שתף קטע נבחר

 

אבו-מאזן: נכשלתם, הפנייה להכרה אינה תעלול

הנשיא הפלסטיני קורא מעל דפי ה"ניו-יורק טיימס" להכרה בינלאומית במדינה פלסטינית בספטמבר. "בניגוד לדברי נתניהו, הבחירה אינה בין פיוס פלסטיני לבין שלום עם ישראל. הברירה היא בין פתרון שתי מדינות לבין ההתנחלויות", כתב

הפלסטינים רצינים בכוונותיהם. הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, פרסם הבוקר (יום ג') מאמר דעה בעיתון "ניו יורק טיימס" וכתב, כי אין לראות בבקשה מחברות האו"ם להכיר במדינה פלסטינית באופן חד-צדדי "תעלול", אלא "ניסיון להשיג את זכויותינו ההיסטוריות".

 

 

במאמר שפרסם בעיתון האמריקני הנחשב בעולם, כתב אבו-מאזן כי "רבים מפקפקים בערך שיש להכרה כזאת כל עוד הכיבוש נמשך. אחרים האשימו אותנו בסיכון תהליך השלום. בניגוד לדברי נתניהו, הבחירה אינה בין פיוס פלסטיני לבין שלום עם ישראל. הברירה היא בין פתרון שתי מדינות לבין ההתנחלויות".

 

לדברי אבו-מאזן, קבלת הפלסטינים לאו"ם תסלול את הדרך להפיכת הסכסוך לעניין חוקי ולא לסוגיה פוליטית. "תיסלל גם הדרך לעמוד על זכויותנו במוסדות האו"ם, מועצת זכויות האדם של האו"ם ובית הדין הבינלאומי בהאג", קבע. הוא הדגיש, כי "אנו מבקשים מהאו"ם להבטיח שנחיה בחופשיות ב-22 האחוזים שנותרו משטחנו ההיסטורי".

 

הוא האשים את ישראל בכישלון. "אנחנו לא יכולים לחכות לישראל לנצח, בזמן שהיא ממשיכה לשלוח מתנחלים לשטחי הגדה המערבית ושוללת מהפלסטינים את רוב שטחנו והמקומות הקדושים לנו, בעיקר בירושלים. אפילו לחץ פוליטי אמריקני או הבטחות שונות לא גדעו את מפעל ההתנחלויות".

 

אבו-מאזן הדגיש, כי "משא ומתן נותר האפשרות הראשונה שלנו, אולם לאור הכישלון הישראלי, אנו פונים כעת לקהילה הבינלאומית שתסייע לנו לממש את ההזדמנות לסיום צודק של הסכסוך בדרך של שלום. מדינה פלסטינית היא צעד משמעותי בדרך הזאת".

 

"הכיבוש לא צריך לעכב את ההכרה באו"ם"

לטענתו, הפעם האחרונה בה הועלתה הסוגייה הפלסטינית למרכז במת האו"ם הייתה ב-1947, אז התקבלה ההחלטה על חלוקת הארץ בין היהודים והפלסטינים. עם קבלת ההחלטה, לדבריו, "הכוחות הציוניים גירשו את הפלסטינים הערבים כדי להבטיח רוב יהודי במדינת ישראל העתידית". בהתייחס לאירועים בגבולות סוריה, לבנון ועזה ב"יום הנכבה" בתחילת השבוע, הוא הוסיף כי "צאצאי הפלסטינים המגורשים האלו הם שנורו ביום ראשון על-ידי הכוחות הישראלים כשניסו לשוב באופן סמלי לבתי משפחותיהם".

 

הנשיא הפלסטיני ציין כי "למרות ניסיונה של ישראל למנוע מאיתנו להיות חברים באו"ם לאחר זמן כה רב, אנחנו עונים על כל הדרישות למדינה לפי ועידת מונטווידאו, שקבעה ב-1933 באמנה את הזכויות והחובות של מדינות. האוכלוסייה הקבועה בשטחנו היא העם הפלסטיני, שזכותו להגדרה עצמית קיבלה שוב ושוב הכרה מהאו"ם,

וגם מבית הדין הבינלאומי ב-2004. מכירים בטריטוריה שלנו כשטחים שבגבולות 1967, למרות שהם כבושים על-ידי ישראל".

 

לדבריו, המכשול האחרון העומד בפני הכרה בינלאומית בפלסטינים הוא הכיבוש הישראלי. "יש לנו יכולת לכונן קשרים עם מדינות אחרות, ויש לנו שגרירויות ונציגויות ביותר ממאה מדינות. הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית והאיחוד האירופי ציינו כי המוסדות שלנו מפותחים ברמה כזאת שאנחנו מוכנים להקים מדינה. רק הכיבוש מונע מאיתנו לממש את הפוטנציאל הלאומי שלנו במלואו, זה לא צריך לסכל את ההכרה של האו"ם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עונים על כל הדרישות. אבו-מאזן
צילום: AP
מומלצים