העונש נדחה, קצב בכה: "יש שופטים בירושלים"
"אבן נגולה מעל לבי", אמר הנשיא לשעבר למקורביו ובכה מאושר, אחרי שבית המשפט העליון עיכב את כניסתו לכלא עד להכרעה בערעור. הוא יצא לחגוג באירוע משפחתי עם רעייתו גילה. איגוד הסיוע לנפגעי תקיפה מינית: "זה מסר חמור לציבור"
"יש שופטים בירושלים, אני מאוד מתרגש", כך אמר אחר הצהריים (יום ד') משה קצב לאנשים בסביבתו הקרובה בעת שבכה מאושר, לאחר החלטת בית המשפט העליון לעכב את ביצוע עונש שבע שנות המאסר שהוטל עליו בגין אונס ועבירות מין נוספות, עד להחלטה בערעור שהגיש. לפנות ערב הוא כבר הלך לחגוג - באירוע משפחתי, אליו יצא מבתו יחד עם רעייתו גילה, האח ליאור ואשתו.
"אבן נגולה מעל לבי", הוסיף קצב. "אני רואה בזה הוכחה ניצחת שטענותיי ראויות וראוי שיתבררו כמו שצריך בבית המשפט העליון, אבל צריך לזכור שזה רק חלק קטן מהמערכה והקרב העיקרי עדיין לפנינו".
מקורביו של קצב אמרו היום ל-ynet כי הנשיא לשעבר קיבל את ההחלטה בהתרגשות רבה והתקשה לבטא זאת במלים. עם זאת, לדבריהם אין בקרבם תחושת אופוריה מכיוון שהמערכה העיקרית עדיין לפניו - אולם זהו רגע של קורת רוח.
המקורבים סיפרו כי קצב בטח לאורך כל הדרך בבית המשפט העליון, בניגוד לבית המשפט המחוזי - ממנו נשארו בלבו תחושות קשות מאוד, על "עיוות הדין" שנעשה לדבריו. לטענתם, קצב מתכוון להמשיך "להיאבק בכל הכוח" ומקווה כי יזכה לאוזן קשבת בעליון.
השופט: סיכויי הערעור אינם משוללי יסוד
את ההחלטה בעליון קיבל השופט יורם דנציגר, שקבע כי לגבי ההרשעה באונס, "לא ניתן לומר שסיכויי ערעורו של קצב הינם משוללי יסוד, וזאת מבלי לקבוע מסקנות בדבר".
דנציגר הסביר כי לפי הנוהל שקבע בית המשפט העליון, צריכים להתקיים שלושה קריטריונים כדי שריצוי המאסר יחל מיד, אולם שניים מהם - החשש לפגיעה בביטחון הציבור אם ישוחרר קצב במהלך תקופת הערעור, והאינטרס הנעוץ באכיפה אפקטיבית של הדין הפלילי ובהרתעת עבריינים פוטנציאליים - אינם מתקיימים במקרה זה.
פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר, המייצג אותו יחד עם עורכי הדין אביגדור פלדמן, אבי לביא ומיקי חובה, התייחס לפסיקה האחרונה בשמחה: "אנו רואים בכך סימן ברור שטענותינו לגבי סיכויי הערעור וטענותינו כנגד הכרעת הדין היו טענות מבוססות, אני רוצה להזכיר ולהדגיש כי העובדה שבית המשפט המחוזי מנע מההגנה להביא עד אליבי להוכחת חפותו של מר קצב הייתה טעות משפטית חמורה".
מן הצד השני, באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית, הביעו אכזבה. "החלטת בית המשפט להקל עם עבריין מין שהורשע ולדחות את ביצוע העונש מעבירה מסר חמור לציבור",
נמסר בתגובה. "העובדה שמשה קצב היה נשיא המדינה, אין בה כדי להקל על עונשו, ההיפך הוא הנכון: דווקא בשל היותו נשיא לשעבר ומפאת כבודו - ראוי היה שבית המשפט ינהג בו במידת החומרה הראויה ולא יעכב את כניסתו לכלא לריצוי העונש שנגזר עליו.
"אנו רוצות להדגיש כי בית המשפט כבר הכריע בפה אחד כי קצב נמצא אשם בעברות החמורות המיוחסות לו והביע אמון מלא בנפגעות. אנו סמוכות ובטוחות שבית המשפט העליון יבין את המסר החשוב שנשקף מהכרעת הדין ויראה את הדברים נכוחה כפי שראה בית המשפט המחוזי ובסופו של יום זה הדבר החשוב", אמרו עוד באיגוד.