הכורים בגרמניה חשופים לטרור מהאוויר
דו"ח מומחים שיזמה גרמניה לאחר האסון ביפן מצא שתחנות הכוח הגרעיניות במדינה אינן מוגנות מפני מטוסים שיתרסקו על הכורים. לא ברור האם הכורים שהושבתו ישובו לפעול
כשברקע מהדהד עדיין האסון ביפן, ולנוכח איום הטרור הגובר לאחר חיסול אוסמה בן-לאדן, התפרסם היום (יום ג') בגרמניה דו"ח שחושף את נקודת התורפה של הכורים הגרעיניים במדינה – התקפות מטוסים. ה"דר שפיגל" הגרמני דיווח כי צוות חקירה שפעלה בשבועות האחרונים הגיעה למסקנה שהכורים אינם מוגנים מפני מטוסים שיצליחו להתרסק עליהם.
שר הסביבה של גרמניה, נורברט רוטגן, האחראי גם על תחום האנרגיה, אמר עם הצגת הדו"ח כי אין צורך להפסיק את פעילות הכורים באופן מיידי. הדו"ח אמנם לא ממליץ להשבית את הכורים,
אך קובע כי כל 17 הכורים אינם מוגנים מפני התרסקויות מטוסים כבדים וכי שבעה מתוכם אינם מצוידים להתגנון מפני תקיפה של מטוס קל.
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל יזמה את הקמת צוות החקירה לאחר האסון בכור בפוקושימה שביפן, ובתגובה לחשש הגואה של רבים מתושבי גרמניה בעקבות האירוע. היא הודיעה שתציג תוכנית חדשה לאספקת אנרגיה בחודש הבא. רוטגן אמר כי גרמניה מתכננת למצוא מקורות אנרגיה שיחליפו את הצורך באנרגיה גרעינית בהקדם האפשרי.
אבני דומינו אטומיות. מפגינים בגרמניה נגד כורים גרעיניים (גטי אימג'ס)
מדיניותה של מרקל בנושא האנרגיה הגרעינית הביאה גם לפגיעה פוליטית במפלגתה בבחירות המקומיות לפני כחודשיים. אז איבדה המפלגה את מחוז באדן-וירטמברג המבוסס כלכלית, שנטש את מפלגת השלטון אחרי עשרות שנות תמיכה לטובת מפלגות האופוזיציה, בהן מפלגת "הירוקים".
על פי הדו"ח, תחנות הכוח הישנות יותר יכולות לשפר את עמידותן מפני התרסקויות.
שבע התחנות הישנות ביותר נסגרו בחודש שעבר, בציפייה למסקנות החקירה. ה"דר שפיגל" מציין כי לא ברור כמה מהן ישובו לפעול. רוטגן רמז כי ארבעת המפעלים החשופים לפגיעת מטוסים קלים עשויים להישאר סגורים.
מאה מומחים השתתפו בחקירה שבדקה עד כמה מסוגלים הכורים להתמודד עם אסון טבע או פיגוע טרור.
בנוסף לדו"ח הנוכחי, בסוף החודש יתפרסם דו"ח של ועדת אתיקה בנושא הכורים הגרעיניים. הוא צפוי להמליץ לסגור את כל תחנות הכוח הגרעיניות במדינה עד שנת 2021. כך דיווחו עיתונים בגרמניה בשבוע שעבר, מפי מקורות עלומי שם.
הממשלה תלמד את שני הדו"חות לפני שתקבל החלטות בנושא.