שתף קטע נבחר

 

הרשות מגיבה: שוב הוכח שישראל לא רוצה שלום

הפלסטינים לא התרשמו מנאומו של נתניהו, למרות הכרזתו כי יסכים לפשרות "על חלקי מולדת בהסכם שלום אמיתי". אחרי שרה"מ שוב הטיל על הפלסטינים את האחריות לקיפאון המדיני, אמר דוברו של אבו מאזן: "נפנה לאו"ם ונדרוש את זכויותינו"

הנאום התקיף של ראש הממשלה לא גרם לשינוי בעמדה הפלסטינית. דוברו של הנשיא הפלסטיני אבו-מאזן, נביל אבו-רודיינה, אמר הערב (יום ב') כי נאומו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בכנסת "מוכיח שוב שישראל אינה מעוניינת בשלום". הוא הבהיר כי הנאום אינו משנה את התוכניות הפלסטיניות, ובהן פנייה לאו"ם בספטמבר כדי להשיג הכרה במדינה הפלסטינית. בינתיים, הזהירו באו"ם מאינתפיאדה שלישית, אם יימשך המבוי הסתום בתהליך המדיני.

 

 

בתגובה לנאום בכנסת, שבו הטיל נתניהו את האחריות לכשלון המגעים המדיניים על הפלסטינים, אך הכריז כי יסכים לפשרות "על חלקי מולדת בהסכם שלום אמיתי", אמר דוברו של אבו מאזן כי אותן הצהרות "הן תנאים מוקדמים שאינם מקובלים. מזרח ירושלים צריכה להיות בירת המדינה הפלסטינית, וכל סוגיות הסדר הקבע צריכות למצוא את פתרונן על שולחן המשא ומתן, בהתאם להחלטות הבינלאומיות ולמפת הדרכים".

 

נאום נתניהו בכנסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבו רודיינה טען כי "ישראל קוראת תיגר על הקהילה הבינלאומית, וזה לא ימנע מהעם הפלסטיני לדרוש את זכויותיו המלאות ובהן פנייה לאו"ם".

 

שליח האו"ם למזרח התיכון, רוברט סרי, הביע חשש מהאפשרות שתפרוץ אינתיפאדה שלישית, אם לא תתקבל החלטה ברורה באו"ם בנוגע למדינה פלסטינית. בנאומו בפורום פוליטי בתל-אביב אמר סרי: "הציפיות ברחוב הפלסטיני לקראת ספטמבר גבוהות. אנחנו חוששים שמבוי סתום עלול להוביל להסלמה".

 

בנאומו הערב בכנסת, ערב צאתו לוושינגטון, שם ייפגש בין השאר עם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר נתניהו כי שורש

הסכסוך בין ישראל והפלסטינים היה ונשאר סירוב הפלסטינים להכיר במדינה היהודית: "זהו איננו סכסוך על 1967, זהו סכסוך על 1948, על עצם קיומה של מדינת ישראל", אמר נתניהו בנאומו במסגרת "יום הרצל" בכנסת. "עלינו להפסיק להלקות את עצמנו ולהאשים את עצמנו".

 

נתניהו אמר כי "הסיבה שאין שלום היא שהפלסטינים מסרבים להכיר במדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי", והזכיר כי אירועי יום הנכבה לא נערכו ב-5 ביוני, יום פתיחת מלחמת ששת הימים, אלא ב-15 במאי, יום אחריה כינונה של מדינה ישראל.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגישה הבאה נראית רחוקה מתמיד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים