שתף קטע נבחר
 

טלטלה באוצר: הממונה על התקציבים פורש

שנתיים בלבד לאחר שמונה לתפקיד הבכיר, הודיע אודי ניסן במפתיע על רצונו לסיים את תפקידו. הפרישה מצטרפת לעזיבה של החשב הכללי, מנהל רשות ניירות ערך, מנהל רשות המסים והממונה על הביטוח. באוצר טוענים: ניסן ביקש להקדים את פרישתו כדי להתחיל בלימודים ובמחקר כבר בספטמבר

שרשרת העזיבות במשרד האוצר נמשכת: לאחר החשב הכללי, מנהל רשות ניירות ערך, מנהל רשות המסים והממונה על הביטוח, הודיע היום (א') במפתיע ד"ר אודי ניסן, הממונה על התקציבים, על כוונתו לפרוש בעוד חודשיים.

 

גל פרישות באוצר:

 

ניסן, בעל תואר דוקטור לכלכלה מהאוניברסיטה העברית ופוסט דוקטורט מאוניברסיטת הרווארד, החל את דרכו במשרד האוצר בשנת 1992 באגף תקציבים כרפרנט ורכז תחומי התכנון ומנהל מקרקעי ישראל ובהמשך כראש תחום תיירות ותשתיות מים. לאחר מכן כיהן כמנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים ושימש כמרצה בבית הספר למדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים.

 

באוקטובר 2007 הצטרף להנהלת משרד האוצר כמנהל רשות החברות הממשלתיות ובחודש יולי 2007 מונה על ידי שר האוצר, יובל שטייניץ, לתפקיד הממונה על התקציבים. זאת, לאחר שקודמו בתפקיד, רם בלינקוב, פרש בעיצומו של גיבוש התקציב הדו-שנתי הראשון. הרקע להתפטרותו של בלינקוב היה התנגדותו לעסקת החבילה בין יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, יו"ר התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ויועצו של ראש הממשלה אורי יוגב. 

 

במהלך כהונתו מילא ניסן תפקיד חשוב בגיבוש התקציב הדו-שנתי השני ובקידום של שתי רפורמות מרכזיות - הרפורמה במדיניות המס בתחום אוצרות הטבע של המדינה ("ועדת ששינסקי") והרפורמה הצרכנית בשוק התקשורת בכלל בענף הסלולר בפרט. ניסן צפוי לסיים את תפקידו בעוד כחודשיים ובכוונתו להמשיך ולעסוק, במשך שנת הצינון, במחקר כלכלי באחת האוניברסיטאות המובילות בעולם. 

 

התפטרותו של ניסן היא שיאו של תהליך בן חמישה חודשים שבסופו מתחלפת רוב צמרת משרד האוצר. בסוף חודש ינואר סיימו את תפקידם מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי וראש הרשות לניירות ערך, זוהר גושן. כעבור חודשיים, הודיע גם החשב הכללי, שוקי אורן, על החלטתו שלא להאריך כהונה. לפני כשנה וחצי פרש מתפקידו גם הממונה על הביטוח במשרד האוצר, ידין ענתבי. במשרד האוצר מציינים כי בכל המקרים מדובר בעובדי ציבור שהשלימו קדנציה מלאה ובחרו שלא להמשיך מסיבות אישיות.

 

ניסן אמנם תפקד שנתיים בלבד כראש אגף התקציבים, כאשר קדנציה מלאה היא 4 שנים, אך מכיוון שכיהן קודם לכן שנתיים כמנהל ראשות החברות הממשלתיות, הוא משלים למעשה קדנציה מלאה בצמרת המשרד. עוד נמסר מגורמים במשרד האוצר, כי ניסן ביקש להקדים את פרישתו ולא להישאר עד דצמבר 2011 כדי להתחיל בלימודים ובמחקר אקדמי כבר בספטמבר הקרוב - תחילת שנת הלימודים.

 

שר האוצר שטייניץ הודה לניסן על תרומתו הרבה בגיבוש המדיניות הכלכלית, ועל תרומתו להנהלת משרד האוצר. שטייניץ ציין: "לניסן ולאגף התקציבים היה חלק משמעותי בהתמודדות מול המשבר הגלובלי ובעיצוב תקציב המדינה הדו-שנתי המלא והתוכנית הכלכלית לשנים 2012-2011. ניסן היה שותף חשוב בגיבוש המדיניות הכלכלית של הממשלה, מדיניות ששמה דגש על הגדלת ההשקעה בחינוך וביצירת מקומות תעסוקה לצד הצרכים הביטחוניים תוך שמירה על מסגרות התקציב. אני מודה לו מאוד על עבודתו היוצאת מן הכלל ומאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אודי ניסן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים