עוגת גבינה חמה של מלונות: שוס לשבועות
אתם ביקשתם ואנחנו שמחנו להיענות: כך תכינו (בקלות) את עוגת הגבינה הישראלית שאתם בטוח מתגעגעים אליה. עוגת גבינה חמימה, כמו שמגישים בארוחת בוקר בבית מלון
"תגידי", שואלים אותי קוראים, גולשים, חברים, אמהות בגן בבוקר, הילדים של האמהות בגן בבוקר, אנשים ברחוב, "יש לך אולי מתכון לעוגת גבינה חמימה כזאת, כמו שמגישים במלון בארוחת בוקר?". יש גם יש, והיא מצוינת.
וכן, אני יודעת שכבר אמרתי את זה, אבל גם פה תקף הטיפ הפופולרי: מלבד השמנת המתוקה (שחייבת להיות קרה לפני ההקצפה) שאר המרכיבים של העוגה - צריכים להיות בטמפרטורת החדר בבקשה. זה אומר שאתם פשוט צריכים להוציא אותם מהמקרר כשעה לפני הכנת העוגה, ורק אז להתחיל לערבב אותם. שאר הפעולות בדרך אל העונג החמים והרך הזה – קלי קלות. האמת, גם אני התגעגעתי אליה.
עוגת גבינה ישראלית חמימה
המרכיבים (תבנית בגודל 20x25 ס"מ)
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ק"ג גבינה לבנה 5 או 9 אחוזי שומן
1 כוס (200 גרם) סוכר
5 ביצים (טרופות)
1/2 כוס (100 גרם) קורנפלור
3 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.
2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מעבירים לקערה אחרת.
3. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות אותה) את הגבינה הלבנה, מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מקציפים כדקה עד שמתקבל קרם חלק ורך.
ממשיכים להקציף ומתחילים להוסיף את הביצים, הטרופות, תוך הקצפה מתמדת.
מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים - ידנית - היטב. מוסיפים את הקורנפלור, ואת השמנת המתוקה המוקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50 דקות-שעה (בחום בינוני-נמוך, כ-150 מעלות), עד שהעוגה מתייצבת, השוליים שלה מתכנסים קצת פנימה, היא מזהיבה קלות ולפעמים נוצר בה בקע. מוציאים ומצננים קצת. מגישים חמימה או מאחסנים במקרר, בכלי אטום, עד יומיים.