרב יודילוביץ'
לאתר ההטבות
מומלצים