הפרס הדתי של קאן: שון פן בעקבות יהדותו
הכוכב ההוליוודי מגלם רוקיסט מזדקן ההולך בעקבות שורשי משפחתו ב"This Must Be The Place" של סורנטינו האיטלקי. חבר השופטים העניק לסרט את פרס הדת. התשובה לפון טרייר?
יתכן שמדובר בתגובת נגד לשערוריית לארס פון טרייר, אבל במהלך חלוקת הפרסים הסמליים השונים בפסטיבל קאן בסופ"ש, זכה סרטו של פאולו סורנטינו "This Must Be The Place" בפרס הדתי מטעם חבר השופטים. הסרט מלווה את שון פן, המגלם רוקיסט מזדקן שהולך בעקבות שורשיו היהודיים ותר אחר הקצין הנאצי שעינה את אביו. בסרט משתתפים גם דיוויד ביירן (סולן "ראשים מדברים"), פרנסס מקדורמנד, הארי דין סטנטון, אווה יוסון (בתו של בונו) וגם לירון לבו הישראלי.
פן. לא מה שחשבתם
"הסרט מגלה את המעמקים המסתוריים של הקיום האנושי", נכתב בנימוקי השופטים, שפרגנו גם לסרטו של אקי קאוריסמקי "La Havre" העוסק בהגירת זרים לצרפת ו"Where Do We Go Now?" של היוצרת נאדין לבאקי על מאבקן של נשים בלבנון. סרטו של קאוריסמקי הפיני זכה גם בפרס המבקרים ויש הצופים לו, וגם לסורנטינו, הצלחה במירוץ לדקל הזהב במהלך טקס הפרסים הערב.
קוריאני וגרמני זכו בתחרות "מבט מסוים"
אחרי שבתחרות ה-Cinefondation שנחתמה ביום שישי גרפו יוצרים מגרמניה ודרום קוריאה שניים משלושת הפרסים הראשונים, הגיעה אמש (ש') ההודעה על זוכי תחרות "מבט מסוים", שמבשרת על זוכי הפרס הגדול: גם הם מדרום קוריאה וגרמניה. הבמאי הקוריאני קים קי דוק עם סרטו "Arirang", ואנדראס דרזן הגרמני עם סרטו "Stopped On Track" חלקו את הפרס הראשון בתחרות "מבט מסוים" (Un Certain Regard).
הבמאי הסרבי אמיר קוסטריצה היה השופט הראשי בתחרות, בה השתתפו 21 סרטים מ-19 מדינות. בפרס בחירת המושבעים זכה אנדרו זוייגינסטב עם סרטו "Elena" ובפרס הבימוי זכה הבמאי האיראני מוחמד רסולוף על "Au Revoir", וזאת כמחווה מיוחדת.
רסולוף והבמאי האיראני ג'פאר פנאהי הם בין הבמאים האיראנים שנדונו לשש שנות מאסר על ידי ממשלתם, ופסטיבל קאן הביע את תמיכתו בהם בהקרנת סרטיהם במהלך הפסטיבל, ובהענקת פרס מיוחד לפנאהי על אומץ ליבו.